NoRules
Kayıtlı Üye
Merhabalar... Ne zamandır aklımın içinde oradan oraya seferler düzenleyen soru işaretlerinin sorumlusu olan konuyu sizlerle de paylaşmak istedim. Bilinçaltının koruyucusu veya bekçisi diye bir kavramdan söz ediyorum. Lucid rüya üzerine araştırmalar yaparken birinden bu kelimeyi işittim ve araştırmak istedim. Kendisi de rüya bilgeliği üzerinde uzman ve eğitimler veriyor. Anlattığına göre bilinçaltının bir koruyucusu var ki, sadece lucid rüya üzerinde konuştuğumuz için bana şunları söyledi; " zihnin tepkisiz, durağan yani nötr olmalı ki, koruyucu sana kapıyı açsın. Aksi halde düşüncelerini bir tehdit olarak algılayıp ne pahasına olursa olsun koruma görevini yerine getirecektir. " Burada ne demek istediğini anladım ancak, Koruyucu dediğimiz şey tam olarak nedir diye düşünürken, aklıma mantıklı diye nitelendirebileceğim tek bir açıklama geldi. " EGO... " Evet, olsa olsa egodan söz ediyordur diye düşündüm. Yani aslında kodlamaya çalıştığımız zihnin önündeki tek engel. Alışkanlık kazanma veya belirli bir alışkanlığı bırakma konusunda aşmamız gereken engelden söz ediliyor sanırım.
Bu aşamadan sonra, bilinçaltının yapısı ve mekaniği ile ilgili araştırmaları da dosyaya ekledim ki, mantığının olmaması, kendine özgü bir yapısının bulunması v.s bunlarla ilgili detaylı bulgular sorularıma daha net cevaplar getirebilir fikrimce. Esasen asıl merakımı hedef alan soru şu, her hangi bir koşullama yapmak için onun dilinden konuşmayı öğrenirsek, yine onun aracılığıyla öğrenip yapabileceklerimizin BİR SINIRI VAR MI? Bu ciddi bir soru, yani cevaplamayı düşünen varsa lütfen soruyu dikkate alarak sınırlarını bir kenara bırakıp cevaplasın. Yani ne demek istiyorum? Örnek bir cevapla " elbette yüksek konsantrasyon, hızlı okuma, fotoğrafik hafıza veya daha hızlı koşabilmek için anatomik yapıda geliştirme çalışmaları v.s yapılabilir -teorik olarak...- " bir de üstüne teorik olarak diyor ve bu verdiğim örnekler, inanın bana düşündüklerimin yanında devede kulak bile kalmıyor. Uzun lafın kısası, görüş alanınızın paraşüt iplerini kesip damdan düşme atlayın ve konuyu okuyup görüşlerinizi paylaşın diye rica edeceğim.
Herkese iyi forumlar...
Bu aşamadan sonra, bilinçaltının yapısı ve mekaniği ile ilgili araştırmaları da dosyaya ekledim ki, mantığının olmaması, kendine özgü bir yapısının bulunması v.s bunlarla ilgili detaylı bulgular sorularıma daha net cevaplar getirebilir fikrimce. Esasen asıl merakımı hedef alan soru şu, her hangi bir koşullama yapmak için onun dilinden konuşmayı öğrenirsek, yine onun aracılığıyla öğrenip yapabileceklerimizin BİR SINIRI VAR MI? Bu ciddi bir soru, yani cevaplamayı düşünen varsa lütfen soruyu dikkate alarak sınırlarını bir kenara bırakıp cevaplasın. Yani ne demek istiyorum? Örnek bir cevapla " elbette yüksek konsantrasyon, hızlı okuma, fotoğrafik hafıza veya daha hızlı koşabilmek için anatomik yapıda geliştirme çalışmaları v.s yapılabilir -teorik olarak...- " bir de üstüne teorik olarak diyor ve bu verdiğim örnekler, inanın bana düşündüklerimin yanında devede kulak bile kalmıyor. Uzun lafın kısası, görüş alanınızın paraşüt iplerini kesip damdan düşme atlayın ve konuyu okuyup görüşlerinizi paylaşın diye rica edeceğim.
Herkese iyi forumlar...