Bunun ne oldugunu bilen var mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

acid

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Kas 2012
Mesajlar
436
Tepkime puanı
397
Bu arada bildiğim kadarıyla Arapça'nın İbranice'den dil olarak ayrıldığı dönemde harekesi yoktu. Hareke vb. özellikler Arapça'ya daha sonra eklendi. Kuran da yazıldığı dönem harekesiz idi.
 

mutekomen

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Nis 2013
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
Anlaşılan herbir simge ayrı bir iş için, koruyucu tılsım gibi...
 

phoibos

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
122
Tepkime puanı
7
İş
Müzisyen
Resmin arkasında olması ilgimi çekti. Bir an önce ne olduğu çözülür diye umuyorum.. :)
 

Lyusifer

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Tem 2012
Mesajlar
208
Tepkime puanı
25
Konum
Loading...
bu olay bana 'Semum' film sahnelerini hatirlatti ordada tablonu arkasina cizilen simgelerle guclu tilsim yapmisdi biri
 

esila2005

Kayıtlı Üye
Katılım
29 May 2013
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Kara kalem portre tanidik birine ait degil, kuafor salonlarinda asili herhangi bir sac modeli yansitan bir bayaninki gibi. Tekrar cekemeyebilirim fotograf.. :( bu sefer ustune dusmus gibi olur...
 

aLonE asSaSSiN

Kayıtlı Üye
Katılım
27 May 2013
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
gözün orda m harfi var ve buda bana dabbe3 ü hatırlattı tablonun arkasında olmasıda sanki biri o filmi izleyip bi iki büyü yapıyım demiş gibi bide amacı belli deil bir kaç büyü var orda
 

acid

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Kas 2012
Mesajlar
436
Tepkime puanı
397
Arkadaşım ve ben biraz da benim merakımdan olsa gerek üzerinde fazlasıyla yoğunlaştık. Tabii ki hemen anlaşılması ya da yorum yapmak yanlış olacaktır. Ancak ilk izlenimimiz her parçanın ayrı birer anlatı olduğu. İlk parçadaki Esma-ül Hüsna ve bunun hayat ağacında olması bildiğimiz kadarıyla bir şifa anlamı taşıyor. El ve üzerindeki göz bir çok uygarlıkta yer alan kalbin gözü ya da üçüncü gözü anımsatıyor. Anladığımız kadarıyla Kabe'nin minyatürünün yer aldığı bölümde ise ay takvimi üzerinden Kabe'nin tarifi var. En üstte ise güneşle taçlandırılmış Tac-Mahal'in şekli yazılarla çizilmiş. Sağ tarafta adalet ve hükmün ( Allah ve kulları? yazılmış), sol tarafta ise bir dua yazıyor büyük olasılıkla. Gemi, üzerindeki Zülfikar, yılan ve akrep büyük ihtimalle Nuh Tufanı üzerinden yapılan mücadeleleri ve yolculukları anlatıyor.
Ancak fotoğraf olması ve eski döneme ait olması sebebiyle çeviri zaman alıyor. Bu yüzden yazdıklarımda soru işaretleri olduğunu belirtmek isterim. Her birinin ayrı ayrı çevrilerek bütün üzerinden yorumlanması gerekir.
Fakat kesin fikrimiz ise yazının Süryanice'den büyük etkiler gösterdiği ve çok eski dönemlere ait kadim bir kitap kapağı (tılsımları, şifaları anlatan) olduğudur. Ceylan ya da koyun derisinden olma ihtimali ise bize göre çok yüksek. Orjinal olmasa dahi orjinalin birebir kopyası yapılmaya çalışılmış.
Umarım ukalalık etmemişimdir. Sadece kendi bildiklerim üzerinden ve merakımdan eser, bulunuş ve saklanış şekli çok dikkatimi çekti.
 

ozknn

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Eki 2013
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Arkadaslar bende esimin kıyafetlerinin icinde buldum cok değişik mal mumu seklinde bi seyin icinde ne oldugunu çözmüş değiliz bir kac kişiye sorduk koruyucu tılsım dedi ama kayınvalidem beni bu konuda uyarmamıştı çünku esim asker oldugu icin giymedigi bir cok şeyi bazanın altına koymuştum o şey her neyse iyi ki zararını görmedik. Bi sure sonra esim evden su felan icmedi ben ona büyü yaptırdım diye oysaki oyle birsey yoktu annesi aklına sokmuş ve bir defasında benim koruyucum var birsey olmaz dedi. Sanırım o koruyucu bu koruyucu. Esiminkiyle aynı sekiller var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst