@leo_ Çalışma mantıgınızı demonolojiden ziyade demonolatrye daha yakın gördüm ki bence de demonlarla çalışırken izlenmesi gereken yol budur. Ars Goetia, melek bilinci üzerine kurulu, daha sonra katolik hristiyan inancı olarak önümüze çıkan cizgiye göre düşman kabul edilmiş ruhları işkence teknikleriyle elde etmek ve isteğini yaptırmak üzerine kuruludur. Öyle ki bazı ritüellerde başmeleklerin gücü ile demonın zaptedildiği bile olur. Bu durum öncelikle uygulayıcının güçten düşmesi halinde kendisini tehlikelere açık hale getireceği için bana göre bozuk bir işlevdir. Kişinin düşman kazanması olasıdır. Çünkü demon- düşmüş melekler sistemini anlamaya çalıştığınızda temelinde özgürlük bilinci ve herkesin kendi iradesini kontrol etme özü olması gerektiğini anlayacaksınız. Bu da Ars Goetia gibi varlığı aşağılayan bir sistemde terstir. Zaman içinde ritüellere eklenen aşağılama, hakaret ve kovmadan sonra yapılan teşekkür ve saygı eklentileri tutarsızlıktan başka bir katkı sunmamıştır. Süleyman'ın yolu bana göre bu çagda koyu bir hristiyan değilseniz vs. tercih edilmemelidir.
Bilinenin aksine demonlar kötü ve igrenç şeyleri yapmanızdan bir fayda elde etmez. Sadece herhangi bir kısıttan veya korkudan dolayı kötü ve iğrenç bir şeyi yapmaktan kendinizi alıkoyuyorsanız, onu yapacak karakterde biri oldugunuzu gösterebilirler. Gerçek amaç sizin hicbir bağımlılık ve zinciriniz olmadığında özgür iradenizle neye dönüşebileceginizdir. Arzularınız bu yüzden onlar için değerlidir.
Saturn ruhları ve tanrıca-tanrılar bu grup içinde kişiye daha farklı yaklaşım sergileyen gruplar olabilir. Onları ayrı bir postta anlatırız