"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Burçlar Değişti

Leyli Mira

Kayıtlı Üye
Gökbilimciler, "Dünya dönme ekseni hareketi nedeniyle 30 derece batıya kaydı, dolayısıyla günümüzde burçlar, artık eski tarihlerinde değil" açıklamasında bulundu.

Gökbilimciler, 2bin yıl önceki 'Tetrabiblos' adlı astroloji kitabında tanımlanan takım yıldızların (burçların) günümüzde eski yerlerine karşılık gelmediğini savundu. Hesaplamayla sayıları 12 olan burçlarada yeni burç olan 'Yılancı' burcu eklendi.

Burçların yeni hali ise şu şekilde;

Yay : 18 Aralık - 19 Ocak
Oğlak : 20 Ocak - 15 Şubat
Kova : 16 Şubat - 12 Mart
Balık : 13 Mart - 18 Nisan
Koç : 19 Nisan - 13 Mayıs
Boğa : 14 Mayıs - 21 Haziran
İkizler : 22 Haziran - 20 Temmuz
Yengeç : 21 Temmuz - 10 Ağustos
Aslan : 11 Ağustos - 16 Eylül
Başak : 17 Eylül - 30 Ekim
Terazi : 31 Ekim - 23 Kasım
Akrep : 24 Kasım - 29 Kasım
Yılancı : 30 Kasım - 17 Aralık

Alıntıdır.

Güneş sistemi dersinde Prof. Dr. Orhan Gölbaşı hocamda bahsetmişti. Bende merak ettim ufak bir bakındım. Ne kadar doğru bilinmez, aramızda bu işim erbabı olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa güzel olur.

Aslan burç, aslan yükselenli biri olarak umut ederek baktım, yine aslan yine aslan. Hiçbir özelliğini taşımadığım bir burç. Burçlara olan güvenimi yine sarstı.

Birde merak ettiğim şu konu; 2014 yılında da yılancı burç dolayısıyla da bu takvim verilmişti acaba şuan bunun uygulanacağı kesin midir?

Bu söylenti her sene çıkar.Her yıl yılan burcu eklenir.Sonra işin ehli astrologlar bu hatayı düzeltmek için açıklama yapmak zorunda kalır.
Yukarıdaki tabloda ben aslan burcu oluyorum ki bu gece ile gündüzün yer değişmesi gibi birşey.Benden asla bir aslan olamaz.

Derste hocanın söylemleri üzerine bakındım biraz birde sizlere danışayım dedim. Normalde yengeç burcuyum ama bu tabloya göre ikizler oluyorum. Az çok ona da baktım 'ehe bende bundan da var' deyince acaba neden olmasın ki dedim :D

Bu esksenler kaydı, burçlar değişti meselesine pek inanmıyorum doğrusu. Belki Hazar benden de nefret edecek ama :D tam bir akrep burcuyum, tüm karakterim akrep burcuyla tamamen uyuşuyor ve birden teraziye kayıp o burcun özelliklerini göstermem çoklu kişilik bozukluğu belirtisi olurdu herhalde.

Her sene bu mevzu dolanır durur.. Ve her yıl bunlara cevap veririz.. Yine aynı türden haberler ve yine boş yere zaman kaybı.. Biz Astrologlar takım yıldızlara göre değil, mevsimsel dönüşe göre burç dilimlenmesini merkez alırız. Yaklaşık 2200 yıl önce dünyadan görünen güneşin, 12 takım yıldızının yer aldığı konuma göre hesaplanırmış. Doğum gününde güneş hangi yıldız kümesiyle (boğa, aslan ve terazi gibi) aynı çizgide yer alıyorsa burç da buna göre belirlenirmiş. Oysa ki günümüzde takım yıldızlara göre değil, mevsimsel dönüşe göre burç dilimlenmesini merkez alıyoruz. Buna göre Koç burcu zodyakta başlangıç noktasıdır ve baharın uyanışını simgeler. Eklipteki prosesyon denilen kayma nedeniyle, burçların arkasında yer alan takım yıldızlar yer değiştirdi diye, burcumuzun değiştiği falan yoktur. Bizim için önemli olan mevsimsel dönüşümdür

Alıntı.

Geri