ayna ile ilgili benim de bir sorum var, bir süre önce bir arkadasımla birlikte yaşadığımız durumu anlatıyorum:
ayna karşısında, üçüncü gözümden kendime bakmaya başladığımda yüzümün her bölgesi birbirinden farklı olarak değişmeye başladı, çenem, alnım, yanaklarım, dudaklarım hepsi parça parça ve cok hızlı bir şekilde değişiyorlardı. arkadasımın yüzü sabit bir sekilde duruyordu, yüzü hafiif ücgenlesmis ve gözleri cok büyümüstü ama o sekilde kalmıstı, benim yüzüm hızla degismekte idi. hatta ben hayretle yüzümdeki değişime bakarken,
arkadasım " yüzünün ne kadar değiştiğinin farkında mısın" dedi şaşırmıştı,
bunu onun da görebilmesi beni cok sasırttı. ben de, onun yüzünün aynı kaldığını, üçgen olduğunu soyledim, o daha once bunu yaptığını ve yüzünün hep bu sekilde olduğunu söyledi.
konusurken bile yüzüm sürekli değişiyordu ve ben bu duruma bir son verme isteği ile, yüzümü aynaya doğru yaklaştırmaya başladım, o kadar cok yaklasmalıydım ki iki gözümden baska birsey göremeyecek hale gelirsem, yani gözlerimi değişmeden görebilirim diye düşündüm.. giderek yaklastığımda gözlerime bakmama cok az kalmısken mor bir ışık/ iten bir güç ile geriye doğru fırladım, daha dogrusu resmen fırlatıldım.
mor ışığın büyücülükle ilişkilendirildiğini okumustum, bunu nasıl anlamalıyım? ayrıca yüzüm neden o kadar cok değişti? yaşlı, genç bir sürü yüz vardı orada, bunu arkadaşımın da görmesi de olan bitenin benim kafamda yarattığım hayaller olmadığını kanıtlıyor.