Ars Goetia ve 72 Varlık

Merak ettim deneyimlerinizi paylaşırsanız iyi olur.
Olur, müsait olduğumda bir şeyler karalayım. Çok uzarsa ayrı bir post olarak da paylaşabilirim bakalım.
Çalışma mantıgınızı demonolojiden ziyade demonolatrye daha yakın gördüm ki bence de demonlarla çalışırken izlenmesi gereken yol budur. Ars Goetia, melek bilinci üzerine kurulu, daha sonra katolik hristiyan inancı olarak önümüze çıkan cizgiye göre düşman kabul edilmiş ruhları işkence teknikleriyle elde etmek ve isteğini yaptırmak üzerine kuruludur
Evet, ben zaten pagan bir bakış açısından yaklaşıyorum. Aslında demon/tanrı/tanrıça kavramları çok iç içe. Yani mesela Loki, hem tanrı hem demon özelliklerini bir arada gösterir. 3 semavi din eski medeniyetlerin tanrılarını ve tanrıçalarını demon olarak niteliyor zaten. Daha doğrusu onlarda demon kavramı olmaz zaten ama şeytan/kötü varlık kategorisinde. Demon da yaratımın yüzlerindendir. Semavi dinler tek tanrılı, onların demonları kabul etmesi tek tanrı dışında başka tanrıları da kabul etmesi demek oluyor. O yüzden en fazla şeytan, cin, iblis vs. diyebilirler.
Düzen karşılığını ispatlıyorlarsa bir menfaatleri var demektir. Yani getireleri kendi savundukları şeyi haklı çıkarmak oluyor. Menfaat gütmeyen tek şey yaratıcıdır. Her şeyin yaratıcısı ve tek sahibi.
Ben sizin ne demek istediğinizi anladım ama zaten tek tanrılı bir bakış açısıyla bakıyorsanız demon diye bir şey yoktur. Demonlar da tanrı ve tanrıçalar da çok tanrılı dinlerin kavramları. Daha önce de söylemiştim, demonlar ve tanrı/tanrıçalar eşit ya da yakın rütbelerdedir. Yaratımın ve yaratıcının farklı yüzleridirler aslında. Tek tanrılı bir bakış açısıyla düşününce hatalı oluyor, demonlar da çok tanrılı inançlara ait. Tek tanrılı bakınca anlaşılmayabilir. Createtherules'a yazdığım cevabı da okuyabilirsiniz daha iyi anlarsınız.
Goetia varlıkları ve demonic varlıklar farklı türlerdir.
Goetia varlıkları kendine has ayrı bir türde değil. Hepsi demon olarak da nitelenebilir, tanrı olarak da. Ama demonic varlıklar çok geniş bir ifade. Demonlara bakış açınız sadece tek tanrılı bir yerdense demon ve demonic varlıkları karıştırıyor olabilirsiniz. Çünkü demonic varlıklar tanımı çok geniş, pek çok insan şeytan cin iblis vs gibi varlıklara da demonic varlık diyor. Kötücül varlık anlamında kullanılıyorsa bir nebze anlaşılabilir ama bunlar kesinlikle demon değildir. Demonlar yaratıcının yüzlerinden biridir ve tek tanrılı inançlarda da bir yeri yoktur. Goetia varlıkları basit tanım olarak en iyi demon sınıfına uyuyor. Ama demon denilen varlıklar da eski medeniyetlerin tanrıları çoğunlukla. Tanrı demekle demon demek arasında bir fark yok. Üstteki yazdıklarımı da okursanız daha iyi anlarsınız.

Arkadaşlar ayıp ettiniz. Siz de beni anlamaya çalışmadınız; ama beni bilmemekle, anlamamakla küçümsediniz. Siz geceleri yıldızları, alemleri geziyorsunuz o zaman da benim bilmediğim çokça şey biliyorsunuz. Ne kadar kibirli ve üstten baktığınızın farkında mısınız? Benim de islama karşı geldiğim zamanlar oldu, onu benimsemediğim, demonlar ve tanrılardan yardım istediğim oldu. Ama sonra tekrar tekrar araştırdım, ökültizm, spiritüelizm, Allan Kardec'ten, Bedri Ruhselmandan okumalar yaptım, ve tekrar Kuran'ı okudum. Ondan sonra algım değişti ve doğru anladığımı düşündüm. Ve şu hisse kapıldım ne kadar araştırırsan araştır, ne kadar okursan oku, bazı şeyler bilgi ile kavranamaz. Kendi fikirlerinizle karşıt bir görüş gördüğünüzde onu böyle küçümsemek insanı nefsini okşayan bir davranıştır, siz de onu yaptınız. Benim için bir problem yok ama bazı insanları kırabilirsiniz. Bildiğim ile büyüklük taslamak tarzım değildir.

@Blacklight0044 Malesef dediklerimle sizin anlatmaya çalıştıklarınız arasında pek bir alaka yok. Yanlış anlamayın ama bahsettiğim gibi daha yaratılış kavramında bile genel geçer öğretilerin geleneksel çizgileri dışında hiçbir fikri anlamaya açık değilsiniz. Bu sebeple bir noktadan sonra yazdıklarınızı okuyamadıģım için kusura bakmamanızı rica ediyorum. Şu an bu konuyu tartışmayı, bilincinizi daha açık bir evreye taşıyana kadar erteleseniz belki daha iyi olur.

Kuranı geçtim, dini falan da geçtim daha tek tanrı inancının kökenini dahi merak etmiyor arkadaşımız veya en basitiyle tanrıların ne olduğuna kim olduğunu kurcalamak istemiyor gibi. "Allah nedir?" diye sorsam, "Yaratıcı" diye cevap vermesinden korkarak konudan iznimi istedim :)
İyi günler size bir soru sormak istiyorum bu varlıklar satürn ve pluto gezegeninde yaşıyor ama bu boyuta nasıl entegre olup müdahale edebiliyorlar bir kişi büyü yada maji yaptığında bu boyuta nasıl geçiyorlar yıllardır bunu araştırıyorum siyah kandan geliyorlar ama nasıl bu boyuta girip büyü yapılan insanın dogum haritasını gazla tersine çeviriyorlar gök kubbeden kim geçiriyor onları

@Blacklight0044 Kücümsemek gibi anladıysanız ben kendi namıma özür dilerim. Sadece şu an genel bilginin dışına veya dibine bakmak istemiyor gibi göründüğünuzü söyledim. Bunun sebebi bazen yeni radikal bir fikrin eskisiyle degismesine duyulan çekincedir. Benim de ilk kez duyacağım ve ne tepki vereceğimi bilmediğim bir sürü farklı konu vardır elbet, bunda darılacak bir durum yok.

@Behlulmandias Satürn sisteminin sahibi kurucu tanrılar bizzat geçmiyor. Dünya 3boyutludur. Bu varlıklar zaman içerisinde burayla olan fiziksel uyumlarını iyice yitirdi, zaten burasi onlar için basit bir tarla. Şu an pek moda tabirle "matrix" denen yazılım kodunda her sey bir internet sitesinin çalışması gibi sistematik. Sizin kaderinizi belirleyen kurallar var, kuralları degistiren kurallar var, onları da degistiren baska kurallar var. Bunlar otomatiğe alınmış şeyler. Bir tanrı tekil olarak kimseyi dinlemiyor yani. Bu düzenin polisleri olarak zihne dalgalar ile etki verebilen arkonik varliklar var. Bunlar da 4b negatif varlıkları. Öyle yürüyor sistem. Sorunuzu tam anlamadıysam bir örnek verin lütfen

@Blacklight0044 Kücümsemek gibi anladıysanız ben kendi namıma özür dilerim. Sadece şu an genel bilginin dışına veya dibine bakmak istemiyor gibi göründüğünuzü söyledim. Bunun sebebi bazen yeni radikal bir fikrin eskisiyle degismesine duyulan çekincedir. Benim de ilk kez duyacağım ve ne tepki vereceğimi bilmediğim bir sürü farklı konu vardır elbet, bunda darılacak bir durum yok.

@Behlulmandias Satürn sisteminin sahibi kurucu tanrılar bizzat geçmiyor. Dünya 3boyutludur. Bu varlıklar zaman içerisinde burayla olan fiziksel uyumlarını iyice yitirdi, zaten burasi onlar için basit bir tarla. Şu an pek moda tabirle "matrix" denen yazılım kodunda her sey bir internet sitesinin çalışması gibi sistematik. Sizin kaderinizi belirleyen kurallar var, kuralları degistiren kurallar var, onları da degistiren baska kurallar var. Bunlar otomatiğe alınmış şeyler. Bir tanrı tekil olarak kimseyi dinlemiyor yani. Bu düzenin polisleri olarak zihne dalgalar ile etki verebilen arkonik varliklar var. Bunlar da 4b negatif varlıkları. Öyle yürüyor sistem. Sorunuzu tam anlamadıysam bir örnek verin lütfen
Ben bu cin gibi kara duman gibi varlıkları kastetmiştim tekamülde 5 hatta 6 elementler çalıştım elektrik dahil baya ruhsal geliştim sonra bu varlıkları öldürmeyi denedim simsiyah sıvı akıyor böyle kalın bir sıvı aktı yere gitti hepsinde öyle oluyor ama ölmüyorlar ve sayıları çogaldı sonra inanmadım gittim medyum ve maji bilen birinden yardımla iskandinav tanrıçası freyadan yardım aldık rüyamda Bi yerdeyiz büyü olan yeri gösterdi gelen varlıga çok değişik kafasına iskandinav kılıcı attı alnına iskandinav A renkli birşey yazdı ve o varlık öldü elinde teraziyle durup kader artık eskisine döndü adalet saglandı dedi yani bu şeyler niye büyüleri koruyor niye musallat oluyor ve niye onları böyle 4.boyuttaki varlıklar öldürebiliyor ve anladığım şey şu kolektife insanlar şeytan cin vb yada büyüye karşı dua okuduklarında o gelen büyüyü laneti şeytanı dahada ateş elementini upgrade edip daha güçlü hale getiriyorlar kendimde gördügüm bu lanet büyü sihir vb deity yardımı olmadan asla çözülmüyor ve kader normale dönmüyor

Evet, ben zaten pagan bir bakış açısından yaklaşıyorum. Aslında demon/tanrı/tanrıça kavramları çok iç içe. Yani mesela Loki, hem tanrı hem demon özelliklerini bir arada gösterir. 3 semavi din eski medeniyetlerin tanrılarını ve tanrıçalarını demon olarak niteliyor zaten. Daha doğrusu onlarda demon kavramı olmaz zaten ama şeytan/kötü varlık kategorisinde. Demon da yaratımın yüzlerindendir. Semavi dinler tek tanrılı, onların demonları kabul etmesi tek tanrı dışında başka tanrıları da kabul etmesi demek oluyor. O yüzden en fazla şeytan, cin, iblis vs. diyebilirler.
Loki hakkında yanıldığınızı düşünüyorum. Onun enerjisi kaotiktir. Mitolojide o yüzden öyle anlatışır. Demonlarla bir alakası yoktur.
Goetia varlıkları kendine has ayrı bir türde değil. Hepsi demon olarak da nitelenebilir, tanrı olarak da. Ama demonic varlıklar çok geniş bir ifade. Demonlara bakış açınız sadece tek tanrılı bir yerdense demon ve demonic varlıkları karıştırıyor olabilirsiniz. Çünkü demonic varlıklar tanımı çok geniş, pek çok insan şeytan cin iblis vs gibi varlıklara da demonic varlık diyor. Kötücül varlık anlamında kullanılıyorsa bir nebze anlaşılabilir ama bunlar kesinlikle demon değildir. Demonlar yaratıcının yüzlerinden biridir ve tek tanrılı inançlarda da bir yeri yoktur. Goetia varlıkları basit tanım olarak en iyi demon sınıfına uyuyor. Ama demon denilen varlıklar da eski medeniyetlerin tanrıları çoğunlukla. Tanrı demekle demon demek arasında bir fark yok. Üstteki yazdıklarımı da okursanız daha iyi anlarsınız.
Goetia varlıklarını ayeı bir türde düşünmek daha faydalıdır. Tek tanrı inancına sahip değilim. Demonlar başedilmesi çok zor varlıklardır ve insanlara yardım etmek istemezler. Yanlış bilgiler verirler. Goetia varlıkları insanlara yardım etmeye çok daha isteklidir ve insancıldır.

Loki hakkında yanıldığınızı düşünüyorum. Onun enerjisi kaotiktir. Mitolojide o yüzden öyle anlatışır. Demonlarla bir alakası yoktur.

Goetia varlıklarını ayeı bir türde düşünmek daha faydalıdır. Tek tanrı inancına sahip değilim. Demonlar başedilmesi çok zor varlıklardır ve insanlara yardım etmek istemezler. Yanlış bilgiler verirler. Goetia varlıkları insanlara yardım etmeye çok daha isteklidir ve insancıldır.
Ben demonları tanrılarla çok benzer karakteristikte görüyorum aslında. Ki bunlar genel geçer bilgiler değil zaten. İnancına ve ekolüne hatta kişiden kişiye göre değişiyor. Sizin inancınız öyle, benimki de böyle.

Lokiyle çalıştıgınızda bir fayda gördünüz mü yani gücü nasıl bu matrix sisteminde gök kubbe harici içeriden kaderlere müdahale eden tek deityler iskandinav deityleri gördügüm çok horusla mısır deityleriyle çalıştım ama tam sonuç alacakken gökkubeden buraya birşey geliyor kesiyor dünya böyle üstü gökkubeyle kapalı ve çogu deitylerin buraya temasını engelliyorlar matrix sistemi ile ama tek iskandinav deityleri bu dünyaya tam en karne olup temasa geçebiliyor kadere de müdahale edebiliyorlar gördügüm

Geri