"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Antisosyallik

denedim arkadaşım bunları yaptım ama bir selamdan öteye geçmiyor hiçbişey o kafeteryalardaki doluşmu oturan insanlara öyle özeniyorumki sanırım ömrümün sonuna kaadarda uzaktan bakacağım gibi onlara yalnız oturduğum masadan

Ortam insanı olmaktansa yalnız kalmayı tercih edenlerdenim. O kalabalık masalardaki insanlar özeneceğiniz son kişiler olsun. Madem ortam kuramıyorsun kendi kendine yetinmeyi öğren derim. Ben de sana benziyorum. Ancak ben isteyerek yapiyorum tek fark bu.:)

Rahat ol bence bunu dünya meselesi yapmaya gerek yok. Belki çekimser davrandığın için böyle oluyordur.

Bende sizin gibi sürekli yalnızdım. Ama farkında olmadan hep arkadaş çevrem ortak noktalarımızdan dolayı oluştu. 2 kişi ile arkadaşlığım yüzüklerin efendisi sayesinde başlamıştı. Sonra oradan devam etti. Sonra arkadaşlarımın arkadaşları ile arkadaş oldum. Kimseyi sizi sevmesi için zorlamayın. Seni olduğun gibi kabul etmeyenler zaten senin dostun olamaz. :) Sadece kendiniz gibi davranın. Yeterince dürüst olduktan sonra gerisi zaten gelecektir. Yalnız teşekkür etmeyi, gülümsemeyi ve pozitif olmayı unutmayın. :) Sayın sonol burada size en iyi yardım edecek kişilerdendir. :) Hayatta başarılar dilerim. İyi forumlar. Sevgi ve ışıkla.

Sonol adlı arkadaş offline olduğu için ona ulaşamadım. Sonra yazacağım çok teşekkür ederim.
Ebru83 evet okul dışında arkadaşlarım yok. Yani memlekette var bu şehirde yok.

DreamDuality'e katılıyorum ben de Zindankale hanım. Güçlü birisiniz. Bu kadarına dağlar taşlar bile zor dayanır; emin olun. Ben öğrenci yurdunda kaldım ilk sene. Kimse benimle tanışmak istemedi ve ben zorladım şansımı. Herkesle tanıştım ama yine de bir iki kişiyle sıkı muhabbete girebildim. En sağlam 24 kişi arasında sadece 1 dostum vardı. Şimdi ise aradan 8-9 yıl geçti. O memleketine döndü ve kaybettim. Şimdi ne arıyor ne soruyor. Telefonlar değişmiştir. Hem benim hem onun büyük ihtimalle zaten. Üniversitedekiler de aynı. En sıkı fıkı olduğum arkadaşlarımla bile şimdi eskisi kadar sık görüşmüyorum. Hatta çok çok nadir görüşüyorum. Sıkı fıkı olmadıklarımı da siz düşünün artık. Ben kendimi asosyal olarak nitelendiren bir insandım. Ortaokul yıllarında ama zaman içinde kendimden rahatsız olmaya başladım ve kabuğumu bir yığın sosyal etkinliklere katıla katıla yıllar içinde kırmaya çalıştım. İnanır mısınız üniversitenin ilk yıllarında bile telefonla arkadaşlarımı aramaya çekinirdim. Bazen ki ortaokul yıllarından itibaren bu konu üzerinde çalışmama uğraşmama rağmen. Kaldı ki o yıllarda hiç mi hiç telefon görüşmesi yapamazdım bile. Hala kendime güvenimin azaldığı durumlarda bu tür handikaplar yaşarım ufaktan ufaktan ama içimden kendimi telkinle zorlayarak bu engeli aşmaya çalışıyorum. Yani sizin sorununuz tamamen özgüven eksikliği hanımefendi. Bana göre öyle. Çünkü sosyallik özgüven ile paralel olarak gelişen bir olgudur. Öğrencilik yılları da özgüvenin çok fazla olmadığı yıllardır. Çünkü öğrenciyken bazı insanlar kendilerini değersiz hissederler bilinçaltında. Hele bir mesleğinizi elinize alın. Para kazanmaya başlayın özgüveniniz artacaktır ama bu işi nasılsa böyle olacak diye nadasa bırakmayın. Üstünde çalışın. Bakın bir arkadaşımız size sohbet yeteneğinizi geliştirmenizi söylemiş. Bu konuda çok haklılar. Bunun için hukuk kitaplarını gerekiyorsa bir kenara bırakın değişik kitaplar okuyun. Genel kültürünüzü zenginleştiren, pratik sohbet konularına yönelik, mesela hobi kitapları okuyabilirsiniz. Örneğin atıyorum balık tutmak hobisi gibi, daha bir çok örnek verilebilir. Sohbet pratiğine yönelik kendinizi geliştirin. Hah bir de unutmadan maya burcunuzu öğrenin, internetten araştırın ve yaşamınızın amacını kendinize uygun meslekleri tespit edin. Bunun sanırım cüzi bir ücreti olması lazım. Size yaşam rehberi gibi bir şey çıkartıyorlar bu işi yapanlar. Bu çok önemli. Büyük ihtimalle yaşama amacınızın aksine bir yönde hareket ediyor olabilirsiniz olmayabilirsiniz de tabi ama hayatınızdan memnun değilseniz öyle olma ihtimali var. Benim bu söylediklerim size söylenenlerin bir özeti ve daha fazlası niteliğinde oldu. Kısacası kendinizi kasmayın, kibirli olmayın, egolarınızdan kurtulun, koşulsuz sevmeyi öğrenin bakın o zaman ne kadar hızlı bir şekilde hayatınız değişecek, evrensel yasalara aykırı hareket etmeyin yeter. Koşulsuz sevgiyle kucaklıyorum sizi, iyi geceler.

Merhaba benim bir sorunum var. Üniversite 3. sınıf hukuk öğrencisiyim ama 1 tane arkadaşım yok. Gerçekten yok. Bir tuhaflık var üstümde. Arkadaş edinemiyorum. 4. yılım okulda. Bir çevre kuramadım. Negatif elektrik yayıyorum etrafa. Yıldızım çok düşükmüş. Öyle dedi birisi. Ne yapacağımı şaşırdım. Artık bunalıma girdim. Ne önerirsiniz? Yani hangi duayı okuyayım ben? Ya da bi enerji çalışması falan birşey var mı? Çok çaresizim. Yaşama sevincimi kaybettim. Yanlış anlaşılmasın. Kendimi övmek için demiyorum. Dış görünüşümle ilgili bir sorunum yok. Çok güzelimdir ama bir tuhaflık var. Uğursuz gibiyim. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Sayın Zindankale ne istediğinizle alakalı da olabilir bahsettiğiniz durum. Pek çok kişi belki herkes benzer durumları benzer ya da farklı zamanlarda yaşamıştır. Sormuşsunuz "İnsan hayatında kaç kere üniversite okur ki". Doğru zamanı geri getirmek imkansız. Üniversite yıllarınıza bir daha geri dönemeyeceksiniz. Bu yaşlarınızı bir daha yaşayamayacaksınız, hiçbir yaşın tekrarının olmadığı gibi.

O halde neden bulunduğunuz zamanın tadını çıkarmayı denemiyorsunuz? Bir daha asla yaşayamayacağınız bu çok kıymetli anlarınızın. "Ama ben arkadaşlarım olsun, kafeteryada oturayım diğerleriyle birlikte. Uzaktan onlara bakmak istemiyorum" tarzında bir cümle kurmuşsunuz. :) Arkadaş edinmenizin tek yolu üniversite ve okuduğunuz bölüm değil ki. Şu ana kadar arkadaş edinememenizin pek çok sebebi olabilir. "Şudur" sebebi, bunu yapın 3 güne 10 arkadaş edinirsiniz, şu duayı okuyun, bu uygulamayı yapın okulun en popüler öğrencisi siz olursunuz demek de ne mümkün ne de doğru. Olan oldu. Üniversite yaşamınızın 3 senesi geride kaldı. Okulunuzun son bir senesinde kendinizi nasıl mutlu edebileceğinizi düşünmenizi, yaşadıklarınız kabul edip kendinizi suçlamayı, uğursuz olarak nitelendirmeyi bırakmanızı tavsiye ediyorum naçizane. Gerçekten o "kafeteryalarda ya da bahsettiğiniz mekanlarda" o kişilerle olmak istiyor musunuz?

Mutlu olmaya öyle çok şey sebep ki. Kendinize haksızlık hatta zulm etmeyin diyorum. Sevgilerimle... :)

Denedim bunları yaptım ama bir selamdan öteye geçmiyor hiç birşey. O kafeteryalardaki doluşmuş oturan insanlara öyle özeniyorum ki. Sanırım ömrümün sonuna kadar da uzaktan bakacağım gibi onlara yalnız oturduğum masadan.

Siz böyle düşünerek zaten en baştan kaybediyorsunuz. Olumlu düşünün ve olumlu olun. Kıskanç olmayın ve çevrenizdekileri dinleyin, sevin, sohbet edin şuan 4. yılınızdasınız çok geç kalmışsınız bu konuda bilgilenmek için. Etrafınız sizi uzaktan ve yanlış tanıyor. Bence üniversite hayatınız ne de olsa bitti. Kendinizi iş hayatınıza hazırlayın ve dediklerimi unutmayın. Kıskançlık gibi olumsuz şeyler yok ve yanlış anlamayın sakın size kıskanç dediğim felan yok sadece bu olumsuzlukları anlatırken örnek verdim. Siz yakın ve sevecen olursanız karşınızdaki de size karşı öyle olur ama benim size tavsiyem kısacası ayna gibi olun kişiye göre hareket edin.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Aslında hata suç benim biraz soğuk bi duruşum var. Önce bundan kurtulmalıyım galiba. Bir de şu muhabbet meselesi. O hiç yok yaa. Yarın dönemin ilk dersine gideceğim. Bu defa çok umutluyum. İyi olacak herşey. Tabi sizlerin desteğiyle. Çok sağolun.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Aslında hata, suç benim. Biraz soğuk bir duruşum var. Önce bundan kurtulmalıyım galiba. Bir de şu muhabbet meselesi. O hiç yok yaa. Yarın dönemin ilk dersine gideceğim. Bu defa çok umutluyum. İyi olacak herşey. Tabi sizlerin desteğiyle. Çok sağolun.

Davranış biçimlerinizi, kendinizi ifade ediş hallerinizi, duruşunuzu suç olarak nitelendirmeyi tercih etmek, kendinizi suçlu hissetmek yerine kendinizi doğru ifade etmeyi denemeniz daha yerinde olacaktır. İyi forumlar :)

Geri