"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yaşamayı Bilenlerin Öyküsü

OneRepublic

Kayıtlı Üye
Daima gülümsemeniz dileklerimle. :p

Öykü, yüzyıllar önce gözlemlenen bir olayı nakletmektedir.

Bir keşiş araştırma yapmak için bir köye gitmişti. Önce o köyün mezarlığına girdi. Çünkü kültürlerin, yaşam felsefesinin böyle yerlerde gizli olduğuna inanıyordu.

Gözleri birden mezar taşlarının üzerindeki rakamlara takıldı. Mezar taşlarında 5, 867, 900, 20003, 4293, 8, 183 gibi birbiriyle hiç de bağlantısı olmayan rakamlar vardı. Uzun uzun düşündü, fakat bu rakamların anlamını çözemedi. Köyün en bilge kişisine gitti, ona sordu:

“Nedir bu rakamlar Tanrı aşkına” dedi. 'Bu rakamların gösterdikleri ay mıdır, yıl mıdır, saat midir?”

Bilge kişi gülümseyerek yanıtladı:

“Biz, bebeklerimiz doğduğu zaman bellerine bir ip bağlarız” dedi. “Yaşamı boyunca her güldüğü an, o ipe bir düğüm atarız. Öldükten sonra, bellerindeki düğümleri sayar, düğümün sayısını mezar taşına yazarız.”

Bilge kişi, karşısındaki keşişin bir şey anlamadığını görünce açıklamasını sürdürdü:

“Böylece onun, ne kadar YAŞAMIŞ olduğunu anlarız.”

ALINTIDIR. (:

O köy de yaşasaydım, attığım her kahkaha bir düğüm olurdu, buda ipte düğüm atacak pek yer kalmazdı anlamını taşır benim açımdan. Yaşadığımız her türlü kötü deneyimlere rağmen ufak şeylere bile gülümseyebilmek ve tat almak çok önemli.
Sevgili OneRepunlic, konuya uyacağını düşündüm ve gülümseme üzerine yapılan bir kaç yararlı çalışmayı buraya yazarak, konuna katkı sağlamak istedim.

1. Öfke ve kin duygusu bağışıklık sistemini zayıflatır. Neşeli ve bol kahkaha atan kişilerin bağışıklık sistemi daha güçlüdür.
2. Güldüğümüzde yüzümüzde 15 kas birden çalışıyor
3. Güldüğümüz zaman vücudumda tümor ve virüslerle savaşan hücrelerimizin sayısı artıyor.
4. Özellikle ruhsal bazı hastalıkların tedavisinde gülme terapileri kullanılıyor, gözlemlere dayanılarak o hastalar daha kızlı iyileşiyor.
5. Çocuklar günde 300 kere, yetişkinler 17 kez gülümsüyor (İçimizdeki çocuğu öldürmeyelim).

Geri