Merhabalar ben orucumu tutan dini ibadetlerimi mümkünce yerine getiren biriyim . Babam ve annemde böyledir . Ama kafamı kurcalan birşey var . Ben bu ibadetleri Allaha inanarak yapıyorum . Ama çok uzun zamanlar araştırmalarım ve edindiğim bilgiler Allahın olmadığını ve evrimin gerçek olduğunu gösteriyor .Açıkçası Bu ibadetleri yapmamın sebebi eğer Allah yoksa iyi bir insan olarak ölmek . Ama varsada ibadetlerini yapmış biri olarak ölmek istememdir . Ben size soruyorum siz neye inanıyorsunuz neden inanıyorsunuz . Allahın varlığını veya yokluğunu kanıtlayabilirmisiniz ?
Not:Bazı arkadaşlar ; Sakın şüphen olmasın,Allaha inan tevekkül et gibi yorumlar yapıyor .Bu yorumlar insalara öğüt vermek değil daha çok insanların bildiğini tekrar anlatarak canını sıkmaktır . Teşekkürler .Yorumlarınızı bekliyorum.
Tek cümle ile sorulmuş bir soru bile olsa, uğruna kitaplar dolusu söz söylenebilecek bir mevzudur. Evvela din kavramı doğmatiktir. Daha doğrusu yarı dogmatik sorgulayabileceğiniz şeylerin sınırlı olduğu bir kavramdır. Kimse size bu soruya cevaben "al işte allah var" diyerek o'nun varlığını da yokluğunu da ispat edemez! Sadece sizi bazı şeyleri görebilmeye sevk edecek ipuçlarından bahsedebilir.
Einstein'in bir ara bir yazısını okumuş idim pek hatırlamamakla birlikte içerisinde şöyle bir ibare vardı. "Bütün deliller gösteriyor ki maddenin ilk varoluşu "ol" denildikten sonra gerçekleşmiştir" (gibi bir şey sözler tam aynı olmayabilir)
Konu öyle kapsamlı olduğu için ne benim yazmaya gücüm yeter ne de bunu okumaya isteğiniz olur sadece ipuçlarını yazayım biraz düşünün.
-Din nedir?
-İnsanlığın varoluşundan bu yana insanlar neden bir tanrıya tapınma ihtiyacı hissetmişlerdir. Gerçekten varolduğu ve ilk insana emredildiği için mi, yoksa afyon görevi görmesi için mi?
-Bilhassa maji ile ilgilenenler (islami majisyenler) duyu dışı algılarda var olan varlıkları kontrol edebilmek için tanrı'nın isimleri (esma) ile duaları ile güç elde edebilmekte ve onlara karşı söz sahibi olabilmekte. Şimdi düşünün bunun hikmeti nedir? Görmediğiniz farklı boyutlarda varlıklar var ve yapıları enerjileri gereği bazı esmalar veya dualar zikredilince bunlara karşı enerjileri bir tepkimeye giriyor. Yani neden ahmet, mehmed değil de bilhassa dini kelamlar kullanıldığında bu varlıklar bu hale geliyor?
-Yüzyıllar boyunca yaşayan alimlerin bugüne kadar dile gelen kerametleri nasıl oluşmuştur?
Muhammed' ilk vayh edilen iki ayet var. "İkra! Bismirabbikellezi halak. Halakel insane min alak" yani "Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı "alak" dan yarattı"
Alak demek iki manaya geliyor. Birincisi embriyo demek ikincisi ise arapça'da yanlış hatırlamıyor isem (sürçü lisan eylersem affola arkadaşlar düzeltebilirlerse memnun olurum) sülük demek. Yani yapışan, yapıştığı şeyi bırakmayan demek.
Bilim bundan kısa bir zaman önce sperm'in rahime girdikten sonra bir takım asitler salgılayıp rahim duvarına yapıştığını tespit etti. Yani alak denilen sıvı, su bir sülük gibi rahim çeperine yapışıyor.
İslam alimlerinin muzice adıyla nitelendirdiği yüzlerce mevzu vardır bu şekilde olan. Şüphesiz ki size tanrı'ın varlığını ispat edebilecek bir kaç şey var ise onlar; furkan'ı okumak. İçinizde size cevap veren sizi yönlendiren sesleri doğru ölçüp biçmek ve bazı kavramları araştırmak.
Eğer bilimsel olarak bazı açıklamalar isterseniz (hepsi mantıklı olmasa bile) google'a "kuran'ın şifrelerini" diye yazın veya bana haber verin özel mesaj ile göndereyim (link paylaşmak yasak bildiğim kadarıyla) ve bir kaç bilgiyi okuyun.
Yok hissiyat olarak evet bana küçücük bir ışık yaksa rab ben getiririm devamını derseniz furkan'ın türkçe meailini bir kez daha tefsir'i ile okuyun. Ve hikayeleri irdeleyin. Mesela müzemmil süresinde Muhammed'e neden "ey örtünüp bürünen" denilmiştir okurken araştırın ve o zamanı yaşayın. Empati kurup hissedin! Veya tekvir süresinde "o güneş ki dürüldüğü zaman" derken neyin kastedildiğini anlamaya çalışın.
Söylediğiniz gibi inancınız ve ibadetiniz olduğu için size bunları öneriyorum. Eğer hiç inanmıyorsanız anlatacaklarım farklı olacaktır.
Lakin bu öyle ince bir çizgi ki doğru tarafı ancak siz bulabilirsiniz. Bizler size saatlerce anlatsak bile o içinizdeki seslerden birini susturunca gerçeği anlayacaksınız.
Sadece ve sadece okuyarak bu konunun üstesinden gelebilirsiniz. Size tavsiyem uzun bir süre televizyonu kapatıp insanlardan biraz uzak kalıp ve olabildiğince hayvani gıdalarla beslenmeden bu konuları yalnız sessiz bir şekilde düşünmek. Çünkü çok çok kritik bir noktadasınız şu anda. O şüphe ki insanı ne hale getirir anlamak bile istemem.
Geçmişte ateist olan ben'den önerilerdir bunlar. Bana tam olarak nokta atışı yapıp şu şu konuda ne dersiniz diye sorun açıklayayım, lakin allah var mı hani nerde derseniz gidin su'ya bakın derim size. Ölümsüzlüğü bile bulabilecek beyne sahip varlıklar eğer bir şeyi yoktan var edemiyorsa bana göre kendi kendine olamaz.
Tanrının Kuklalarımıyız - Sayfa 8 - "Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"
Tanrının Kuklalarımıyız - Sayfa 8 - "Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"