Ölümü hissetmek

Neo5

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Mar 2021
Mesajlar
50
Tepkime puanı
13
Şuan deprem bölgesinde olan bir şehirde yaşıyorum öleceğimi hissediyorum olabilecek yakın zamanda başka bir depremde bundan öncekilerden bunu yaşamadım ama şuan yaşıyorum psikolojik mi bilmiyorum ama ölecek gibi hissediyorum bir insan yakin zamanda öleceğini anlam yolu var mı sizce ?
 

Retro

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Ocak 2023
Mesajlar
2,178
Tepkime puanı
4,885
İçimizdeki hisleri isabetli bir şekilde yorumlamayı öğrenemezsek; hem yanılgılara düşebiliriz, hem kendi kendimizi büyüleriz, hem de bunun bedelini hayatımız boyunca kaygı bozukluğu olarak yaşayabiliriz.

Çok fazla ölüm oldu. Ölüm melekleri iki alem arası çok fazla ruh taşıdı. Kapılar açıldı. Kollektif enerji gündeminde toplu ölüm yani toplu sevkiyat var. Hepimiz bir yönimiz ile o kollektif enerji ile doluyoruz. Zaten o yüzden Türkiye yardımlaşma rekoru kırdı. Yavaşça ölenler var. Toz yuttuğu için ses veremeyenler var.

Hal böyleyken ölümü anlamak, ölüm fikrine yakın hissetmek, hayatın bir anda yok olabiliceği gerçeği ile yüzleşmek insanda bazı tarifsiz duyguları illa ki köpürtebilir. Ama bu hisleri doğru algı tabanına oturtmayı da öğrenmemiz gerek. Hayat devam ediyor.
 

wrzmc

Banlı Kullanıcı
Katılım
3 Ara 2022
Mesajlar
106
Tepkime puanı
124
Psikolojik dostum, bu kaygıyı yaşaman çok doğal.

Nefes al.
 
Ü

Üye silindi 45859

Travmatize olabileceğiniz ihtimalini yok saymayın. Deprem bölgesine çok uzak olmama rağmen ikincil travma yaşıyorum, diğer depremlere inanın çok benzemiyor, çok imkansızlıklar var. Travma tepkileri anormal durumlara gösterdiğimiz normal tepkilerdir. Gözlerimizin önünde sevdiklerimiz, vatandaşlarımız acı çekiyor, can veriyor. Böyle hissetmeniz içinde bulunduğumuz durum dolayısıyla çok normal. Şu an ülke olarak tek odağımız orada olanlar ve oradaki vatandaşlarımız, odağınızı biraz olsun farklı bir alana çevirirseniz duygulanımlarınız değişim gösterebilir. Gevşeme egzersizleri bu konuda yardımcı olabilir. Genelde insanlar olarak kötü bir deneyimle ve çaresizlikle karşılaştığımızda doğal olarak kurtulmak isteriz, bu kurtulma dürtüsü bizi "ölüme yakın" hissettirebilir, içten içe ölmeyi bile dileyebiliriz. Bazen bu bir dilek olarak değil yaşantılarımıza bağlı bir inanç olarak ortaya çıkar; "her şey daha kötüye gidecek ve öleceğim" gibi. Bilimin yanı sıra bilimin de tam olarak açıklayamadığı bir olgu olan "enerjiyi" düşünecek olursak şu an çok fazla çaresizlik ve ölüm-yas enerjisi mevcut bu elbette kolektifi etkiliyor. Dediğim gibi çok zor olsa da odağımızı değiştirdiğimizde duygulanımımız da değişecektir.
 
Üst