"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

yaz ve kışın oluşumunda cehennemin etkisi...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan isa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

isa

Banlı Kullanıcı
cehennem ateşi okadar sıcak bir hale gelmiş ki allahu tealaya yalvarmış cehennem çok sıcak oldum artık ben bile dayanamıyorum diye ve allah c.c ona iki kez nefes alma izni vermiş bundan ötürü kışın cehennemin nefes almasından dolayı soğuk yazın da cehennemin nefes vermesinden dolayı da sıcak oluşmuş kaynak ( ölüm ve ötesi )

Uydurma gibi geliyor bana.Cehennemin ciğeri varmı ? Daha doğrusu cehennem varmı ?

Herşey bilinmeyenden ibaret.

cehennemin canlı ve ofke dolu bir varlık oldugunu okumsutum ama banada gercekci gelmedi zaten cogu kez celisiyor bunlar mesela *cehenneme atesi insanalr dunyadan goturur* ile "cehennem bilmem kac yıl yanmıs-alevi kozlenmş felan yazdıgınıda gormustum.

Bu yazılanın doğru olup olmadığı hakkında birşey söyleyemem ama o zaman cehennemde yaşadığımızı söyleyebilirim.

bunu ölüm ve ötesi kitabından okudum ayetlerle hadislerle anlatım yapan bi kitap bu yüzden paylaştım burda arkadaşlar

Yaz kis olayi günes sistemi ile alakali bir seydir, ayrica madem nefes alinca kis olacak, kutuplar bu olayin neresinde ?
Manevi seylerde mantik arama huyum yoktur ama bahsettiginiz bu kis yaz olayi maddesel birsey ve mantikli bir aciklamasida var zaten...

Eğer dediğiniz gibi olsaydı, insanlar; "Ben azabımı yaz sıcağıyla çektim, Cehennem'e atılmamam gerekir" gibisinden bir yargıda bulunarak günahlarının bedelini ödemezlerdi. Ayrıca bu mantık bizi ahiret hayatının gereksiz olduğu düşüncesine götürür. Çünkü Cennet ve Cehennem Dünya gezegeninde yaşanıyorsa, ahirettekilere ne ihtiyaç kalır ki?

Cehennemin canlı bir varlık olduğunu bende okumuştum. Ancak bu demek değil ki hayvanlar gibi olacak. Sonuçta et ile beslenen etobur bitkiler de var. Ayrıca bu ayrıntıların hayatımıza pek birşey kattığını düşünmüyorum. Bizim için önemli olan Cehennem'in sakınılması gereken bir mekan olduğu değil mi? Cennet'i sadece iyi yaşam ve huriler için mi istiyoruz? Hayır tabii ki. Sevdiklerimizle Allah'ın rızasını kazanmış bir şekilde yaşamak arzusundan ötürü. Görüp bilmediğimiz bir ortam için sadece hissetiklerimizle uyduğumuz kurallar, islam dininde imanın değerini artıran unsurlardan olduğundan sanırım Rahman böyle olması yolunda bizi yönlendiriyor. Yukarıda açıklanan da bir görüş elbette. Dinimiz ve diğer dinlerin sundukları hakkında fikir yürütülmesi çok hoş birşey. Ama konu bu teorinin doğruluğuysa, ben açıkcası doğru olduğunu düşünmüyorum. Paylaşan arkadaşımıza da teşekkür ediyorum :) Görüşlerin paylaşılıp tartışıldığı bir ortamda bulunmak beni çok sevindiriyor...

Farklı ve güzel geldi bana, hiç bu yönüyle düşünmemiştim, okuyan arkadaşlara tavsiyem cehennem var mı yok mu? ya da çok saçma gibi yorumlar yapmak yerine konunun enteresanlığında birleşirse daha güzel olmaz mı_? Sonuçta arkadaşımız bu konuyu cehennemin varlığını ya da yokluğunu tartışmak için açmamıştır eminim ki..!

herbiriniz bişey yazmışsınız yok biri saçma demiş biri bilmemne demiş işin hakikatini bilip öğrenmeden konuşanın vay haline belkide bu sahih bi hadistir eğer hakikaten öyle ise siz şimdi 2 cihan paygamberinin sözüne yalan demiş oldunuz yani biraz saygı hemen noktayı koymaya çalışıyosunuz ama bu olmaz ALLAH ALLAH olmasına rağmen kulunun ne yaptığını bilmesine rağmen önce kuluna bi söz konuşma hakkı veriyo biri demişki cehennem varmı yokmu o bilinmez vakit gelince anlarsın varmı yokmu diye biri demişki insanlar kendi azabını hazırlıyo tabikide öyledir zaten onun için makam denen bişey vardır cennetin olduğu gibi cehenneminde makamları vardır yani lütfen bilip etmeden emin olmadan konuşmayın yorumda yapmayın

E o zaman buna göre dünyada canlı bir organizma..Saçmalık bence güneş denen birşey olmasa anlardımda güneşin görevi nereye gitti o zaman?

herşey canlı zaten sizde hadis okuma gibi bi adet yokmu kıldığımız namaz bile bize kıyamette bi erkek süretinde gelcek ve bize şefaat edecek yani bukadar dar düşünmeyin bunca ot ve ağaç bitiyo dünya üzerinde asıl canlı olmaması çok saçma olurdu

Geri