Zaman..

Onsra

Kayıtlı Üye
Herkese selam arkadaşlar,

Bir süredir aklımı kurcalıyor “zaman”kavramı.

Zaman dediğimiz şey bilinç düzeyimizin gözlemci pozisyonda kitlenip tek düze ilerlediğini düşündüğümüz lakin aslında olasılıkların her anda ve aynı anda var olduğu bütünsel birşey olabilir mi ? Geçmiş,şimdi ve gelecek aynı anda var ise insan bu gözlemci pozisyon kilidini aştığında tüm zamana bilinçli geçiş yapabilir mi ?
Şu çift yarık deneyi ve parçacık deneyleri zaman kavramında bize ışık tutacak gibi duruyor değil mi ?

Sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Yorumlarınızı bekliyor olacağım.

Çok saçma gelecek ama zamanın bir çeşit canlı ya da bilince sahip bir varlık olduğunu düşünüyorum. Bilince sahip bir üst boyut varlığı altında sayılamayacak kadar alt boyut varlığıyız.

Hint Mitolojisindeki Kali'nin öyküsü de bence destekliyor...

Özetle bir simülasyondayız ve sınavımız zaman...

Herkese selam arkadaşlar,

Bir süredir aklımı kurcalıyor “zaman”kavramı.

Zaman dediğimiz şey bilinç düzeyimizin gözlemci pozisyonda kitlenip tek düze ilerlediğini düşündüğümüz lakin aslında olasılıkların her anda ve aynı anda var olduğu bütünsel birşey olabilir mi ? Geçmiş,şimdi ve gelecek aynı anda var ise insan bu gözlemci pozisyon kilidini aştığında tüm zamana bilinçli geçiş yapabilir mi ?
Şu çift yarık deneyi ve parçacık deneyleri zaman kavramında bize ışık tutacak gibi duruyor değil mi ?

Sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Yorumlarınızı bekliyor olacağım.
Ara ara bu zaman kavramı benimde kafamı kurcalıyor.. ama hangi kapıyı kurcalasam tek bir noktaya çıkıyor "geçmiş e gidilemez" çünkü yaşanmış ve bitmiş bir olgu.. hadi bir ihtimal belki geleceğe dair birşeyler düşünülebilir o da nasıl olur bir fikrim yok ve şu ışık hızı, Kara delik yada Matrix çıkarımlarından ziyade ben farklı bir yol ile ilerleme sağlanabileceğine inanıyorum mesela daha geliştirilmiş ve rüyalara gerçekten hükmeden bu sayede geleceğe dair bir kesit, ipucu gibi şeyleri rahatlıkla görme durumu vs gibisinden.. tam bir fikrim yok ama düşüncem bu yönde 🤔

Bilimsel olarak gezegen sisteminin ortasında iki karadelik var ve birbirlerine ters hareket ediyorlar.Bu durum zamanı oluşturuyor.Canlıların metabolizmasıda onların algısını zamanını etkiliyor.Kaplumbağaların daha derin nefes alması nedeniyle uzun yaşaması.Kedilerin refleksleri veya diğer hayvanların duyularının onlarının hareketlerini etkilemesi gibi.
Diğer varlıklar biz bir adım atmadan iki adım atıyorsa bizim hareketimizi algılamaları daha kolay olur.Cinlerde çok hızlı hareket ediyor.Daha iyi bir görüşleri olduğundan saniyede olanı 10 saniyede görüp uyarabiliyorlar.Einstein ın bu tarz bir bilimsel makalesi vardı.Tam olarak hatırlamıyorum ama yavaş bir algının bir çeşit ileri görüşe dönüşmesıyle ilgiliydi.İleriyi algılamak dışında zeka kapasitesinin de etkisi olabilir zamana.En son ortalama insan 13 bin günlük düşünceye sahipti.Eğer bir canlı 130 bin düşünceye sahipse zaman algısı insana göre 10 kata çıkacak.

Geçmiş, şimdi ve gelecek kavramı, zamanın mekana bağlı şartıdır. Mekan ortadan kalktığında zamansızlık başlar. Bu yüzden zamanda ileri - geri hareket çalışmaları bir noktada tıkanıyor. Çünkü insan madde planda bedensel bir harekete ihtiyaç duyarken ; ruh-bilinç aksında mekansız bir gözlem yapabiliyor.

Bu yüzden, madde bedenle geçmişe gidebilmenin anahtarına sahip olacağımızı şimdilik düşünmüyorum. Belki ilerleyen süreçte yalnızca kendi geçmişlerimize holografik bir model olarak gidebileceğiz. Etki etmeden, yalnızca bir anıyı gözlemleyerek..

Ama ruh-bilinç ile yapabileceklerimizin sınırı yok. Çünkü zaman dediğimiz kavram bir boyut olsa da kendi içinde soyuttur.

Zaman canlı bir oluşumdur. Doğar büyür ve ölür. Bir şuuru vardır. Duyguları vardır. Yaratılmış diğer unsurlar gibidir. Bence tamamen somuttur. Üstüne elbette felsefe yapabiliriz lakin. İçinde olduğumuz bir gerçeklik alnıdır. Bizi kapsayan somut nesnel bir unsurdur. Onun şuuruna göre bizlerde şekil alırız. Bir gün onunda ömrü bitecek. Başka bir fizik plan da başka bir zaman yeniden doğacak. Kendi gerçeklik alanını oluşturacak. Bizimkisi bu.

Geri