Amphitrite
Banlı Kullanıcı
Tanıdığım bir astronomi hocası geçmişe gitmenin mümkün olmadığını; ancak geleceğe gidebilmenin mümkün olduğunu söylemişti.
Katılıyorum...Tanıdığım bir astronomi hocası geçmişe gitmenin mümkün olmadığını; ancak geleceğe gidebilmenin mümkün olduğunu söylemişti.
Geleceğe gidebiliriz. Uzayda zaman, dünyadakinde farklı işler -Orada zaman dünyadakinden daha yavaştır.- Bir uzay aracına binersiniz ve dünyaya döndüğünüzde yaşadığınız zamandan çok daha farklı bir zamanla karşılaşırsınız.geleceğe ve geçmişe asla gidilemez... Çünkü geçmiş tükenmiş zamandır... Gekecek ise henüz gelinmemiş bir zamandır ve geleceği yani gaygı ancak Allah bilir...
İnsanlar için geçerli ve yaşanabilir tek zaman şimdiki zamandır... Ve insan ne 1 saniye öncesine döner nede şimdiki zamanda 1 san,ye sonrasında ne olduğunu bilerek o ana geçebilir...
Bu sadece bir özlem duyulan ve asla olması mümkün olmayan bir hayaldir... Şöyleki diyelim geçmişe gideceğiz fakat ölen insanlar ve evrende yok olan bir çok olgu... Yok olan asla geri gelmez... Geçmişe gidip eski insanlar ve dinazorları göreceğim diyerek gitmek istedik... Ama ölen öldü ve yok olan yok oldu. Herkes kendi zamanının şimdiki zamanında yaşadı ve öldü... Ve gelecekte biz geldik...
Kısacası ölen bu dünyaya bir daha geri gelmemek üzere sonsuz hayata gitti... Ve biz geri dönüş makinesi gibi hayal ürünü ve ABD fantazisi gibi bir saçmalığı tartışıyoruz...
Bu imkansızdan da öte bir gaflet ve aşırıya gitmektir... Çünkü İslam'da bilinir ki ölüm şah damarından daha yakındır... Ve insan ömrü bir soluktur... Son soluğu vermek ise saniyeler ile ölçülür ve insan ne 1 saniye fazla nede 1 saniye eksik yaşar...
İşte bu durum asla geri dönüşün olamıyacağının bir kanıtıdır...
Tek gerçek zaman vardır; oda yaşadığımız andır...
Geleceğe gidebiliriz. Uzayda zaman, dünyadakinde farklı işler -Orada zaman dünyadakinden daha yavaştır.- Bir uzay aracına binersiniz ve dünyaya döndüğünüzde yaşadığınız zamandan çok daha farklı bir zamanla karşılaşırsınız.Yani geleceğe gitmiş olursunuz.
![]()
Ne demek istediğinizi anlıyorum. - ki bende bundan bahsediyorum.-zaman kavramı insanlar için geçerli bir kavramdır... dünya uzayın içinde zerre sayılabilecek ufaklıktadır.... zaman da dünyanın büyüklük ve ekseninin sonucudur... eğer dünya şu an kinden daha büyük ve eksen eğikliği farklı olsaydı zamanda ona göre değişirdi... belki 1 gün şimdiki olmayarak 3 gün veya 1 hafta gibi süre olabilirdi...
işte zaman uzayda bu yüzden farklılaşır.... bizler uzayda bir yıl dolaşsak dünyadaki zamanda aynı ilerler... yani değişmez... çünkü zaman göreceli değil sabittir... bir düşün... sen dünyada 10 yıl yaşadın... bu oran dünyadan 1/2 oranında küçük bir gezegende, dünya hesabıyla bir zaman hesabı yaparsak orada 20 yıl olacaktır... çünkü bir gün 12 saat olacaktır... ama bu hiçbir zaman, zamanın göreceli olduğu yani zaman uzayda farklı olduğu anlamına gelmez...
bu sadece güneş sistemine göre güneşe yakınlık, ve gezegenin büyüklüğü ile alaklıdır.... ha başka güneş sistemi düşünelim belki orada bizim dünyamızdaki 1 yıl 50 yıl olabilir... ama yine diyorum bu bir zamanda yolculuk anlamına gelmesin.... zaman aynı zaman ama olgular ve zaman hesabı farklı... belki bizler 2010 yılındayız bir başkası 3000 yılında... bu işte dediğim gibi güneş sistemi ve gezegenin durumu ile alaklı...
zaman bir tarihler farklı.... bizler 1 yıl bu dünyada yaşadık... ama başka gezegende 1 yıl 50 yıl olsa idi biz 50 yıl yaşlanmayız... bizler yine bir yıl olarak yaşlanırız...
diyeceğim gezegenler arası zamanda yolculuk dediğiniz durum bu... gelecek bugünün yarınıdır... ancak bugün yaşanır yarın geldiği zaman bizler yarını bilebiliriz...
bu yüzden gerçek zaman şu anki yaşadığın zamandır... ve asla bu zamanın ötesine gidemezsin ve bilemezsin...
çünkü gayb Allah'ın katındadır... Gelecek ve Geçmişi ancak en doğru şekilde O bilir... Ki bizler bahsedilen ve asla kimsenin bilemeyeciğini ancak kendisi haber verirse bilineceğini yazdığı Kur'an da, geleceğe yolculuk yapmak bir gün olacaktır dersek işte şirke düşeriz...
Zaman bir durum ve olgular farklı.... Ve asla geleceğe bugünü yaşamadan geçemezsin... Çünkü insan için yaşanılan zaman şimdiki zamandır...
Acaba Gelecekten gelen yokmudur? Her Milletin kendi gelenek görenek dini inanç ve degerlerince birtakım yaşanmışlıklar şekillenir, mesela bir Türk gece karanlıkta gördügü silueti Şehid yada Cin olarak şekillendirir, Bir İranlı Melek ile yorumlar, iskandinav ülkelerinde ki insanlar bunu Vampir diye düşünür, Avrupalılar Uzaylı derken Amerika atalarının ruhları yada acı çeken Kızılderili Ruhları olarak nitelendirir... Her milet gece yada gündüz farklı birşeyler görüyorlar kendi inanç sistemleri bunu şekillendirip isimlendiriyor.. Sıksık duyarız Uzaylılar vs; ufo geldi gitti göründü...Ne demek istediğinizi anlıyorum. - ki bende bundan bahsediyorum.-
Evrenler arasındaki farklılıklar sebebiyle dünyaya döndüğümüzde, yaşadığımız zamandan farklı bir dünyaya dönmüş oluyoruz. Yani dünyadaki zaman bizim bıraktığımız zamandan çok daha ileride. Zaman makinesinden söz etmiyorum. Eğer zaman makinesi olsaydı gelecekteki arkadaşlar yanımıza gelirlerdi ve bize gelecekten bahsederlerdiAnlatmaya çalıştığım şey bu yolla yaşadığımız zamanın belki de 40 yıl ötsine gitmenn mümkün olduğudur.
Acaba Gelecekten gelen yokmudur? Her Milletin kendi gelenek görenek dini inanç ve degerlerince birtakım yaşanmışlıklar şekillenir, mesela bir Türk gece karanlıkta gördügü silueti Şehid yada Cin olarak şekillendirir, Bir İranlı Melek ile yorumlar, iskandinav ülkelerinde ki insanlar bunu Vampir diye düşünür, Avrupalılar Uzaylı derken Amerika atalarının ruhları yada acı çeken Kızılderili Ruhları olarak nitelendirir... Her milet gece yada gündüz farklı birşeyler görüyorlar kendi inanç sistemleri bunu şekillendirip isimlendiriyor.. Sıksık duyarız Uzaylılar vs; ufo geldi gitti göründü...
Bundan 40 sene önce Cep Telefonundan bahsedilse tasavvur edilemezdi sanırım lakin zamanı atladıkça bu çok normal geliyor, aklımız idrak edebiliyor.. Yaşadıgımız zaman dilimi ancak şuan ki idrak çerçevemizde algılanabilir sonrası düşünülemez, tasavvur edilemez.. Belki de bu milletlerin yorumladıgı gece gördüklerimiz gündüz gelen ziyaretcilerimiz Gelecekte ki torunlarımız evladlarımızdır! Peki neden gelipte bize birşeyler söylemiyorlar? Farz-ı Misal böyle bir makina 2200 yılında icad edildi; fizik ötesi yetilerle donatıldı ve ışık hızı kavramında şuanki algımız dışı bir yolculuk yapılabildi, sanıyormuyuz ki bu makina herkesin eline verilecek bir araç olsun... Belirli devlet izinleri ile özel egitim araştırma birliklerinin üniversite görevlileri ile yapılan bir ekip çalışması olamaz mı? 1.kural kimseye birşeyden bahsetmemek, olası görünme durumunda hemen kaçmak uzaklaşmak, herhangibir nesne insan hayvan canlı cansız objelere müdahalede bulunmamak sadece ziyaretler etmek olamaz mı?
Çerçevemiz dar olmamalı.. Düşüncemiz komik saçma delice bile olsa düşünme mekanizmamızı sürekli idman yaptırmalıyız..
SELAM VE DUA İLE
Ben dediklerimin gerçek oldugunu iddia etmedim, düşünce gücünün önemini vurguladım dikkatli okursanız, ayrıca sitemizde her inanç sisteminden insanlar var herşeyi islam ile açıklayamazsınız, size dogru olan başkasına yanlıştır size yanlış olan başkasına dogrudur, fikirler birleştikçe güç dogacaktır, bizler sitemizde her fikri her inanç sistemini saygı ile karşılayan kişileriz, uslüb ve tarz kimseyi incitmedigi müddetce sorun yok..Kontejyan arkadaşım... Benim yazdıklareımı lütfen oku... Gelecekte kimse yaşamaz... Sadece günü ve zamanı gelince sen ve ben gibi doğar, yaşar ve ölür... Geleceğin sadece Allah'ın bir ilmi olduğunu asla unutmayın...
Amerikalılar, avrupalılar vs milletlerin inanışları bizleri bağlamaz... Çünkü biliyoruz ki, Allah'ın katında son ve gerçek din İslam'dır...
Bu tür hayali fantaziler ile dini duygular istismar edilerek insanları boş hayal ve beklentilere sokulmak isteniyor...
Zaman makinesi diye ne günümüzde nede en lerki zamanda mümkün değildir...
Çünkü geleceğe gitmek istiyorsunuz... Gelecek ise Allah'ın ilmindedir... Bunu söylemek bile Allah'a şirk koşmak gibidir... Çünkü insan geleceğe giderek haşa, Allah'ın ilmine ulaşmış olur ki; insanın ilmi Allah'ın verdiği kadardır yani cüzi (sınırlı) ilimdir...
Ancak külli (sonsuz) olan Allah'ın ilmidir... Lütfen bu yanılgıya düşmeyin... Dünyaya ne gelecekten gelinebilir nede şimdiki zamandan ne geleceğe ne de geçmişe gidilebilir...
İnsan için tek zaman vardır; yaşadığı zaman olan şimdiki zamandır...
Bir arkadaşımız şu yorumu yapıyor;
"Geleceğe gidebiliriz. Uzayda zaman, dünyadakinde farklı işler -Orada zaman dünyadakinden daha yavaştır.- Bir uzay aracına binersiniz ve dünyaya döndüğünüzde yaşadığınız zamandan çok daha farklı bir zamanla karşılaşırsınız.Yani geleceğe gitmiş olursunuz.
"
Evet her sistemde zaman kavramı farklıdır... Bir gezegende 1 gün 1 hafta olabildiği gibi 1 yılda olabilir... Ama bu zamanın dünya zamanı ile aynıdır... Yani siz 1 günü 1 hafta olan bir gezegen zamanını yine yaşanabilir yer olan dünya zamanına göre hesaplarsınız...
1 günü 1 hafta olması demek gezegenin kendi ekseni etrafındaki hızı ve gezegenin büyüklüğü ile alakalıdır...
Bu yüzden her yerdeki zaman birdir... sadece gezegenlerin büyüklüğü ve dönüş hızı ile alakalı bir durumdan her gezegende 1 gün farklı olur... ama sen dünya saati ile uzayda 24 saat gezdikten sonra dünyaya döndüğünde değişen 24 saattir... yani senin dediğin gibi 24 saat gezip geldiğimizde 300 yıl geçmiş olmaz... bu insan ömrünün fıtratına terstir... çünkü insan yaşadığı oranda yaşlanır... Ne bir saniye eksik nede 1 saniye fazla yaşar...
Bu dediğin gibi birşey ancak hayal ürünüdür...
Işık hızına ulaşmak zamanda yolculuk yapmayı mümkün kılacaksa ışık hızına nasıl ulaşılabileceğini anlatayım yapsınlar.
Öncelikle bir mıknatıs gibi yükleyebileceğiniz bi araç yapmalısınız örneğin filedelphia debeyindeki destroyer(savaş gemisi) gibi o deney sitede anlatılmış isteyen araştırsın.
Sonra bu aracı iyonosfer'e (dünyanın manyetik katmanı) fırlatıp iyonosfer içinde iken aracı mıknatıs gibi yüklerseniz sizi ışık hızında dünyanın manyetik kutuplarından birine atar. Hatta bana göre manyetik etkilerden yalıtılmamış bi demir bile iyonosferde doğal olarak yüklenir ve kutuplardan birine çekilir.
Şimdi neden ışık hızında çekilir onuda açıklayayım mıknatısların manyetik alanlarında hareket eden yani kutuplara çekilen parçacıklar ışık hızında hareket eder araçda yüklenince parçacık gibi davranacağından ışık hızında yada bir miktar sürtünmeyi düşersek ona yakın bi hızda hareket edecektir.
Bir diğer konu peki bu araç iyonosferde bu hıza ulaştı diyelim sürtünmeden dolayı yanmaz mı? Bana göre yanmama ihtimali var neden derseniz iyonosfer ışık hızında akan bi nehir gibidir yani ordaki her yüklü parçacık ışık hızında kutuplara çekilir ama bütün bunlar bi teori tabi çünki uygulamada neler çıkar karşımıza uygulamadan bilemeyiz bide iyonosferde yüksüz parçacıklar varmı bunuda bilemeyiz.
Bu teori bana aittir sadece belli başlı bilgileri dışardan araştırıp buldum iyonosfer nedir manyetik yasalar nasıl işler v.s. ama fikir bana ayit.
Ben dediklerimin gerçek oldugunu iddia etmedim, düşünce gücünün önemini vurguladım dikkatli okursanız, ayrıca sitemizde her inanç sisteminden insanlar var herşeyi islam ile açıklayamazsınız, size dogru olan başkasına yanlıştır size yanlış olan başkasına dogrudur, fikirler birleştikçe güç dogacaktır, bizler sitemizde her fikri her inanç sistemini saygı ile karşılayan kişileriz, uslüb ve tarz kimseyi incitmedigi müddetce sorun yok..
Amerikalıların Avrupalıların düşüncesi bizi baglamaz diyorsunuz ama şuan bu internet dünyasını dahi onlara borçlusunuz, düşüncelerinden neden faydalanmayasınız, Allah ilmini sadece müslümanlara vermemiştir Allah ilmini tüm insanlık üzerine bina etmiştir..
İşte anlatamadıgım nokta; ben o yazıda düşünce gücünden bahsetmişken siz konuyu evirdiniz çevirdiniz, cadı yok vampir yok olayına getirdiniz, cümlenizde diyorsunuz ki;;
'''''Ayrıca vampir,peri,cadı,hayalet ve hatta dünyaya geri gelmiş lanetli ruh hikayeleri gerçek manada yoktur..'''''''''
Kimse bunu tartışmıyor tartışamazda, zira dünyada belkide hiçte azımsanmayacak nüfuslar bu inanışlar içindeler, çeşitli ritüelleri örgütleri vs var, bu baglamda siz inanmayabilirsiniz ancak yok diyemezsiniz... Ayrıca Peri yok demişsiniz; Nasıl ki Cin varlıgına iman ediyorsunuz Peri kelimesininde kökenini bilmelisiniz, Peri kelimesi Perisperiden gelir yani fizik ve metafiziki görünürlülügün arasından, Cinnin aldıgı görününürlük şekline verilen isimdir genellikle Kadın cinlere nispetleştirilir vs.. Konumuz bunlar degildi ama siz konunun içeriginden taşıdınız yazımları..
Konuların kilitlenmemesine tartışma platformu olmamasına hassasiyet gösteriyoruz riayet etmenizi beklerim..
İyi forumlar