Bir kurtarıcı gelecek mi Mesih ve Mehdi

TheDarkLord9o9

Kayıtlı Üye
Tekrardan merhaba
Toplumun zor zamanlarında insanlığın ahlaki ve fiziki çöküşlerinde gökten gelen bir kurtarıcı imgesi eski medeniyetlere kadar dayanmakta günümüzde ise çok yaygın ve ümit edilen bir durum açıkçası bunun insanlığın ümit ve umutlarını söndürmelerinden başka bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum İnci’le baktığımız zaman Hz İsa nın incilde bu durumla ilgili söylediği bazı kelamlar var ve bu olayı doğrulayacak nitelikte değil aksine bu olayı yalanlayacak nitelikte bence bu düşüncemizin temeli insanlığın anlandıramadığı yapmak isteyipte yapamadığı toplumdaki problemleri haksızlığı adaleti görüp gücünün yetmeyeceğini düşünüp bunu göksel varlıklara elçilere peygamberlere bağlamasıdır bu da işin özünde açık bir şekilde çaresizliğimizi öne koymaktadır farkında olmadığımız potansiyelimizi keşfetmeden elimizden geleni kadarını bilmeden ve yapmadan bir kurtarıcı beklemek sadece bizim değil Yaratıcınında zoruna gidebilir çünkü hepimiz onun bu dünyadaki birer parçasıyız onun ilahi kıvılcımını içimizde barındırıyoruz çaresiz ve aciz olmamızı istemez ona teslim olmamızı ister kendimizi bilmemizi ister asıl kurtarıcı yukarıdan göklerden değil içimizdeki uçsuz bucaksız bir ilim merakında rüzgarında saklıdır umut tacirliği yapıp hakikati görmeyi ve bilmeyi bizleri dıştan gelen bir güce inandırıp asıl gücü keşfetmemizi engelleyenlerden sakınalım

Benim şahsi düşüncelerim sizin fikirlerinizde öğrenmek isterim

Her alanda kontrolümüz neredeyse yok.Beni üzen bu insanlığımız.Özellikle çocuklar ne kadar vizyoner bakarsak bakalım.Çocuklar sıfır bir şekilde doğru yanlış her şeyi doğru kabul ediyor.Yaşlı iyi yöneticiler ölüyorlar yine bir otorite paylaşımı oluyor.

Dini açıdan mehdi mesih muhabbetinin daha derini kırklar var.İş yoksa zaman harcamak için yeterince mistik bir konu.Yalnız belli bir bütün hikaye insanı yutuyor.Bunlar yahudilerden veya bozulmuş bir hristiyanlıktan gelen hikaye.Mehdiye kırkında bir ilham gelecek deniliyor.Anlatmak istediğim kırkında normal bir kişi garip hareketler sergileyebilir.

Eskiden menemen kubilay ın şehit edilmesi veya son darbe girişimi olayın hassatiyeti.Menemende plastik mermi kullanıldığı için mehdiyim diyen isyancı bana kurşun işlemiyor demiş.

Sanmıyorum.. tarihte ne olaylar ne facialar yaşanmış hepsi bir kurtarıcı beklemiş ama gelmemiş...
Moğolların istilası, salgın hastalıklar veba ve büyük kıtlık sebebiyle 123 milyon olan dünya nüfusu 65 milyona kadar inmiş..
O zaman bile gelmemiş...
İkinci dünya savaşında 50 milyondan fazla insan öldüğü söylenir.. yine gelen giden yok...
Bence gelirse de uzun yıllar sonra, insanlık tamamen kendi kendini bitirmeye başlayınca geleceğini düşünüyorum..

Sanmıyorum.. tarihte ne olaylar ne facialar yaşanmış hepsi bir kurtarıcı beklemiş ama gelmemiş...
Moğolların istilası, salgın hastalıklar veba ve büyük kıtlık sebebiyle 123 milyon olan dünya nüfusu 65 milyona kadar inmiş..
O zaman bile gelmemiş...
İkinci dünya savaşında 50 milyondan fazla insan öldüğü söylenir.. yine gelen giden yok...
Bence gelirse de uzun yıllar sonra, insanlık tamamen kendi kendini bitirmeye başlayınca geleceğini düşünüyorum
katılıyorum kurtarıcı kelimesinden yola çıkalım zor bir zamanda zor bir durumda insanlara yol gösteren ışık tutan aydınlatan onları ayakta tutan demek bunun içinde gökten bir elçi beklememize gerek yok çevremize kendi ışığımızı yaymaya çalışırsak karanlığın içinden bir aydınlık çıkarabiliriz bunun için ne mesih ne mehdi olmamıza gerek var temelde insan olup çevremize iyilik güzellik ve doğruyu yaymaya çalışsak gerçek umutu ümiti gökyüzünden değil içimizde hissetmeye başlarız

Bilgi vermiş oldunuz.
Bilgi var olmadan hiç bir şey var olamaz.
Bilgiyi değerli kılan şey varlığın kendisi değilmidir zaten? Var oluş olmadan yani bilginin işe yarıyacağı bir alan olmadan bilginin bir değeri kalır mı ? Bir balığa yürümeyi öğretmenin bir anlamı yoktur balık bir şekilde yürüme bilgisini alsa bile bu hiçbirşeye yaramaz çünkü balığın ayakları yoktur yani bu bilgiyi değerli kılabilicek bir alan yoktur.Ruh açısından bakarsak da 3.boyuttan daha üstün olan tanrısal bir bilinci 3.boyut bilgileriyle nasıl kurtarabiliriz?

Bilgiyi dış bir kaynak gibi işliyorsunuz.
Bilgi herşeyin kendisidir. Var olan herşey bilgidir. Mesele de o bilgiyi işlemektir.

Sorunuza gelince de farkındalık ile yapabiliriz.
Bilgiyle yapabiliriz.
İnanç ile ilerletersek.

Günah yasak bilgisi gibi.
Sevgilinin bilgisi gibi.
İyiliğin bilgisi gibi.
Yaratıcıyı tanımamak için bilgiyi kullanırız. Çünkü herşey bilgidir ve herşey bilinmek ister

Bilgiyi dış bir kaynak gibi işliyorsunuz.
Bilgi herşeyin kendisidir. Var olan herşey bilgidir. Mesele de o bilgiyi işlemektir.

Sorunuza gelince de farkındalık ile yapabiliriz.
Bilgiyle yapabiliriz.
İnanç ile ilerletersek.

Günah yasak bilgisi gibi.
Sevgilinin bilgisi gibi.
İyiliğin bilgisi gibi.
Yaratıcıyı tanımamak için bilgiyi kullanırız. Çünkü herşey bilgidir ve herşey bilinmek ister
Tanrı kendini bilmek istediği için evreni yarattı diye bir söz vardır.Burdan yola çıkarak o zaman ruh da kendini bilmek için mi bu kadar çabalar?Benim anlamadığım nokta zaten saf bilgiden oluşmuş bir varlık neden kendinden küçük insani bilgileri öğrenmeye çalışır.ruhu olduğundan daha büyük bir şey gibi algılıyorum sanırsam.

Zaman, potansiyeli olanı ortaya çıkarır. Bu durumda kurtarıcı kişi mi, yoksa zaman mıdır? Bana sorarsanız zamanı hafife alıyoruz. Çünkü çoğu şeyin belirleyicisi o dur.

Geri