"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yerde buldugum taş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yarı değerli taş gruplarında herbir taşın birçok rengi ve özelliği farklılık gösterebilir .Çünkü bu taşlar katmanlardan olmuş haldeler herbir katmanın farklı olması mümkün bu sebeple taşı yakından görmeden anlamak zor fakat yerin çok altına yakın olmayan yerleşim yerlerine yakın yerlerde genelde kalsit ve kalsedon türlerine rastlanıyor.

Halk arasında Gök Kuşağı Taşı olarak da bilinen Opal Taşı Kuvars'ın bir çeşidi olup Kuvars gibi silis oksittir. Görme duyularını güçlendirir, sezgi arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Güven duygusunu taze tutmak ve sizi sevmeyen kişilere karşı güçlü olmanızı sağlayan bir doğal taştır.

Işığa karşı yansımasıyla albenisini hissettiren opalin bu türüne, süt beyazı olması dolayısıyla süt opali denmektedir. Lohusa bayanların süt yapımına katkısı dolayısıyla da bu adı aldığı söylenmektedir.

Eskişehir, Aydın, Hakkari yörelerinde sıklıkla rastlanır.

Ekli dosyayı görüntüle 5474

Taşın diğer özelliklerini internetten araştırırsanız bir çok etkisini kolayca bulabilirsiniz ben fazla detaya girmek istemedim.

Değerli taş satan bir mağzaya götürüp sormanızı tavsiye ederim.Bende çevremde çok taş bulurum ama bulduklarım kalsit kalsedon yada mermer türü olur. Diğer taşlar doğada ya parçalanmış katmanlar halinde olur yada kayaç şeklinde. Bu renk Opal de en ortadaki ve ortaya yakın kısımlarda olur dış katman kahverengi alalade bir taş gibi durur.

Elinizdeki tasin kuvars grubu oldugu kesin ama jeoloji muhendisleri bunu anlar.Her dogal tas satan bilemiyor cunku genelde tasi yurt disindan getirtmeyi biliyorlar sadece :D Ben dogal tas dukkanlarina gidince dukkanin ve saticinin sertifikasina ve varsa asili diplomadina caktirmadan goz atar bir iki soru sorar oyle guvenirim. Iyi bir tasciya gidip sorun.Ben de zamaninda opal bulacagim diye sahilde ormanda yarmaduik kayac birakmamistim. Silisyum di oksit icerdigi kristal yapidan belli ancak mermer de ayni gruptadir mesela.cunku bu mineral genelde her tasta vardir.Tam olusamamis kuars kayaclari daha mat ve mermerimsi dururlar .Ogrenip paylasirsaniz bizde memnun oluruz.
Sevgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri