Ruh 21 gram Ağırlığında ve 300.000 km Hızındaymış

AJA

Elit Üye
Katılım
15 Haz 2010
Mesajlar
3,097
Tepkime puanı
548
100 yıl boyunca tıp dünyasını olduğu kadar teolojiyi de yakından meşgul eden deneysel çalışma:

1907 yılında, ABD Massachusetts'de bir deneysel çalışma tasarlayan Dr. Duncan Mcdoughall, ölüm döşeğindeki 6 hastasının ölmeden önce, ölüm anında ve ölümden hemen sonraki ağırlıklarını ölçtüğü bir tartı-yatak tasarlıyor. Ruhun, ölüm anında bedeni terk edip etmediğini, dolayısıyla bir ağırlığı olup olmadığını belirlemek isteyen doktor, tüm hastalarının ölümünden hemen sonra yaptığı ikinci tartıda, ağırlıklarından 1 onsun dörtte üçünü kaybettiklerini görüyor. Bir onsun 28 grama eşit olduğundan yola çıkarak, bu kaybın 21 gram olduğunu bulan Dr. Mcdougall, ölen kişinin bedenini terk eden ruhun 21 gram geldiği sonucuna varmış.


Dr. Macdougall yaptığı deneyin sonuçlarını, 'American Medicine' Dergisi'nin 1907 Nisan sayısında yayınlamış. Haber çok ses getirmiş. Bu yazıya cevaben, Augustus P. Clarke adında bir başka doktor, 'ölüm anında, kan akciğerden geçerken soğumadığı için vücut ısısındaki ani yükselişi hesaba katmadığını, bunun da ter ve sıvının buharlaşmasına yol açtığını' açıklayarak, meslektaşını topa tutmuş. Din bilginleri, psikiyatristler ve ölüm anına yakından tanıklık eden yoğun bakım uzmanları ise, ruhun ağırlığının söz konusu olmadığını, bunun sadece ölüm anında halk arasında 'son nefes' olarak bilinen akciğerlerde depolanan havanın boşalmasından ibaret olduğunu söylüyor. Çünkü, boşalan havanın hacmi yaklaşık 210 cc. yani 21 gram.

Bu veri birçok tıp fakültesinde uzun yıllar ders olarak okutulmuş. Hatta ABD'de geçtiğimiz aylarda yayımlanan 'Stiff' adındaki kitap da bu konuya değiniyor. Mary Roach'a ait kitabın alt başlığı ise, ''İnsan Kadavralarının İlginç Yaşamı''. Yapılan deneye atıfta bulunan ve doktorun, hastaların ruh ağırlığını ölçmek için bir tartı-yatak tasarlamasından bahseden kitap, Dr. Macdougall'un ölmekte olan 6 hastasının, ölümden hemen önce, ölüm anında ve ölümden hemen sonra bu tartı-yatak sayesinde tarttığını ve vardığı sonucu aktarıyor.

Diğer yandan; Almanya'nın yüksek tirajlı Bild Gazetesi’nde çıkan bir haberde, bilim adamlarının, insan ruhunun saatte 300 bin kilometre hızla hareket ettiğini tespit ettikleri belirtildi. Bu ışık hızına yakın bir değer. Yani ruh, bir çeşit enerjiye benziyor...

Habere göre 'Ölürken neler oluyor' sorusuna cevap arayan Alman bilim adamları, araştırmalarını ölümle burun buruna gelen insanların ifadelerine dayandırdı. Ölmelerine saniyeden bile daha az zaman varken kurtulan bu insanların 'karanlık bir tünel' gördüklerini anlattıkları belirtildi. Alman fizikçiler, böyle karanlık bir tünelin gerçekten var olduğunu, ruhun vücuttan çıkarken böylesi fiziksel bir durumun oluşabileceğini açıkladılar.
Alıntı.
 

bixi23

Kayıtlı Üye
Katılım
9 May 2011
Mesajlar
29
Tepkime puanı
2
Cinlerinde 300.000 km hızla hareket ettiklerini daha önceden duymuştum.Ruhumuzda aynı hızla hareket ederse şaşırmam.Ama ruhun bir ağırlığı olduğunu sanmam...
 

göçmenoğlu

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Şub 2010
Mesajlar
719
Tepkime puanı
128
Yaş
48
Konum
Manisa merkez
İş
Elektironik müh.
İlahi aja bu elektriği tartmak biri bişe olmuş yani bir kilo elektrik ver ne kadar denilebilirse ruh ta o kadar tartılabilir..
 

hazaR

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Haz 2011
Mesajlar
2,233
Tepkime puanı
674
Konum
İstanbul
İş
Passenger.
Bu ağırlığın ruha ait olmadığı kanıtlanmıştı sanırım,tam hatırlayamıyorum sanırım akciğerler ile ilgili bir şeydi.
 

dmkol

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
4,907
Tepkime puanı
529
İş
Web Master
Yani bilimsel yönden bakarsak, ruh bir enerji tipi diyelim yani bildiğimiz herhangi bir şeye en yakın tanım enerji. Enerjinin kütlesi yoktur bu sebeple ağırlığı da yoktur. Bu güne kadar bilim böyle dedi, yarın yeni bir gelişme olursa başka. Bu şekilde ağırlığını değil de belki yapısını çözmek için momentum değerlerine bakılır. Foton gibi kütlesiz ancak momentuma sahipse bir itki kuvveti oluşturabilir. Geçtim ruhu, daha tespit edilebilir enerji tanımlama konusunda bile çok ilkeliz. Çıkar bir şekilde de henüz erken. Dış yardımla belki erken elde edilebilecek bir teknoloji olur yoksa daha çok yol katedeceğiz.
 

VASSAGO

Banlı Kullanıcı
Katılım
24 Eki 2015
Mesajlar
36
Tepkime puanı
0
Konum
Fani Yaşam Dünyasında
İş
Yazılım Mühendisi
Enerjinin ağırlığı kütlesi olduğunu düşünmekte mantığım zorlanıyor sizcede fakültede öğretilen bu konu mantıklımı bnce hız kısmına gelince ışık hızıyla ordan oraya gidebilir diye duydum ruh ve cinleri bence bu hız yetersiz..
 

manfas

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Mar 2015
Mesajlar
25
Tepkime puanı
0
Ruhun yani enerjinin ağırlığı olamaz. 21 gram meselesi ise insanın son nefesinin ağırlığıdır.insan son nefesi verince ağırlığı 21 gram azalıyormuş.
 
Üst