"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Allah varmı ? Yoksa Evrim gerçekmi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dex

Banlı Kullanıcı
Merhabalar ben orucumu tutan dini ibadetlerimi mümkünce yerine getiren biriyim . Babam ve annemde böyledir . Ama kafamı kurcalan birşey var . Ben bu ibadetleri Allaha inanarak yapıyorum . Ama çok uzun zamanlar araştırmalarım ve edindiğim bilgiler Allahın olmadığını ve evrimin gerçek olduğunu gösteriyor .Açıkçası Bu ibadetleri yapmamın sebebi eğer Allah yoksa iyi bir insan olarak ölmek . Ama varsada ibadetlerini yapmış biri olarak ölmek istememdir . Ben size soruyorum siz neye inanıyorsunuz neden inanıyorsunuz . Allahın varlığını veya yokluğunu kanıtlayabilirmisiniz ?

Not:Bazı arkadaşlar ; Sakın şüphen olmasın,Allaha inan tevekkül et gibi yorumlar yapıyor .Bu yorumlar insalara öğüt vermek değil daha çok insanların bildiğini tekrar anlatarak canını sıkmaktır . Teşekkürler .Yorumlarınızı bekliyorum.

Merhabalar ben orucumu tutan dini ibadetlerimi mümkünce yerine getiren biriyim . Babam ve annemde böyledir . Ama kafamı kurcalan birşey var . Ben bu ibadetleri Allaha inanarak yapıyorum . Ama çok uzun zamanlar araştırmalarım ve edindiğim bilgiler Allahın olmadığını ve evrimin gerçek olduğunu gösteriyor .Açıkçası Bu ibadetleri yapmamın sebebi eğer Allah yoksa iyi bir insan olarak ölmek . Ama varsada ibadetlerini yapmış biri olarak ölmek istememdir . Ben size soruyorum siz neye inanıyorsunuz neden inanıyorsunuz . Allahın varlığını veya yokluğunu kanıtlayabilirmisiniz ?

Not:Bazı arkadaşlar ; Sakın şüphen olmasın,Allaha inan tevekkül et gibi yorumlar yapıyor .Bu yorumlar insalara öğüt vermek değil daha çok insanların bildiğini tekrar anlatarak canını sıkmaktır . Teşekkürler .Yorumlarınızı bekliyorum.

Hayatında hiç zor duruma düşüp te Allah tan yardım istedin mi?Ya da dua ettikten sonra içinde ferahlama, huzuru hissettinmi? Hissettiysen bunu sana veren evrim değil ;)

ALLAH (büyük yazmam saygımdan dolayı) herseyın gercek ve tek sahıbı ya bu kadar hersey kendılıgınden mukemmel bır sekılde olusamaz cunku ama mesala ben gecelerı dıger varlıklardan korkarak uyuyodum babam ıcerde yasin dinliyodu benım duyabılcegım bır sesdeydi ve bı an unuttum o korktugum seylerı sonra ayetel kürsiyi okudugumda ıcım rahatlıyo ve kendımı cıdden korumada hıssedıorum eger ıbadetlerını sorgulayarak yapıosan kısısel gorusum yapmanla esıt degerdedır ınandıgına bız ınsanlara saygı dusmek duser ama dılerımkı hep dogru yolda yurursun :)

Tek cümle ile sorulmuş bir soru bile olsa, uğruna kitaplar dolusu söz söylenebilecek bir mevzudur. Evvela din kavramı doğmatiktir. Daha doğrusu yarı dogmatik sorgulayabileceğiniz şeylerin sınırlı olduğu bir kavramdır. Kimse size bu soruya cevaben "al işte allah var" diyerek o'nun varlığını da yokluğunu da ispat edemez! Sadece sizi bazı şeyleri görebilmeye sevk edecek ipuçlarından bahsedebilir.

Einstein'in bir ara bir yazısını okumuş idim pek hatırlamamakla birlikte içerisinde şöyle bir ibare vardı. "Bütün deliller gösteriyor ki maddenin ilk varoluşu "ol" denildikten sonra gerçekleşmiştir" (gibi bir şey sözler tam aynı olmayabilir)

Konu öyle kapsamlı olduğu için ne benim yazmaya gücüm yeter ne de bunu okumaya isteğiniz olur sadece ipuçlarını yazayım biraz düşünün.

-Din nedir?
-İnsanlığın varoluşundan bu yana insanlar neden bir tanrıya tapınma ihtiyacı hissetmişlerdir. Gerçekten varolduğu ve ilk insana emredildiği için mi, yoksa afyon görevi görmesi için mi?
-Bilhassa maji ile ilgilenenler (islami majisyenler) duyu dışı algılarda var olan varlıkları kontrol edebilmek için tanrı'nın isimleri (esma) ile duaları ile güç elde edebilmekte ve onlara karşı söz sahibi olabilmekte. Şimdi düşünün bunun hikmeti nedir? Görmediğiniz farklı boyutlarda varlıklar var ve yapıları enerjileri gereği bazı esmalar veya dualar zikredilince bunlara karşı enerjileri bir tepkimeye giriyor. Yani neden ahmet, mehmed değil de bilhassa dini kelamlar kullanıldığında bu varlıklar bu hale geliyor?
-Yüzyıllar boyunca yaşayan alimlerin bugüne kadar dile gelen kerametleri nasıl oluşmuştur?

Muhammed' ilk vayh edilen iki ayet var. "İkra! Bismirabbikellezi halak. Halakel insane min alak" yani "Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı "alak" dan yarattı"

Alak demek iki manaya geliyor. Birincisi embriyo demek ikincisi ise arapça'da yanlış hatırlamıyor isem (sürçü lisan eylersem affola arkadaşlar düzeltebilirlerse memnun olurum) sülük demek. Yani yapışan, yapıştığı şeyi bırakmayan demek.

Bilim bundan kısa bir zaman önce sperm'in rahime girdikten sonra bir takım asitler salgılayıp rahim duvarına yapıştığını tespit etti. Yani alak denilen sıvı, su bir sülük gibi rahim çeperine yapışıyor.

İslam alimlerinin muzice adıyla nitelendirdiği yüzlerce mevzu vardır bu şekilde olan. Şüphesiz ki size tanrı'ın varlığını ispat edebilecek bir kaç şey var ise onlar; furkan'ı okumak. İçinizde size cevap veren sizi yönlendiren sesleri doğru ölçüp biçmek ve bazı kavramları araştırmak.

Eğer bilimsel olarak bazı açıklamalar isterseniz (hepsi mantıklı olmasa bile) google'a "kuran'ın şifrelerini" diye yazın veya bana haber verin özel mesaj ile göndereyim (link paylaşmak yasak bildiğim kadarıyla) ve bir kaç bilgiyi okuyun.

Yok hissiyat olarak evet bana küçücük bir ışık yaksa rab ben getiririm devamını derseniz furkan'ın türkçe meailini bir kez daha tefsir'i ile okuyun. Ve hikayeleri irdeleyin. Mesela müzemmil süresinde Muhammed'e neden "ey örtünüp bürünen" denilmiştir okurken araştırın ve o zamanı yaşayın. Empati kurup hissedin! Veya tekvir süresinde "o güneş ki dürüldüğü zaman" derken neyin kastedildiğini anlamaya çalışın.

Söylediğiniz gibi inancınız ve ibadetiniz olduğu için size bunları öneriyorum. Eğer hiç inanmıyorsanız anlatacaklarım farklı olacaktır.

Lakin bu öyle ince bir çizgi ki doğru tarafı ancak siz bulabilirsiniz. Bizler size saatlerce anlatsak bile o içinizdeki seslerden birini susturunca gerçeği anlayacaksınız.

Sadece ve sadece okuyarak bu konunun üstesinden gelebilirsiniz. Size tavsiyem uzun bir süre televizyonu kapatıp insanlardan biraz uzak kalıp ve olabildiğince hayvani gıdalarla beslenmeden bu konuları yalnız sessiz bir şekilde düşünmek. Çünkü çok çok kritik bir noktadasınız şu anda. O şüphe ki insanı ne hale getirir anlamak bile istemem.

Geçmişte ateist olan ben'den önerilerdir bunlar. Bana tam olarak nokta atışı yapıp şu şu konuda ne dersiniz diye sorun açıklayayım, lakin allah var mı hani nerde derseniz gidin su'ya bakın derim size. Ölümsüzlüğü bile bulabilecek beyne sahip varlıklar eğer bir şeyi yoktan var edemiyorsa bana göre kendi kendine olamaz.

Tanrının Kuklalarımıyız - Sayfa 8 - "Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"
Tanrının Kuklalarımıyız - Sayfa 8 - "Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Herkes evrimle Allah'ı, dini, inanmayı karıştırıyor. İkisinin temelinde yatan şey tamamen farklı şeyler. İnsanlar bunu karıştırıyorlar. Evrime inananları atesit, dinsiz vs. olarak nitelendiren kişiler çok fazla. Ama bu noktada hataya düşüyorlar.

Bu noktada şöyle düşünebiliriz: Herşeyin başlangıcını oluşturan, yoktan var olan güç neydi? Peki tüm bu düzeni sağlayan? Bunlar dışında çevremizde milyonlarca canlı var. Hepsinin özellikleri birbirinden farklı ve hepside karmaşık organizmalar. Moleküler düzeyde merak edilenlerin birçoğu açıklansa bile çıkmaz yola sokan birçok özelliğe sahipler. Evrimin temelinde yatan şey basitten karmaşıklığa giden bu düzen nasıl işler? sorusunu sorar. İnsanlarda genelde bunu açıklayamadıkları için karamsarlığa düşer. Yaratan bir gücün olup olmadığında tereddüt ederler. Burada birçok karmaşık konu açıklığa kavuşturulamamıştır. İnsan bilmediği şeyden korkar ve bilinmeyenle ilgili çeşitli açıklamalar yaparak kaçış yolunu seçerler.

Evrim ile Tanrı veya inanç kavramlarını bu noktada ayırmak gerekir. Bu konuda Richard Dawkins ve Prof.Ali Demirsoy'un kitaplarını önerebilirim. Bazı çevreler tarafından her iki yazarda ateist olarak nitelendirilse de bu kavramı düşüncelerinizden uzak tutarak, evrimin özünde yatan şeyi anlamaya çalışmanız en dip noktada inanç kavramını sorgulamadan kitapları okumanız yararlı olacaktır.

Ek olarak, evrimleşmeden kastınız maymundan türemek veya bir maddeden gelişi güzel bu hale gelmek ise darwin'in neden tavus kuşuna baktığında moralinin bozulduğunu araştırın internetten :) Evrim hakkında burada bir çok şey söyleyebilirim lakin konu'nun gidişatı değişir çok tepki görür. Sizin istediğiniz cevaplar değil çok farklı bir yere odaklanırız.

Su bir aynadır. Baktığınızda kendinizi gördüğünüzü zannedersiniz fakat gördüğünü siz değilsinizdir :)

Nerede okudum hatırlamıyorum ama şems mevlana'nın aydınlanabilmesi için onu bir gün yanlız bırakma kararı alır ve çekip gider. Mevlana ise dostundan ayrı kalmanın üzüntüsü ile uzun saatler boyunca oturur ve doğayı izlemeye başlar. Güneş'in hep aynı yörüngede gittiğini, ayın aynı şekilde döndüğünü, kabe'yi insanların aynı şekilde tavaf ettiğini görür. Ve o an aydınlanır. Zaten semazenlerin dönüşü bu hasebledir ki mevlana'nın da bu hikayesinin anlatılmasının sebebi "anlayana büyük hikmetler mucizeler vardır" fakat kalp, bilinç kirlendiysa veya başka bir inanış varsa bütün bu açıklamalar olaylar size mantıksız gelecektir.

Son olarak isterseniz bir konu seçin evrim hususunda, mesela deyin ki şu şu sebeplerden dolayı insan evrimleşmiştir tanrı yoktur. Big bang olmuştur.

Karanlık madde'nin ne olduğunu bile çözemeyen bir bilimi, bir başka ilime değişmem şahsen.

• Beğendim
Tepkiler: AJA
Evrim bana küçükkenden beri hep komik gelir.
Evrim uydurmasının üzerinden yıllar geçti, hala bu saçmalığa inanmayalım.
Bence artık biyolojide bize öğrettiklerine şartlanmayalım.
Bilim mi, dikta mı anlaşılmıyor. Her mantıklı olan şey doğru olacak olsaydı ben de darwin gibi sabahtan akşama kadar bir sürü mantıklı hikaye yazardım. Hayvanlar hayvan gibi yaşıyor yıllardır, insanlar ise dünyanın uzaydan görünümünü bile etkilemiş. Evler yapmışlar, fabrikalar şehirler kurmuşlar. Misal, arslanın silahı çenesidir ve bizim çenemizden çok daha güçlüdür ama biz silahlar yapmışız, arslandan daha güçlü olmuşuz. Zekanın evrimle gelebileceğine inanmıyorum çünkü insan ve hayvan kıyaslanamayacak derece farklı. Hayvan hayvandır ama insanın duyguları vardır. Siz hiç aşık olan koyun gördünüz mü? :D
Aslında tüm her şeyi bir kenara bırakıp iç sesi dinlediğimde de, mantığım ve duygularım bana bir Tanrının olması gerektiğini söylüyor. Bu Tanrının bize verdiği ilhamdan başka bir şey değil. Bu ilham olmasaydı insanların aklına nereden gelebilirdi ki bir Tanrının olacağı?
Ateistler ya Tanrı yoksa diyor. Ben de diyorum ki ya varsa?
Biz bir şey kaybetmeyeceğiz ama siz?

İki kitap okursunuz, iki gün düşünürsünüz, ateist olursunuz.
Sürekli kitap okursunuz, sürekli düşünürsünüz, derviş olursunuz.

Az felsefe dinsizliğe, çok felsefe Allaha götürür.
İç sesinizi dinleyin..

• Beğendim
Tepkiler: AJA
Herkes evrimle Allah'ı, dini, inanmayı karıştırıyor. İkisinin temelinde yatan şey tamamen farklı şeyler. İnsanlar bunu karıştırıyorlar. Evrime inananları atesit, dinsiz vs. olarak nitelendiren kişiler çok fazla. Ama bu noktada hataya düşüyorlar.

Bu noktada şöyle düşünebiliriz: Herşeyin başlangıcını oluşturan, yoktan var olan güç neydi? Peki tüm bu düzeni sağlayan? Bunlar dışında çevremizde milyonlarca canlı var. Hepsinin özellikleri birbirinden farklı ve hepside karmaşık organizmalar. Moleküler düzeyde merak edilenlerin birçoğu açıklansa bile çıkmaz yola sokan birçok özelliğe sahipler. Evrimin temelinde yatan şey basitten karmaşıklığa giden bu düzen nasıl işler? sorusunu sorar. İnsanlarda genelde bunu açıklayamadıkları için karamsarlığa düşer. Yaratan bir gücün olup olmadığında tereddüt ederler. Burada birçok karmaşık konu açıklığa kavuşturulamamıştır. İnsan bilmediği şeyden korkar ve bilinmeyenle ilgili çeşitli açıklamalar yaparak kaçış yolunu seçerler.

Evrim ile Tanrı veya inanç kavramlarını bu noktada ayırmak gerekir. Bu konuda Richard Dawkins ve Prof.Ali Demirsoy'un kitaplarını önerebilirim. Bazı çevreler tarafından her iki yazarda ateist olarak nitelendirilse de bu kavramı düşüncelerinizden uzak tutarak, evrimin özünde yatan şeyi anlamaya çalışmanız en dip noktada inanç kavramını sorgulamadan kitapları okumanız yararlı olacaktır.

Sayın Mefetseger'e katılıyorum. Bizler hep evrim mevzusunu harun yahya gib kişiler nedeniyle "tanrı'nın olmadığına dair bir felsefe" olarak algılıyoruz. Fakat bunun da sistemli bir şekilde çarpıtıldığını düşünüyorum..

Tanrıya inanıyorum ama arada bir bende de oluyo çelişkiye düşüyorum.Kuranın Türkçesini okuyunca korkum azalıyor Tanrı var.
:)

Sayın Mefetseger'e katılıyorum. Bizler hep evrim mevzusunu harun yahya gibi kişiler nedeniyle "tanrı'nın olmadığına dair bir felsefe" olarak algılıyoruz. Fakat bunun da sistemli bir şekilde çarpıtıldığını düşünüyorum.

Evrim, bütün hayvanların atasının (insan hayvana dahil sayılırsa) şempaze olduğu değil midir? Kur'an insanoğlunun atasının Hz. Âdem olduğunu yazmıyor mu?

Yorumlarınızı çok bilgilendirici . Ayrıyetten Adarr sana çok teşekkür ediyorum yazının hepsini okudum . Nasıl toparlıyacam bilmiyorum ama birşey söylemek istiyorum . Şuan içimizden gelen inanma içgüdüsü veya Allah hariç hiçbirşeyin başının ve sonun olmaması gerektiği yada Bigbang yani büyük patlama evreni yaratmış olsa bile onu tetikleyici ve başlangıcını yapan bir varlığın olması gerektiğini , içinde bulunduğumuz evren bize bir nevi aşılamıştır . Şuan içimizde bulunduğumuz evren bize hiç birşeyin başının ve sonunun olmaması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını biz doğmadan önce atalarımıza benimsetmiştir . Atalarımızda eğer herşeyin başı varsa Evreninde başının olması gerekir demişlerdir . Ve burada Din Yani Allah inancı ortaya çıkıyor . Tarihten beri insanlar bilinmeyeni hep Allah ile toparlamıştır . Ve biz yaradılışı bilmiyoruz . Ondan dolayı hala inanıyor olabilirmiyiz ?

bir gün Musa Peygamber: "Ya Rabbi... Seni görmek istiyorum, bana yüzünü göster..." demiştir. Aslında bu sözler, Musa Peygamber'in Allah'a olan büyük sevgisini, ona olan düşkünlüğünü ve bağlılığını belirtmek için söylenmemiştir. Bu, bir bilginin ortaya çıkması için bir diyalogdur. Yani bir bilgi aktarma tekniğidir.

Burada Hz. Musa'ya gelen cevap önemlidir: "Sen beni göremezsin, buna dayanamazsın..." denmiştir.
Keza Hz.Muhammed (sav) efendimiz cebrail meleğini gördükten ve ''OKU'' emrini aldıktan sonra eve geldiğinde titreyerek ''örtün üstümü'' demiştir.​

Böyle tereddütler her zaman her müslümanda olabilir.
Bir imam, bir tarikat ehli bile bazen kuşkuya kapılabilir. Beynimizde çözebiliriz.
Bu doğaldır. Müslüman araştırır, soruşturur. Eğer imanımız sağlam olmayacaksa bir süre dini kesintiye alıp araştırmak gerek. Daha sonra devam etmek gerek. Zaten kuşkuya düşmesek başımız secdeden kalkmaz :) Bunlar olmasaydı yer yüzünde herkes Müslüman olurdu ki cehennem boş kaldırdı. Ama boş kalmayacak, dolup taşacak. Allah bizi uzak tutsun inşallah.

Evrim, bütün hayvanların atasının (insan hayvana dahil sayılırsa) şempaze olduğu değil midir? Kur'an insanoğlunun atasının Hz. Âdem olduğunu yazmıyor mu?

Bu konu tamamen yanlış anlaşılıyor. Bu şekilde tanımlanmasının sebebi genetiğimizdeki benzerlikten kaynaklanır. Şempanzelerle insan genomunu yaklaşık yüzde 95'i benzer genlerden oluşur. Evrim ağacında anlatılmak istenen canlılığın en başından beri bir nirengi noktası oluşturmak, canlıları basitten gelişmise doğru sıralamak ve aralarındaki benzerlikleri belirterek bir sistematiğe oturtmaktır.

Evrim ve Allah kavramı birbiriyle çelişir, birinin açıkladığını diğeri ''Hayır öyle birşey düşünülemez.'' diye cevaplar. Tekrar söylüyorum ister Kur'an da yazsın ister herhangi başka bir kutsal kitapta Evrim Teorisi, sizin deyiminizle yokolup gitmiş olan kavramlar ve düşünceleri din ve Allah düşüncesiyle açıklamaya çalışamazsınız, böyle yapsanız bile burda görüldüğü gibi sonsuz bir kısırdöngünün içinde kaybolursunuz.

Tartışmalara yol açacağı için konuyu kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri