Bilmiyorum ama hissediyorum

Ori

🌙
Moderator
Görünmeyen bilgiyi sezme yetisi, insanın sadece fiziksel bir varlık olmadığını, aynı zamanda ruhsal ve enerjisel boyutlara sahip olduğunu gösteren derin bir algılama biçimidir. Bu yeti, mantığın kavrayamadığı ama ruhun çoktan algıladığı bir bilgiyi, içsel bir bilme hali olarak ortaya çıkarır. Bu nedenle 6. his olarak da adlandırılır. İnsan bir şeyi neden bilmiyorum ama hissediyorum dediğinde aslında bu görünmeyen bilgi akışı devrededir.

Ruh bu sürecin merkezindedir. Çünkü ruh, zaman ve mekânın ötesinde bir farkındalıkla bağlıdır. Henüz gerçekleşmemiş olayların enerji izlerini, insanların sakladığı niyetleri ya da yaklaşan bir durumun titreşimlerini çok daha erken algılayabilir. Bu algı bilince hemen düşmez; ruh bunu derin bir katmanda hisseder. Hissiyatı kuvvetli kişilerde ruhsal kanal daha açıktır, bu yüzden bu bilginin akışı daha net olur.

Ruhun aldığı bilginin bedene ulaşmasında enerji alanı kritik bir rol oynar. Auranın genişliği ve duyarlılığı, çevredeki enerjisel değişimleri anten gibi yakalamasını sağlar. Enerji alanı, hem insanların duygusal titreşimlerini hem de mekânların atmosferini hisseder. Hatta henüz hayat bulmamış bir olayın potansiyel enerjisini bile algılayabilir. Bu yüzden bazı insanlar yaklaşan tehlikeyi metrelerce uzakta fark eder veya bir ortama girdiğinde burada bir şey ters hissine kapılır. Enerji alanı, ruhsal bilginin titreşimini beden düzeyine taşır.

Bu görünmeyen bilgi en son aşamada beden tarafından algılanır. Beden, ruh ve enerji alanından gelen sinyalleri fiziksel tepkilere dönüştürür. Bir anda yaşanan kalp sıkışması, ani ürperti, içe doğan bir huzursuzluk ya da tam tersine açıklanamayan bir güven hissi bedensel sezgi tepkileridir. Beden, görünmez olanı hissettiğinde kişi bunu içime doğdu veya içimde bir şey beni uyardı şeklinde yorumlar. Böylece sezgi, bedensel bir işaret olarak görünür hale gelir.

Zihin bu sürece en son katılan katmandır. Mantık, gelen sinyali açıklayamayabilir ama kişi içinde derin bir kesinlik duygusu hisseder. Bu nedenle görünmeyeni sezme yetisi, akıldan çok ruh ve enerji düzeyinde gerçekleşir. Zihin sadece bu bilginin farkına varır; kaynağına erişemez. Bu yüzden sezgi çoğu zaman nedeni yok ama doğru biliyorum hissiyle gelir.

Genel olarak bu ruhun aldığı yüksek farkındalık bilgisinin enerji alanında titreşime dönüşmesi ve beden aracılığıyla algılanmasıyla oluşan çok katmanlı bir süreçtir. Bu üç alan ne kadar uyumlu ve açık çalışırsa kişi de görünmeyeni o kadar net hisseder, algılar ve hayatın akışındaki ince işaretleri kolayca fark eder.

bu tür insanlarda birşeyi farkettim pek uyuyamazlar ve tilki uykusunda olurlar..yani en ufak bir cızırtıya dahi uyanırlar... alakası var mı bilmem ama genelde böyle insanlarda bunu keşfettim.. nedendir bilinmez.

Bilinci dinlendirmek için uykuya kolay dalabilmek bir lutuf. Ben melatonin kullanıyorum. Başka yolla çözüm bulamadım. Yorgun düşsem bile beynimi susturamıyorum. Kanalı kontrol etsem bile bazen akışı kontrol edemiyorum.

Birde gece düşünmek ve çalışma yapmak için çok uygun artık dünya ve insanlar susuyor. O Zaman da tüm gece ayakta kalıp güne normal saate devam edilince iyice yorgun düşüyordum.

artık 12 gibi ilacımı alıyor uyuyor. Sabah devam ediyorum. En azından uyku süresi sadece benim olsun ve dinleneyim.
Bunu çok geç bir yaşımda fark ettim ama olsun en azından fark ettim. O yüzden sevgili daha genç arkadaşlar uyuyun uyuma sorununuz var ise çözüm bulun.

Melatonin'i bitkisel yöntemler ile deneyeceğim, umarım faydası olur. Benim için öncelik derin uykunun önüne geçebilmek.

Dışarıdan rahatsız olunmayacak bir durum gibi görünebilir ama inanın bir süre sonra ciddi rahatsızlık veriyor. Uykudan uyanmaya çalışıyor ama uyanamıyorsunuz, uyandığınızda ayılamıyorsunuz hatta uyandıktan sonraki 30 dakika rüya ile gerçeği ayırt etmekte zorlanıyorsunuz. Zihin aktif bir biçimde çalışıyor fakat beden yorgun ve isteksiz oluyor.

beden ve beyin gün içinde ne yapıyorda bu kadar derin bir uykuya ihtiyaç duyuyor. Bir şey demek mi olması gerekenden fazla çalışıyor.

Manevi olarak Uyku kalp ile de ilgilidir. Nefes kalbe bağlıdır. Kalp ve nefes de ne gibi sorun var. Üsüne düşmek gerekebilir.

şekerle ve kahveyle aran nasıl ? şekeri minimum seviye de tutup kahveyi sabahları içiyorsan başka bir sorun olmalı. demir eksikliği, kalsiyum eksikliği bunlarda uyku hali ve sürekli yatma isteği yapar..
Tam anlatamadım sanırım :) Normal bir yetişkin kadar uyuyorum. Sorun uyuma isteği değil, uykunun çok derin olması.
Neyse konu uzayıp kirlenmesin, illaki çözeceğim.

valla çok fazla uyuyan hangi insana rastlasam anlama ve algılama kabiliyeti biraz sıkıntılı oluyorlar genelde :D benim dediğim tamamen sezgisel yönden...
Haha tam tersine çok fazla hissettiği ve anladığı için yorgun düşüyor uyansa da kendine gelmesi zor oluyor.. başkaları masal diyarında huzurlu bir şekilde uyurken onlar gizli ve tehlikeli ortamlarda buluyor kendini, o bilgi geliyor ama bunun bedeli korkutulmak ve enerjinin çekilmesi oluyor. 🥹

Haha tam tersine çok fazla hissettiği ve anladığı için yorgun düşüyor uyansa da kendine gelmesi zor oluyor.. başkaları masal diyarında huzurlu bir şekilde uyurken onlar gizli ve tehlikeli ortamlarda buluyor kendini, o bilgi geliyor ama bunun bedeli korkutulmak ve enerjinin çekilmesi oluyor. 🥹
olma ihtimali yüksek, yanılabiliyorda olabilirim ama gözlemlerim sonucu yine de fikrimin arkasındayım :D hangi uyuyamayan yada çok az uyuyabilen insanı gördüysem sezgileri ve kalbi hisleri çok yüksek oluyor...en başta ananem :D

olma ihtimali yüksek, yanılabiliyorda olabilirim ama gözlemlerim sonucu yine de fikrimin arkasındayım :D hangi uyuyamayan yada çok az uyuyabilen insanı gördüysem sezgileri ve kalbi hisleri çok yüksek oluyor...en başta ananem :D
Az uyuyor derken kaç saat az uyku mesela.. öylelerine 4-5 saat yetmiyor çok yorulduğu için.. bir de uykuları düzensiz oluyor, gecenin ikisinde üçünde zombi gibi kalkıyor :ROFLMAO:

Az uyuyor derken kaç saat az uyku mesela.. öylelerine 4-5 saat yetmiyor çok yorulduğu için.. bir de uykuları düzensiz oluyor, gecenin ikisinde üçünde zombi gibi kalkıyor
on bir gibi yatar 1 de kalkar teheccüd kuran vs sabah namazını kılar öyle yatar sabah 8 gibi kalkar...toplasan 4 saat falan sanırım... onda da azıcık ses yap yada bir tuvalete kalk seni hemen duyar uyanır :D böyle bir durum yani

on bir gibi yatar 1 de kalkar teheccüd kuran vs sabah namazını kılar öyle yatar sabah 8 gibi kalkar...toplasan 4 saat falan sanırım... onda da azıcık ses yap yada bir tuvalete kalk seni hemen duyar uyanır :D böyle bir durum yani
Kuran okuyor namaz kılıyor ee tabi koruması sağlamdır onun, bizim yedi sülalemizin nikahını soruyor varlıklar ötede beride sıkıştırıp :ROFLMAO:
Kuran okumak namaz kılmak zaten şeffaflaştırıyor yani duyularının bu kadar hassas olması normal.

Kuran okuyor namaz kılıyor ee tabi koruması sağlamdır onun, bizim yedi sülalemizin nikahını soruyor varlıklar ötede beride sıkıştırıp :ROFLMAO:
Kuran okumak namaz kılmak zaten şeffaflaştırıyor yani duyularının bu kadar hassas olması normal.
normal mi değil mi bilemiyorum artık ama izlenimlerim bu yönde :D

Geri