Aslında yaratıcı konularına girmek istemiyorum, olay çıkıyor.
Fakat pek çok durum göz ardı ediliyor ve peşin hüküm veriliyor. Yaratıcı tarafından yaratıldık ve ruh bahşedildi. Fakat yaratıcı bizi yok etmeyeceğine dair ant içti mi ? Bunun örnekleri Kuran da ve tarihte mevcut. Kuran, Allahın azabı diyor. Bilim, doğal felaket diyor.
Yani şu an, yerine karar verdiğiniz Allah, yarın bizi, bizim elimizden çıkan ile imtihan edebilir. Lütfen, insan ırkını bu kadar yüksek görmeyin. Bu ego yüzünden, yeryüzünden silinebiliriz.
Ne güzel ifade etmişsiniz neden olay çıkacakmış ki, aşk olsun.
Konuya gelecek olursak insanın diğer yaratılanlardan hem madde hemde mana aleminde ki üstünlüğü Kitapta ayetle ifade edildiği için oradan yola çıkarak konuşuyordum.
Ve kıyamet anı Kur an da tasvir ediliyor olsa da, sebebi hakkında herhangi bir bilgi söz konusu değil.( Kendi sonumuz gibi.)
Dolayısıyla bizde kıyamet hakkında sizin gibi fikir üretebilme hakkına sahibiz. Kendi ölümümü düşünür gibi. Herhangi bir sakıncası yok.
Bence evren son nefesini vermek için insanın müdahalesine muhtaç değil. Doğal süreci içerisinde yine son bulacak. Gün gelecek yıldızlar kendiliginden sönecek.
Tıpkı Dünya da bize ayrılan sürenin sonuna gelindiğinde gidecek olduğumuz gibi. Bazen bu süreci kimi sebeplerle kısaltıp uzatsak dahi, o kaçınılmaz sona gidilecek.
Dünyanın ve dolayısıyla evrenin hunharca kullanımı ise aşikar.
Kâinatı resmen intihara sürüklüyoruz.
Ama Allah sonsuz ilmiyle bunu da bildiği için kendi katında bir değişim yine söz konusu olmuyor. Çünkü; sonsuz bilgisi olan en sonda olacak olanı daha yaşamadan bilir. Tanrılık vasfı gereği.
Ve mükemmel Yaratıcı daha İslam dini oluşum aşamasındayken vahiyle bunları Kitab a(Kuran ı Kerim e) ekletir. Kıyamet sahnelerinin bir çogu bulunur ve böylece bizi çetin azaba karşı uyarır. Kıyameti geçtim sonrasından bile bahsedilir. Ahiret cennet cehennem sırat köprüsü mizan(tartı, hesap) mahşer meydanında toplanma... Dehşetli ve de ürkütücü. Yaratıcı nın kudretinin bir delili bunlar.
Asıl konu olan robotlara ucundan kıyısından bağlayacak olursam bu sürecin bir parçası olurlar ama pastadaki payları anca cürümleri kadar yer yakar.
Başrol ü bizden kelli kimse kapamaz.(Bana göre)
Son din de bozulmuş olsaydı senin burada kalmanın bir anlamı olmazdı. Ve müslümansın öyle zannediyorm
ya yanlış ifade ettin
ya ayeti yanlış yorumladın
ya da ben yanlış anladım.
Ortada bir yanlış anlaşılma oldugu kesin.

Toparla istersen
@dennise