Demre
Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar. Durumu olabildiğince özetleyerek sorumu sormaya çalışacagım. Biz yazları sahilin sıcagindan kaçip, 2 aylıgına yaylaya gideriz dinlenme amacli. Yazın nüfusu 40-50 bin civarı olan yayla, bölgenin en buyuk yaylasi olup, kış gelince sadece oranin yerli halkı kalır ve bu da 200-250 kadar nüfus demektir. Anlayacaginiz, koca yaylada in cin top atar sezon bitince. Şehirde apartman hayatindan sıkılmış sahil insanı, zevkine gore müstakil ev yapma olayini epey abartmis oldugundan, son derece göz alıcı evler vardır. Ve bu evler, korunmasiz, savunmasız, uzun aylar bi başına.. Hırsızların iştahlarını kabartmaya vesiledir haliyle. Tüm evlere defalarca girer, heryeri darma duman eder, alacagini alir ve gider... Örnegin biz pencerelere demir taktirmadan once, her hafta giriyodu. Haftasonlari evi kontrol icin gittigimizde anliyoduk ki yine girmiş. Demirler takildi, bu kez balkon camini kirip perdeyi aralamis icerde ne var diye bakmis.. Veeee sıkı durun... Hırsızın kim oldugunu herkes biliyor. Jandarma yakaliyor, yaylanin muhtari, oranin yerli ailelerinden birinin oglu olan hirsizi, akli dengesi yok diye biraktirtiyor. Sebep; oy kaygisi... Secimde oy vermez aile diye.. Oglan işi büyütmüş, hurdacilarla cete olmuş, evleri kamyon dayayip soyiyorlar artik. Tuvalet fircasina varincaya kadar hic bisey birakmamacasina hem de... Uzun oldu kusura bakmayin ama, bana kanundu yasaydi diyecek olan varsa hic zahmete girmesin diye acikladim. Kamera da demeyin, 2 ay izini surdukleri hirsizi yakalayan polisler, 40 suctan sabika kaydi oldugunu ogreniyorlar adamin. Yani sucun cezasi mi var diye soruveririm size...Benim sizlerden istirhamim şudur, bu insanı engelleyebilecegimiz bir dua ya da uygulama var midir? Ben büyü olayina negatif bakan bi insanim, o yuzden o tarz oneri istemiyorum. Evlerimizi bu insandan nasil koruyabiliriz?