Siradaninsan
Kayıtlı Üye
Elon Musk evrenin simülasyon olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylediğinde şaşırmıştım. Bilgisayar simülasyon gibi konulardan pek anlamadığım için çok üzerinde durmadım. Asıl beni yıkan The Secret Sır kitabıydı. Sırrı öğrenince çok mutlu olacağımı sanmıştım. Kitapta zaman-mekan kavramının olmamasından ve beynin hayal ile gerçeği ayırt edememesinden söz ediyordu. Eğer beynim hayal ile gerçeği ayırt edemiyorsa o zaman gerçek sandığım bir hayal yine.
Çekim yasasıyla istediğimizi yapabilmemiz ise normalde yapamadıklarımızın sanal ortamda, rüyada yapabiliyor düşüncemiz. Eğer mucizeleri bile gerçekleştirebilecek güçteysek zaten bir sahteliğin içinde yaşıyoruz.
Bir simülasyon mu, hayal mi, rüyada mı yaşıyoruz bilmiyorum ama anladığım kadarıyla herşey beyinde olup bitiyor. Dini kitapların ve bazı filozofların bunu desteklemesi beni iyice inandırmaya buna. Kısaca sahte bir alem içinde yaşamak beni anlamsızlığa sürüklüyor ve herşey boş geliyor bana.
Aslında aklım daha da karışık ama burda özet çıkarmaya çalıştım.
Çekim yasasıyla istediğimizi yapabilmemiz ise normalde yapamadıklarımızın sanal ortamda, rüyada yapabiliyor düşüncemiz. Eğer mucizeleri bile gerçekleştirebilecek güçteysek zaten bir sahteliğin içinde yaşıyoruz.
Bir simülasyon mu, hayal mi, rüyada mı yaşıyoruz bilmiyorum ama anladığım kadarıyla herşey beyinde olup bitiyor. Dini kitapların ve bazı filozofların bunu desteklemesi beni iyice inandırmaya buna. Kısaca sahte bir alem içinde yaşamak beni anlamsızlığa sürüklüyor ve herşey boş geliyor bana.
Aslında aklım daha da karışık ama burda özet çıkarmaya çalıştım.