"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yalan Söyleme Belirtileri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan janet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

janet

Kayıtlı Üye
Yalan Söyleme Belirtileri

*Yalan söyleyen kişi göz temasından kaçınır, göz göze gelmemek için elinden geleni yapar.

*Yalan söyleyen ya da bir gerçeği saklayan kişi, ellerini ve kollarını daha az kullanır.

*Kendisine soru sorulduğunda elleri sımsıkı kapanıyorsa ya da avuçları aşağı dönükse bu yalanın sinyalidir.

*Ellerini yüzüne ya da boynuna doğru götürür ama bedeniyle teması sadece bu kısımlarla sınırlı kalır.

*Belli belirsiz , kaçamak şekilde omzunu silker.

*El kol hareketleriyle söyledikleri arasında zamanlama hatası vardır,baş hareketleri mekaniktir.

*Şaşırmış korkmuş ya da mutluymuş rolü yapıyorsa yüzünde beliren ifade ağız bölgesiyle sınırlı kalacaktır.

*Ayakta dururken ya da otururken konuşma sırasında sırtını dik tutmaz.

*Kendisini itham eden kişiden uzaklaşmak isteğiyle muhtemelen bakışlarını kapıya doğru çevirir.

*Konuştuğu insanla ya çok az fiziksel temas kurar ya da hiç kurmaz.

*İşaret parmağını ikna etmek istediği kişiye yöneltmez.

*Kendisini itham eden kişiyle arasına bir takım nesneler koyar.

*Bilinçaltından sızan gerçek duygular,düşünceler ve niyetler dil sürçmesi şeklinde ortaya çıkar.

*Karşısındaki kişi anlattığı hikayeye inanana kadar fazladan bilgi vermeye devam eder.

*Sorulara asla doğrudan cevap vermez,dolaylı olarak ima eder.

*”ben,biz ve bizim “ gibi zamirleri ya çok az kullanır ya da hiç kullanmaz.

*Kullandığı kelimeler açık ve net değildir.

*Sorulan soruya oranla aşırı tepki gösterir.

*Bütün sorularınıza cevap verir ama size soru sormaz.

*Konu değiştirildiğinde rahatlar ve gerginliği azalır.

*Haksız yere suçlandığına sinirlenmez.

*Gerçeği söylemek gerekirse,dürüst olmak gerekirse , neden yalan söyleyebilirim ki?” gibi cümleler kullanır.

*Soruyu önceden düşünmüş ve cevabı hazırlamıştır.

*Sorunuzu tekrar etmenizi ister ya da soruya soruyla karşılık verir.

*Konuşmasına “yanlış anlamanı istemem ama...” gibi bir cümleyle başlar.

*İlginizi dağıtmak için şaka yapar ya da dalga geçer.

*Daha ayrıntılı açıklama gerektiren konuları sıradan bir şeymiş gibi aktarır.

*Hikayesi o kadar inanılmazdır ki ,sırf bu yüzden inanırsınız...

alıntı

Hastalık derecesinde yalan söyleyen insanlar tanıdım. Söylediklerinin yalan olduklarını bildikleri halde, karşısındakine bunun doğru olduğuna dair annesi babası üzerine yemin edenler var. Ve bu durum ortaya çıktığında da bunu umursamıyorlar, normal bir durummuş gibi davranıyorlar.

Bazı insanlar da vardır ki yalan söylerler ve söyledikleri bu yalana kendileri de inanırlar. Çevresindeki insanlarla yetinmeyip kendileri de bu kısır döngünün içine giren bu insanların yalanlarını ortaya çıkarmak neredeyse imkansız gibidir.

Hastalık derecesinde yalan söyleyen insanlar tanıdım. Söylediklerinin yalan olduklarını bildikleri halde, karşısındakine bunun doğru olduğuna dair annesi babası üzerine yemin edenler var. Ve bu durum ortaya çıktığında da bunu umursamıyorlar, normal bir durummuş gibi davranıyorlar.

Ben böyle insanların hasta olduğunu düşünüyorum..Yemek içmek kadar doğal bir ihtiyaç böyleleri için yalan..Söylemeden duramıyorlar:) Aralarında çok profesyonel olanları da var..Onlar tehlikeli..

Sanıyorum ben tehlikeli sınıfa giriyorum :D Çok az söylerim ama bağıntıları öyle kurarım ki kimse fark etmez. Küfür edip, nasıl ya diyenler bile gördüm :)

Sanıyorum ben tehlikeli sınıfa giriyorum :D Çok az söylerim ama bağıntıları öyle kurarım ki kimse fark etmez. Küfür edip, nasıl ya diyenler bile gördüm :)

Kötü niyetle yapmadığınız sürece tehlikeli sayılmazsın. :) Olsa olsa yetenek olur. O zaman iyilik için kullanabilirsin. Mesela küsleri barıştırmak için. :D

Bazen insanların aralarını düzelteceğim diye abartıya kaçıyorum, iyice bozuluyor :D
Arada sırada kötü niyet de olmuyor değil açıkça. :) Sizin böyle şeyleriniz olmadı herhalde?

Bazen insanların aralarını düzelteceğim diye abartıya kaçıyorum, iyice bozuluyor :D
Arada sırada kötü niyet de olmuyor değil açıkça. :) Sizin böyle şeyleriniz olmadı herhalde?

Ara düzeltmek istersen bozduğum benimde oldu:D Kötü niyete gelince tutuyorum kendimi diyelim:)

Sizde irade var demek. -Bende sözlükten baktım şimdi manasına- Bende yok :D

İnsan acıyla yoğrulup olgunlaşınca, hayatın en dibini en zirvesini gördüyse, keder veren kayıplar yaşadıysa hayatın sadece bir oyun olduğunu çok ciddiye alınmaması gerektiğini öğreniyor:) Deneyimleriniz arttıkça sizde iradenizi kullanmayı öğrenirsiniz eminim:) hatta sözlük anlamının karşısına adını bile yazdırabilirsin:D

Gözlemlediğim kadarıyla abartılı hal tavırlar ön plana çıkıyor yalan söylenirken. Cümleleri ve hareketleri vurgulu oluyor..Gereksiz bir iyimserlik hali olabilir veya gereksiz heyecanlı hareket ve sözler.

Ben böyle insanların hasta olduğunu düşünüyorum..Yemek içmek kadar doğal bir ihtiyaç böyleleri için yalan..Söylemeden duramıyorlar:) Aralarında çok profesyonel olanları da var..Onlar tehlikeli..

Bu karakterde insanların söyledikleri herşey yalan. En ufak şeylerde bile yalan söylüyorlar. Bir kaç tanesi benim yakın görüştüğüm insanlardı ve hayatlarındaki bir çok şeyi biliyordum. Bilmediklerimi, yani söyledikleri yalanlarıda ya ailesinden yada arkadaşlarından bir şekilde öğreniyordum. Öğrendiğimde de hiç bir şey olmamış gibi sohbetlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar ve çok rahatlar. Bunu nasıl yapabildiklerini hala anlayabilmiş değilim.

Ben şahsen yalana çok nadir başvururum. Onun için yalan söyleme yeteneğim var mı yok mu bilemiyorum. :Angel_anim:

Bu karakterde insanların söyledikleri herşey yalan. En ufak şeylerde bile yalan söylüyorlar. Bir kaç tanesi benim yakın görüştüğüm insanlardı ve hayatlarındaki bir çok şeyi biliyordum. Bilmediklerimi, yani söyledikleri yalanlarıda ya ailesinden yada arkadaşlarından bir şekilde öğreniyordum. Öğrendiğimde de hiç bir şey olmamış gibi sohbetlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar ve çok rahatlar. Bunu nasıl yapabildiklerini hala anlayabilmiş değilim.

Demek ki onlarda bu şekilde mutlu oluyorlar...vardır muhakkak bir sebebi...Çocukluklarına inmek lazım:) Ben yinede yalanlarını yakaladığım zaman anladığımı belli etmiyorum, yüzlerine vurmuyorum gerçeği çünkü ben utanıyorum artık...Ama bu seferde beni saf zannediyolar yalanları hep yiyo diye:D

Geri