Bilinç düzeyleri

Magnus357

Banlı Kullanıcı
Bilinç düzeyleri hakkinda konuşmak istiyorum.Yani nefsin mertebeleri.Genel olarak bu mertebeleri 7 mertebe olarak ele alınmış.Ama bir Havass kitabında 9 nefis olarak bir şema gördüm.Ve 9 akıl diye nitelendiriyor aynı zamanda.Açikcasi merak ettiğim şey bu bilinç düzeylerini tekamülde bir sonu var mı?Bir de 7.mertebeyi Matrixden çıkış olarak nitelendiriliyor.Yani vesvesenin tehsiri yok olması. Nefsi safiye.Ama buraya ulaşinca kişi kendi matrixini kırıyor.Ama tabi dışardaki insanların bilinç düzeyleri etkisi devam ediyor yani tamamen bir bitiş değil.Bu sebebden dolayı nefsi kamileden sonra artık diğer bilinç düzeylerine etki irşad yetiksi veriliyor.Merak ettiğim şey bu bilinç düzeylerinin 7 den sonra gidişatı.Sizlerinde görüşlerini merak ediyorum.

7 vitesli bir spor araba gibi görüyorum bunu.

Bilinç düzeyleri, beynin pasif hesaplama hızına göre belirleniyor biraz da. Hız arttıkça hükmedilir alan da genişliyor. Böylece yeni üst denklemler ve farkedilebilir uzak menzillerin dinamikleri de hesaba girmeye başlıyor.

Düşük viteslerde araba sürerlen dikkatimiz yakın mesafedir. Şehir içidir. Dar alandır. 5 duyudur. Yayalar, ağaçlar, yol tabelaları, kedi köpek, siren, korna. Emmaredir bunlar. Yani emirlere göre bir düzen vardır meşru insani boyutta. Çünkü senin içinde aynı anda sonsuz hızlanma gücün de var ama bu ham kabiliyet sana da etrafa da zarar verebilir dar alanda. O yüzden etrafın şeriat (mutlak kurallar) ile kuşatılır ki, bu sıkışmışlık sende dikey büyüme olarak tezahür etsin. Yatay büyümeyle ilk denemende çuvallarsın çünkü.

İnsanlar daha nefsi emmarenin diplomasını almadan nefsi safiyeye sıçramak istiyorlar. Cin ordusu kurcam diye direttikleri için de perdelerini bir anda yırtıp , korkunç gerçeklerle yüzleşiyorlar. Kaldıramıyorlar bu durumu. NEden ? Çünkü nefsi emmare ile nasıl başedeceklerini öğrenmeyi umursamadılar. Nefsi safiyelerinde sorun yok halbuki. Portal ermişe nasıl açıldıysa sana da öyle açıldı çünkü. İstedin oldu. Ama nefsi emmaren nasıl kriztalize oldu ise nesfi safiyen de o frekantan portal açtı.

İsa'ya kulak verilmeli : Yerde neyi bağlarsan gökte de onu bağlarsın. Nefsi emmaren neyse, nefsi safiyen de odur diyor. İzdüşümleri aynıdır diyor. Nefsi emmarede açlığa dayanmakla, nefsi safiyede de demonların saldırına dayanmak aynı kanunun farklı yansımalarıdır.
Bir çok insan namaza bile bu yüzden başlıyor. Bir anda yitirdiği akli dengesine muhtaç hale geldiği için.

Son düzenleme:

Bilinç düzeyleri, beynin pasif hesaplama hızına göre belirleniyor biraz da. Hız arttıkça hükmedilir alan da genişliyor. Böylece yeni üst denklemler ve farkedilebilir uzak menzillerin dinamikleri de hesaba girmeye başlıyor.

Düşük viteslerde araba sürerlen dikkatimiz yakın mesafedir. Şehir içidir. Dar alandır. 5 duyudur. Yayalar, ağaçlar, yol tabelaları, kedi köpek, siren, korna. Emmaredir bunlar. Yani emirlere göre bir düzen vardır meşru insani boyutta. Çünkü senin içinde aynı anda sonsuz hızlanma gücün de var ama bu ham kabiliyet sana da etrafa da zarar verebilir dar alanda. O yüzden etrafın şeriat (mutlak kurallar) ile kuşatılır ki, bu sıkışmışlık sende dikey büyüme olarak tezahür etsin. Yatay büyümeyle ilk denemende çuvallarsın çünkü.

İnsanlar daha nefsi emmarenin diplomasını almadan nefsi safiyeye sıçramak istiyorlar. Cin ordusu kurcam diye direttikleri için de perdelerini bir anda yırtıp , korkunç gerçeklerle yüzleşiyorlar. Kaldıramıyorlar bu durumu. NEden ? Çünkü nefsi emmare ile nasıl başedeceklerini öğrenmeyi umursamadılar. Nefsi safiyelerinde sorun yok halbuki. Portal ermişe nasıl açıldıysa sana da öyle açıldı çünkü. İstedin oldu. Ama nefsi emmaren nasıl kriztalize oldu ise nesfi safiyen de o frekantan portal açtı.

İsa'ya kulak verilmeli : Yerde neyi bağlarsan gökte de onu bağlarsın. Nefsi emmaren neyse, nefsi safiyen de odur diyor. İzdüşümleri aynıdır diyor. Nefsi emmarede açlığa dayanmakla, nefsi safiyede de demonların saldırına dayanmak aynı kanunun farklı yansımalarıdır.
Bir çok insan namaza bile bu yüzden başlıyor. Bir anda yitirdiği akli dengesine muhtaç hale geldiği için.
Çok doğru olduğunu düşünüyorum.Bence nefsi safiyede yeni bir başlangıç oluyor.Universiteyi iki kere bitirmek gibi.Doktora Master yapmak gibi.Tamamen olgunlaşana kadar aynı süreçlerden geçiyoruz.Tekamül Kamil bir insan olmak çok kompleks bişey.Yani yol çok uzun...

Sizce bu iniş çıkış sürekli mi devam ediyor?Yoksa yer gök tamamlanınca yani iki defa sürüyor.?Veya 7 bilinç tamamen olgunlaşmasi için 7 çikis 7 inişmi?

Sizce bu iniş çıkış sürekli mi devam ediyor?Yoksa yer gök tamamlanınca yani iki defa sürüyor.?Veya 7 bilinç tamamen olgunlaşmasi için 7 çikis 7 inişmi?
Soruyu gerçekten anlayamadım, ama evet; sürekli oluyor. Yaşamın boyunca dünyayı tüm katmanlarından ayrı ayrı görebiliyorsun. Çünkü tüm katmanlarında yine sen varsın.

Mesela bir örnek : diyelim ki nefsi emmaredesin. Ama durumu çok güzel idare ediyorsun. Kötülük, kin ve intikam gütme dürtülerin var, bastırıyorsun sürekli. Sen, 1. tabakanda bu kaba dürtülerle boğuşurken, 7. tabakandaki sen meleklerlerle iletişim kuruyorsun ve onların desteğini alarak güç bulduğunu çok iyi biliyorsun aslında. Ama o an için 1. tabakadan gözlem yaptığın için 7. tabakadaki seni göremiyorsun ama o seni görüyor.

O halde, 7. tabakaya kadar çıkınca iş bitiyor mu ? hayır. Bu sefer de oradan aldığın safi enerjiyi yerdeki 1. tabakana uyarlamalısın. Temiz yemeli, detoks yapmalı, doğru konuşmalı ,ibadet etmelisin vs. yani ne kadar da yükselsen, yerdeki izdüşümünü bozmamalısın.

Dinlerdeki talimatlar aslında seni kozmik varlığınla eşleştirmek içindir.

Son düzenleme:
Soruyu gerçekten anlayamadım, ama evet; sürekli oluyor. Yaşamın boyunca dünyayı tüm katmanlarından ayrı ayrı görebiliyorsun. Çünkü tüm katmanlarında yine sen varsın.

Mesela bir örnek : diyelim ki nefsi emmaredesin. Ama durumu çok güzel idare ediyorsun. Kötülük, kin ve intikam gütme dürtülerin var, bastırıyorsun sürekli. Sen, 1. tabakanda bu kaba dürtülerle boğuşurken, 7. tabakandaki sen meleklerlerle iletişim kuruyorsun ve onların desteğini alarak güç bulduğunu çok iyi biliyorsun aslında. Ama o an için 1. tabakadan gözlem yaptığın için 7. tabakadaki seni göremiyorsun ama o seni görüyor.

O halde, 7. tabakaya kadar çıkınca iş bitiyor mu ? hayır. Bu sefer de oradan aldığın safi enerjiyi yerdeki 1. tabakana uyarlamalısın. Temiz yemeli, detoks yapmalı, doğru konuşmalı ,ibadet etmelisin vs. yani ne kadar da yükselsen, yerdeki izdüşümünü bozmamalısın.

Dinlerdeki talimatlar aslında seni kozmik varlığınla eşleştirmek içindir.
Hangi nefis tabakasında olduğumuzu nasıl anlayabiliriz?
Okuduğum mertebelerin çoğunda bazı özelliklerimi gördüm yine de hangi tabakada olduğumdan emin değilim.
Sıfırdan mı başlanmalı hangi kitaplar okunmalı (Kur'an okumaya zaten başlayacağım) pratik olarak neler yapılabilir?
Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum..

Hangi nefis tabakasında olduğumuzu nasıl anlayabiliriz?

Anlayamazsın. Kendi mertebeni anlamaya kalkıştığın anda bir "benlik" oluşturursun. Çünkü kendine bakacaksın farkında olmadan. Benlik başladığı anda da düşmüş melek gibi yere (egoya) düşersin. Buradaki amaç ben olmaktan çıkabilmektir.

"Ben" zannettiğin aktiviteyi gözlemlemeyi öğrenmen lazım. Buna farkındalığının farkına varmak deniyor. Ama bu da yetmiyor. Bir süre sonra farkındalığını farkettiğin o içsel farkındalık konseptini de arka planda sana farkettiren daha bir sırlı bilinç var. O konsepti de terkederek en dışına çıkman lazım. Bu bir kaç aşamada oluyor. Bir yolculuk gibi düşünülebilir. İşte o da biraz zor. Çünkü bunun bir kısmı genetik yatkınlıkla da alakalı. Başı sıkışmayan derinlere girmeye cesaret edemiyor. Çünkü yeniden doğmak için içinde birşeyleri öldürmek zorundasın.. Kimse, hala işe yarayan, gündelik yaşamdan keyif alan personasını feda ederek ölmek istemez. Ama bu işin bir kısmı genetikle desteklenir ve ihtiyacın olan o genetik kırılmaları da anca şok anlarında, korkunç yokuluş ve anlamsızlık hisleri başladığı zaman devreye girer. Tabi bunu bastırmak için eski alışkanlıklarına dönmezsen. Her gen, her beyin salgısı hakikatin sürekliliğini kaldıramıyor. Hayret ve tatmin oluşmuyor mesela. Adam teorik olarak herşeyi biliyor ama heyecan duyamıyor mesela. EEE nolmuş yani diyor...

Okuduğum mertebelerin çoğunda bazı özelliklerimi gördüm yine de hangi tabakada olduğumdan emin değilim.

Gerek yok ki , anlayıp ta ne yapacaksın ? Nereye varacaksın bi kere ?

Son düzenleme:
Anlayamazsın. Kendi mertebeni anlamaya kalkıştığın anda bir "benlik" oluşturursun. Çünkü kendine bakacaksın farkında olmadan. Benlik başladığı anda da düşmüş melek gibi yere (egoya) düşersin. Buradaki amaç ben olmaktan çıkabilmektir.

"Ben" zannettiğin aktiviteyi gözlemlemeyi öğrenmen lazım. Buna farkındalığının farkına varmak deniyor. Ama bu da yetmiyor. Bir süre sonra farkındalığını farkettiğin o içsel farkındalık konseptini de arka planda sana farkettiren daha bir sırlı bilinç var. O konsepti de terkederek en dışına çıkman lazım. Bu bir kaç aşamada oluyor. Bir yolculuk gibi düşünülebilir. İşte o da biraz zor. Çünkü bunun bir kısmı genetik yatkınlıkla da alakalı. Başı sıkışmayan derinlere girmeye cesaret edemiyor. Çünkü yeniden doğmak için içinde birşeyleri öldürmek zorundasın.. Kimse ölmek istemez. Ama bu işin bir kısmı genetikle desteklenir ve ihtiyacın olan o genetik kırılmaları da anca şok anlarında, korkunç yokuluş ve anlamsızlık hisleri ile devreye girer. Her gen, her beyin salgısı hakikati kaldıramıyor. Hayret ve tatmin oluşmuyor mesela. Adam teorik olarak herşeyi biliyor ama heyecan duyamıyor. REsmen umursayamıyor bildiği halde.

Gerek yok ki , anlayıp ta ne yapacaksın ? Nereye varacaksın bi kere ?
Tekamül ile kurtuluş olduğunu hissediyorum.
Dünyada bi amacım olduğunu biliyorum ama anlatamam...
Doğru bilgiye erişmek için nefsi köreltmek gerektiğine inanıyorum. Hakikati ararken doğru cevaplar alabilmek için nefsimi terbiye etmenin bana en faydalı yol olacağından eminim.
Yeniden doğmak için birşeyleri öldürmeye gerçekten hazırım sadece yönümü bulma noktasında sıkıntı yaşıyorum..
Peki öyleyse hangi tabakada olduğumuzu sorgulamak bile nefsin bir haliyse hangi pratiklerle başlayacağımı nasıl bilebilirim?
Bunun bir yolu olmalı...

Dünyada bi amacım olduğunu biliyorum ama anlatamam...

O zaman aceleye gerek yok

angi pratiklerle başlayacağımı nasıl bilebilirim?
Bunun bir yolu olmalı...

Bu daha iyi günlerin farzet..
Tükenişe gidene kadar beklemek zorundasın.. En zoru bu.. Nereden başlayacağını bilemiyorsun Çünkü heves edip bir yerlerden başlamak için can atıyorsun. Tükenişe gittiğinde başlamak bile istemeyeceksin, sonra zaten kendi başlayacak. Hep öyle olmuştur. Gururun kırıldıktan sonra hala isteyebiliyorsan verilir.

O zaman aceleye gerek yok xddxdx

Bu daha iyi günlerin farzet..
Tükenişe gidene kadar beklemek zorundasın.. En zoru bu.. Nereden başlayacağını bilemiyorsun Çünkü heves edip bir yerlerden başlamak için can atıyorsun. Tükenişe gittiğinde başlamak bile istemeyeceksin, sonra zaten kendi başlayacak. Hep öyle olmuştur. Gururun kırıldıktan sonra hala isteyebiliyorsan verilir.
Bir süredir gururumun kırılmasına izin veriyorum bazen ani bi atakla sinirlensem de buna izin verdiğim oluyor. Gururumu kıran bir ortam veya çevre bu pratiklerde daha mı faydalı olur öyleyse?

Tükenişte olmadığımdan emin değilim.. Tam o noktada olabilirim..

Bir süredir gururumun kırılmasına izin veriyorum bazen ani bi atakla sinirlensem de buna izin verdiğim oluyor. Gururumu kıran bir ortam veya çevre bu pratiklerde daha mı faydalı olur öyleyse?

Tükenişte olmadığımdan emin değilim.. Tam o noktada olabilirim..
Bence bunun için kendi çabanıza gerek yok, hayat sizi buna götürecektir. Kendi deneyimlerinden yola çıkarak böyle söyleyebilirim.

Bence bunun için kendi çabanıza gerek yok, hayat sizi buna götürecektir. Kendi deneyimlerinden yola çıkarak böyle söyleyebilirim.
Yani olduğu gibi çabasız devam mı etmeliyim hayatıma?
Mesela bugün nefsle ne yaptım diye sorguluyor musunuz?
Ben bunu yapsam da düzeltemediğimi farkettim; genelde unutuyorum..
Bazen yeterince farkında oluyorum bazen geç kalıyorum.
Çok küçük ilerlemeler var sadece.
Herkesten uzakta yeni bi hayata başlayıp, tamamen izole bir şekilde yaşamayı düşünüyorum bazen ama bu defa da onu sadece gölgede bırakacağım için gelişememekten korkuyorum.

Yani olduğu gibi çabasız devam mı etmeliyim hayatıma?
Mesela bugün nefsle ne yaptım diye sorguluyor musunuz?
Ben bunu yapsam da düzeltemediğimi farkettim; genelde unutuyorum..
Bazen yeterince farkında oluyorum bazen geç kalıyorum.
Çok küçük ilerlemeler var sadece.
Herkesten uzakta yeni bi hayata başlayıp, tamamen izole bir şekilde yaşamayı düşünüyorum bazen ama bu defa da onu sadece gölgede bırakacağım için gelişememekten korkuyorum.
Kendi içinizde yapacağınız sorgulamalar farklı, onu yapın tabii. Kendi nefsinize yönelik çaba sarf edin. Ama hayatta bir zorlama yapmayın kendinizi şu an için ait olmadığınız bir yere koymaya çalışmayın. Her şeyin zamanı vardır. İlahi plan zamanı gelince sizi zaten sınıyacaktır, üzecektir, isyan ettirecektir. İsteseniz de istemeseniz de.

Kendi içinizde yapacağınız sorgulamalar farklı, onu yapın tabii. Kendi nefsinize yönelik çaba sarf edin. Ama hayatta bir zorlama yapmayın kendinizi şu an için ait olmadığınız bir yere koymaya çalışmayın. Her şeyin zamanı vardır. İlahi plan zamanı gelince sizi zaten sınıyacaktır, üzecektir, isyan ettirecektir. İsteseniz de istemeseniz de.
Bunları zaten yaşadığımı düşünüyorum. Öyleyse zaten bir sürecin içinde sayılırım sanırım..
Teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Bunları zaten yaşadığımı düşünüyorum. Öyleyse zaten bir sürecin içinde sayılırım sanırım..
Teşekkür ederim yanıtlarınız için.
Sorularını görüyorum da naçizane bir şey söylemek istiyorum.
Mistik formüller aramana gerek yok aslında ya da büyük kederlerle sınanmana.
Herkes için bildirilmiş, denenmiş bir yol var zaten o da ibadet, yaratıcıyla bir ilişki kurmak istiyorsan başka bir yerden başlamana gerek yok bence.

Sorularını görüyorum da naçizane bir şey söylemek istiyorum.
Mistik formüller aramana gerek yok aslında ya da büyük kederlerle sınanmana.
Herkes için bildirilmiş, denenmiş bir yol var zaten o da ibadet, yaratıcıyla bir ilişki kurmak istiyorsan başka bir yerden başlamana gerek yok bence.
Evet sanırım en büyük eksikliğim ibadet ve Kur'an ile hala tanışmamış olmak. Bu konuyu hep hissedeceğim zaman deneyeceğim diye erteledim artık hissedebiliyorum. Umarım en kısa zamanda..
Çok teşekkür ederim ayna oldunuz bana ikidir..

Evet sanırım en büyük eksikliğim ibadet ve Kur'an ile hala tanışmamış olmak. Bu konuyu hep hissedeceğim zaman deneyeceğim diye erteledim artık hissedebiliyorum. Umarım en kısa zamanda..
Çok teşekkür ederim ayna oldunuz bana ikidir..
Hissedeceğim zaman diyorsun ya, koşmaya başlamadan kaslarındaki yanmayı hissedemezsin ayaklarını uzatıp yorulmayı bekleme.

Geri