"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu ne acaba ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Deniz43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Deniz43

Kayıtlı Üye
Küçüklüğümden beri olmayan sesleri duyma gibi bi özelliğim var mesela uyandıktan sonra yataktan çıkmadan gözlerim kapalı diğer odalardaki sesleri duymaya çalışırdım ve duyardım da yani televizyon sesi konuşmalar vs. sanki gerçekten o anda ordalar gibi hatta annemler evde diye odaya giderdim ama kimse olmazdı evde 15 yaşındayım ve bu hala sürüyo. Sanki diğer odadalar ve ben onları duyuyorum gibi ama hiç bişey yok. Acaba bu nörolojik bi sorun mu veya bi özellik mi ?

Bunu yanlis anlama. Bir psikologa gitmelisin eger psikolojik bir sorun ise ki (şizofreni vakalarinda sikca gorulur bu durum) ilerlemeden tedavi edilmesi lazim. Eger bir sonuc alinmassa alternatif olrak eminsen bir 3 harfli musallati olabilir :D benimde basima benzer olylar geldi zamaninda.
Malesef psikolojik degildi benim ki.

Yok yanlış anlamam :D Bilmiyorum ama ikiside doğru gelmiyo eğer 3 harfli musallatı olsaydı başka bişeyler de olmaz mıydı ne bileyim belirti uyarı vs gibi şeyler madem onları duyabiliyorum bişey yapmazlar mıydı ? Şimdiye kadar şahsen o tür bişey yaşamadım Allah'a şükür :D ama annem ve teyzem bi gece evde bişey gezdiğine inanmışlardı ancak ben evde değildim. Başka bişey aklınıza geliyo mu veya annemlerin yaşadığı olayı anlatmamı ister misiniz gerek var mı ?

Bilinçaltımız bizim hayal ettiğimizden daha öte bir şeydir. Küçükken sesler duymayı istediğiniz için bilinçaltınız size bu sesleri duyurmuş sonrasında da bu seslere inanmanızı sağlayarak hala sizi kandırıyor olabilir. Bu veya buna benzer olaylar hemen hemen hepimizin başına gelmiştir.

hemen tehşisi koydunuz ama bunlar öyle konular değil , Sizde en iyisi psikoloğa gözükün Sevgi ve Işıkla . :)

Psikolog bile olsaniz hastanizi gormeden buna karar veremezsiniz.
Konuyu acan uyemiz,sayin Keiraya katiliyorum,beynimizin bize ettigi oyunlar bazen gercekle sanriyi karistirmamiza neden olabiliyor. Sizin durumunuzda bu kadar zihni bu konuya takmak bu sonuca neden oluyor bence. Cunku kendinizi ' ses duymaya' sartlandiriyorsunuz. Dilerseniz psikolojik destek alin,hayatinizda baska sikintilar da varsa bu cozum olabilir. Yasinizin kucuk oldugunu varsayarak sadece bu problem bu boyutla sinirliysa psikiatrik birsey olacagini sanmam kiufak yasta norolojik ilacin basit depresyon tedavilerinde hastaya verilip mucize beklenmesine karsiyim. O ilaclar o kadar basit seyler degil. Ve once kendimize sonra da etrafimizdakilere guvenip destek almali,sikintilarimizla once mucadele etmeliyiz. Psikiyatirlar yasam koclari cogaldikca insanlar en ufak seylerde bile kendilerini hastanelere ve ilaclara atar oldu.elbette bu durumun ve sorunun buyuklugune ve suresine bagli,buradan psikolog olsak ta teshis koyamayiz hicbirimiz.

iki dakikada sizofren yaptılar :D arkadasım ailenle konus doktora görün suanda kimse bilemez bunu nasıl bir durumda oldugunu belkmde baska bir gücün var

Küçüklüğümden beri olmayan sesleri duyma gibi bi özelliğim var mesela uyandıktan sonra yataktan çıkmadan gözlerim kapalı diğer odalardaki sesleri duymaya çalışırdım ve duyardım da yani televizyon sesi konuşmalar vs. sanki gerçekten o anda ordalar gibi hatta annemler evde diye odaya giderdim ama kimse olmazdı evde 15 yaşındayım ve bu hala sürüyo. Sanki diğer odadalar ve ben onları duyuyorum gibi ama hiç bişey yok. Acaba bu nörolojik bi sorun mu veya bi özellik mi ?

çocuklarda hayal ile gerçek ayırdımı olmuyor. hayali sesler, hayali arkadaş, hayali bir yaşantı, hayali hayali şeyler diye gidiyor.
sizinkiside çocukluktan kalma gibi. tabi bilemem emin değilim kişisel yorumlarım bunlar.
eğer gerçekte var olmadığından emin olduğunuz sesler duyuyorsanız ve bunla başedemiyorsanız özellikle bu sizi ve hayatınızı olumsuz etkiliyorsa psikolojik bir destek alabilirsiniz.

Neler olduğunun bilincindeyim yani onlarını gerçek olmadığını biliyorum ve hani birilerini dinleyip dinlememk gibi seside duymamazlıktan gelebiliyorum yani kısaca eğer gerçekten duyduklarım var olsaydı hiç bi fark kalmayacaktı

Geri