Allah'a kana susamış veya intikamcı diyen teoriler nezdimce çok yanlıştır. Ve Allah'a büyük bir ayıp yapmaktadırlar. O Allah zalimlere bile bir şans verip uyarmıştır. Ben onun emirlerini okuduğumda kendi için değil sadece insanları kurtarmak için çalıştığını görüyorum. Yoksulu, yetimi, yolda kalmışı doyurmaya teşvik eden yolda kemik, diken gördün mü kaldırın diyen Allah, savaşı da masumu ve mazlumu korumaktan başka bir şey için istemez. Hiç kimse zulme uğramış bir insanın hakkını Allah'tan iyi veremez. Bir yoksula 1 kere yardım edersin, 2 kere edersin bir yerden sonra ben de insanım benim de sınırım var ailem var, arkadaşlarım var, en basitinden kendi benliğim var, ihtiyaçlarım var. O yüzdendir ki kimse Allah'tan daha merhametli, affedici, barışsever değildir. Ondan 5 kere de istersen 10 kere de istersin 100 kere de istersin. O vermekten ne yorulur, ne çekinir. Allah'ın tek isteği yeryüzünde mazlumların güzel bir şekilde yaşaması. Çok yazık ki yaratıcının karşı çıktığı sıfatlar ona atfediliyor. İşte bu yüzden nankörler diye hitap edilir Kuran'da.
"Biz ise istiyorduk ki, yeryüzünde ezilmekte olanlara (mazlumlara) lütufta bulunalım, onları önderler yapalım ve onları (yeryüzünün) varisleri kılalım."
Kasas Suresi, 5. Ayet
Ben bu ayeti ne bir yerde paylaşılırken gördüm, ne de okurnurken. Belki ben görmemişimdir ama Kuran'ın ve Allah'ın isteğinin net olarak belirtildiği bu ayetin diğer ayetler gibi çok karşımıza çıkmaması garibime gitmiştir. Emin olun din kisvesi altında Allah'ın adını kullanarak zulmedenlerin karşısında ilk Allah vardır. Ve inanmasalar bile o zulüm altında olanların yanında da Allah vardır.