Allah Tanrı gibi kavramların seytan olmasi ihtimali

e019278

Kayıtlı Üye
biraz acik görüşlü bi düşünce. Kuran İncil Tevrat huzur baris ortami yaratmak icin degil kontrol ve köle sistemini desteklemek için var gibi geliyor. yada seytani insanlarin manipulesi sonucu bu yönde evrilmis. ama suanki bu din sistemleri ve basindakilerin hepsi kötü. hatta cogu Epstein davalarinda adi gecenler. tarihde cok manipule edilebilecek bir sey. halk bilmiyordur muhtemelen ama dua gözyaşı acilarla bu dunyanin tanrisini seytani besliyorlar bence. gercek bir yaratici gunde 5 vakit namazda ben buyugum desinler diye zorlamaz ya da soylemeyeni yakmaz. zaten en buyuk oldugunu biliyodur.

Allah ben büyüğüm desinler demez. Ve allah namaz kılmayanı veya allah çok büyük demeyeni de yakmaz. Allah'ı düzgün tanımaya çalışın. Allahın bizzat cehennem ile tehdit ettiği kesim şu an kafası karışıp olup da inanmayanlar değil, o dönem hak, hukuk tanımayan cana değer vermeyen. zulmeden insanlar. Şu an inanmayan ile o dönemki inanmayanı aynı kefeye koymak akıl işimidir. Ki Kuran'da da bir çok kez akletmez misiniz diye geçer.

El ilah allah kavramı tarihte çok farklı mitolojik figüre dini dayanağa denk geliyor.Hangisi olduğu belli değil.Sümerde lat uzza diye kızları olan tanrıya denk geliyor.Diğer taraftan mısırda farklı bir figüre denk geliyor.En çok frigya daki rahim olan doğurgan tanrıya dayanıyor.Bu tanrı mısır mitolojisindeki insanları mahşerde toplayan boynuzlu yaratığa da benziyor.Mahşer günü insanlar ve köpekbaşlı maymun veya anubislerle birlikte topladığı bir hiyorigrif var.İncilde ise boynuzlu kibirli bir tanrı geleceği yazıyor.Mahşer günü sanırım allah baldırını gösterecek gibi bir anlatı var.

Mısır dan alınan bazı kısımlar şunlar...Firavun meyvesini cennetde insanlar yer diye yazıyor ölüler kitabında Kur an da ise bu meyveleri dünyada yemiştik diye ayet var.Cehenneme seslenildi o da yer var dedi ayeti var.Bu ayet cehennemi bir mekandan çıkarıp canlıya çekiyor.

En belirgin anlayış dinin ayrık kaynaklarından geldiği yönünde kalp beyin ile karıştırılıyor.O dönem insanlar beynin işlevinin kalple karşılandığını düşünüyor.Bu yüzden mısırda beyin burundan çekilerek çıkarılıyor.Kalple düşünüldüğü kabul görüyor.

biraz acik görüşlü bi düşünce. Kuran İncil Tevrat huzur baris ortami yaratmak icin degil kontrol ve köle sistemini desteklemek için var gibi geliyor. yada seytani insanlarin manipulesi sonucu bu yönde evrilmis. ama suanki bu din sistemleri ve basindakilerin hepsi kötü. hatta cogu Epstein davalarinda adi gecenler. tarihde cok manipule edilebilecek bir sey. halk bilmiyordur muhtemelen ama dua gözyaşı acilarla bu dunyanin tanrisini seytani besliyorlar bence. gercek bir yaratici gunde 5 vakit namazda ben buyugum desinler diye zorlamaz ya da soylemeyeni yakmaz. zaten en buyuk oldugunu biliyodur.
Bu konuda bazı görüşler var. Pagan inanç sistemlerinde biliyorsunuz çok tanrılı bir inanç sistemi var. Bu inanç sistemi de aynı zamanda bölgesel ve coğrafidir. Evrensel bir ilah sistemi daha sonradan ortaya çıkıyor. Bu da savaşlarla birlikte oluyor tabii ki. Dinin siyasi bir malzeme olmasının keşfi ile birlikte dinler bölgesel ve coğrafi olmaktan çıkıp evrensel bir kimlik oluşturmaya başlıyor. Pagan inanç sistemlerine göre İbrahim iyi dinler de bölgesel ve coğrafidir. İbrahim’i dinler inandığı ilah kaotiktir. Savaş zülüm adlı ihanet kavga kıskançlık eziyet korku ve bunun gibi daha karanlık duygulardan beslenir.

İkinci teori antik Mısır mitolojik yaklaşımların Mezopotamya’da bir şekil almasıdır aslında orada Horus ve Seth’in büyük bir kavgası vardır ve o savaşta da olduğu gibi Seth kazanmıştır burada da Seth El İlah olarak düşünülmektedir. Bugün şeytana biçilen tüm değerlerin kökeni Antik Mısır mitolojisinden gelmektedir. İbrahim’i dinler dışında diğer dinlerde şeytan kavramı yoktur.

Gözlemime dayanarak yorumluyorum insanlık tarihi 1.yy neolitik çağdan sonra başladı Sümer uygarlığı ilk adım Mezopotamya ordan mısırda başladı inancın kırılma noktası firavun döneminde yahudilerle güç inanç savaşı olduğu dönem olduğunu düşünüyorum yıllar evvel rokefeller ölmeden önce biz sizi kandırdık eski tarih Sümer demişti kafam güç dengesinin ne kadar büyük olduğunu anladı son zamanlarda çıkan malum o skandal dosya eski Mısır firavunun haksızlığa uğradığını düşünmeye başladım bu son vakada şeytan Baal güç kazanmak için tapmaları uluslararası ticaret ağları çok büyük iş ağı olaylar patlak verince insanlar ister istemez sorguluyor bizi şeytan mı yönetiyor bence iblis şeytan aslında tarot kötü eğilimler yok olması için metaforik sembol ama iblis başka bişey ürktük haliyle bu olaydan sonra artık krem peynir ağzıma sürmez tavuktan tiksinir oldum sizinde sorgulamanız normal Tanrı yaratıcı Allah her inanç ta adı farklı yaratıcı kaynak diyen de var ama ben yaradanın saf sevgi olduğuna inanıyorum bunu melekler le hizalanmıştır bu kanıtıdır dünya ya peygamber gönderilmesi saf sevgidir göksel enerjilerde de güç savaşı karşıtlar vardır mucize olan bize bunları yaradanın göstermesi dünya dışı uygarlıklar inmiş buna inanıyorum kendi şahsıma konuşuyorum bizim algılayamadığımız çok büyük sistem var konunun başına dönersem şeytani satan inancı eski Mısır firavunu bu kavimde gördü ve kovdu bu kavim firavun karaladı ölüler kitabı eski ahit metafizik bilgiler çalındı dünyadaki büyük güçler bundan faydalanmak ta çok büyük para karteli finansman dönüyor bunu metafizik unsurları da faydası şimdi insanlar iki metaforu sembolü para beyninde birleşik görüyor para iblis işi Mantıken doğru gibi görünüşte çok saçma kaotik geliyor ama öyle yaratıcı saf sevgi melekler iyilik var kötülük te olacak ying yang meselesi bizi ikilik düalitesiyle kodlandık dünya imtihan labaratuar yeri gibi öyle algılıyorum kendi şahsıma.

Geri