DreamDuality'e katılıyorum ben de Zindankale hanım. Güçlü birisiniz. Bu kadarına dağlar taşlar bile zor dayanır; emin olun. Ben öğrenci yurdunda kaldım ilk sene. Kimse benimle tanışmak istemedi ve ben zorladım şansımı. Herkesle tanıştım ama yine de bir iki kişiyle sıkı muhabbete girebildim. En sağlam 24 kişi arasında sadece 1 dostum vardı. Şimdi ise aradan 8-9 yıl geçti. O memleketine döndü ve kaybettim. Şimdi ne arıyor ne soruyor. Telefonlar değişmiştir. Hem benim hem onun büyük ihtimalle zaten. Üniversitedekiler de aynı. En sıkı fıkı olduğum arkadaşlarımla bile şimdi eskisi kadar sık görüşmüyorum. Hatta çok çok nadir görüşüyorum. Sıkı fıkı olmadıklarımı da siz düşünün artık. Ben kendimi asosyal olarak nitelendiren bir insandım. Ortaokul yıllarında ama zaman içinde kendimden rahatsız olmaya başladım ve kabuğumu bir yığın sosyal etkinliklere katıla katıla yıllar içinde kırmaya çalıştım. İnanır mısınız üniversitenin ilk yıllarında bile telefonla arkadaşlarımı aramaya çekinirdim. Bazen ki ortaokul yıllarından itibaren bu konu üzerinde çalışmama uğraşmama rağmen. Kaldı ki o yıllarda hiç mi hiç telefon görüşmesi yapamazdım bile. Hala kendime güvenimin azaldığı durumlarda bu tür handikaplar yaşarım ufaktan ufaktan ama içimden kendimi telkinle zorlayarak bu engeli aşmaya çalışıyorum. Yani sizin sorununuz tamamen özgüven eksikliği hanımefendi. Bana göre öyle. Çünkü sosyallik özgüven ile paralel olarak gelişen bir olgudur. Öğrencilik yılları da özgüvenin çok fazla olmadığı yıllardır. Çünkü öğrenciyken bazı insanlar kendilerini değersiz hissederler bilinçaltında. Hele bir mesleğinizi elinize alın. Para kazanmaya başlayın özgüveniniz artacaktır ama bu işi nasılsa böyle olacak diye nadasa bırakmayın. Üstünde çalışın. Bakın bir arkadaşımız size sohbet yeteneğinizi geliştirmenizi söylemiş. Bu konuda çok haklılar. Bunun için hukuk kitaplarını gerekiyorsa bir kenara bırakın değişik kitaplar okuyun. Genel kültürünüzü zenginleştiren, pratik sohbet konularına yönelik, mesela hobi kitapları okuyabilirsiniz. Örneğin atıyorum balık tutmak hobisi gibi, daha bir çok örnek verilebilir. Sohbet pratiğine yönelik kendinizi geliştirin. Hah bir de unutmadan maya burcunuzu öğrenin, internetten araştırın ve yaşamınızın amacını kendinize uygun meslekleri tespit edin. Bunun sanırım cüzi bir ücreti olması lazım. Size yaşam rehberi gibi bir şey çıkartıyorlar bu işi yapanlar. Bu çok önemli. Büyük ihtimalle yaşama amacınızın aksine bir yönde hareket ediyor olabilirsiniz olmayabilirsiniz de tabi ama hayatınızdan memnun değilseniz öyle olma ihtimali var. Benim bu söylediklerim size söylenenlerin bir özeti ve daha fazlası niteliğinde oldu. Kısacası kendinizi kasmayın, kibirli olmayın, egolarınızdan kurtulun, koşulsuz sevmeyi öğrenin bakın o zaman ne kadar hızlı bir şekilde hayatınız değişecek, evrensel yasalara aykırı hareket etmeyin yeter. Koşulsuz sevgiyle kucaklıyorum sizi, iyi geceler.