uykumu en aza indirmek için ne yapmalıyım?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vıdı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vıdı

Kayıtlı Üye
Fazla uyuyorum ve içim hiç rahat degil. Bunu en aza indirmeyi çok istiyorum. Günde 2 3 saat olabilir. Bunun için çok uğraştım olmuyor ama hala deniyorum; hala umutluyum. Yapmak zorundayım. Hayatımın bir çoğunu uyuyarak geçirmek istemiyorum. Lütfen yardım edin.
 
günde 2-3 saat uykuyla uyursan bir kaç gün sonra dirençsiz kalır bayılırsın. 5-6 saat uyku yeter. bana gelip de zaten 5-6 saat uyuyorum bunu 2-3 saate düşürmeye çalışıyorum dersen konunun maksadını anlar ve gülerim.
 
Ya bence bünyeyi alıştırmak lazım. Bunu en kolay nasıl yaparım? Olmayacak birşey değil bence. Evet günde zaten 5 6 saat uyuyorum. Gerçekten içim hiç rahat degil. Bunu en aza indirmek istiyorum. Bunu başaranlar var. O kişilerden yardım istiyorum.
 
Günde 2-3 saat uyku sagliginiza cok zararli, ama cok uyumakta tembellestirir sizi, size bir tavsiyem var sabahlari yarim cay bardagi suya bir kahve kasigi elmasirkesi koyun ve onu bir kahve kasigi bal ile tatlandirin, ve icin, cok kisa zamanda görecesiniz sabahlari hem erken uyanacaksiniz hemde cok dinc bir gun gecirmenize vesile olacak. Ayrica bir cok farkli sekillerdede faydasini göreceksinz.Birde geceleri gec vakitlere kadar TV+Pc ile meskul olmayin (:
 
fazla uyuyorum ve içim hiç rahat degil. bunu en aza indirmeyi çok istiyorum günde 2 3 saat olabilir bunun için çok ugraştım olmuyo ama hala deniyorum hala umutluyum yapmak zorundayım hayatımın bi çogunu uyuyarak geçirmek istemiyorum lütfen yardım edin..
Ben sabah 6:30 a kadar oturup bazen hiç uyumuyorum alışkanlık oldu yarı yıl tatilinde. Benim ünideki 2 tane hocam var onlarda 2 3 saatlik uykuya alıştırmışlar kendilerini. Eğer uykunu azaltmak istiyosan akşam 6 7 gibi uyu gece uyan kahve felan iç sabah 3 4 gibi yat 9 10 gibi kalk bi kaç kere böyle yaparsan 5 6 saat uyursun.
 
Önerilen en ideal uyku saati 8'dir.Fakat sabahları sersem gibi kalkmak istemiyorsan,dinç uyanmak istiyorsan 5 saat uyku yeter.Abartma yani bunu 2-3 saate indirip ne yapacaksın? sana zarardan başka birşey getirmez.
 
'Sadece Aptallar 8 Saat Uyur' kitabını okumakla başla hem teknik açıdan bilgin olur hemde psikolojik gaz verir.Gevşeme egzersizleri ile de uykunu azaltabilirsin,1 saatlik derin gevşeme(trans hali) 8 saatlik uykuya bedeldir,nefes egzersizleriyle de gevşemenin etkisini artırabilirsin,"bunlar bana yaramaz" diyorsan ; kendini alarm ile uyandırmaya alıştır ve her gün(yada her iki günde bir) alarm süresini 10-15 dakika azalt ve hayatına o şekilde bir düzen ver.Tabi uyandıktan sonra "5 dakika daha" diyerek uyursan hiç bir anlamı kalmaz :D
 
çok çok teşekkrler hepinize suan için bence en mantıklı olan zamanla azaltmak çünkü bildigim halde denemedigim sadece bu..
 
Yetişkin bir insanın günlük uyku ihtiyacı ortalama 7-9 saattir. Fakat bunun yanında yapılan araştırmalara göre bazı bünyelerde 3-6 saat arasında uyku da yeterli gelebilmektedir. Tabii ki burada verilen ortalama süreler herkes ve her yaş grubu için geçerli olmayacaktır. Günlük uyku ihtiyacınızı gün içindeki harcadığınız enerji ve yapılan aktiviteler belirler.

Gün içinde en dinç hissettiğiniz zaman ki uyku sürenizi ölçerek vücudunuzun ne kadar uykuya ihtiyaç duyduğunu belirleyebilirsiniz. Uyku kaliteniz nasıl? Akşam yattığınız da ortalama ne kadar sürede uykuya dalıyorsunuz? Sabah kalktığınızda genelde kendinizi dinç hissedebiliyor musunuz? Buna benzer sorularla kendinizi sınayın. Daha sonrasında verdiğiniz cevaplara göre uyku düzeninizde değişiklikler yapmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır. Alıştığınız düzeni aniden değiştirmeye çalışmanız biyolojik saatinizde bozulmaya, gün içinde dikkatsizliklere, konsantrasyon bozukluklarına, sizin isteğinizin aksine daha farklı zorluklara yol açabilir.

Ek bir tavsiye; yorgunluğumuzu en fazla hissettiğimiz öğlen saatlerinde yarım saatlik bir uyku akşam saatlerinde alacağınız 1 saatlik uykuya eşdeğerdir. Gün içinde bu şekilde yarım saatlik uykulara kendinizi alıştırmanız sizin için basit bir başlangıç olabilir. Hem günün geri kalanına enerjiniz yenilenmiş olarak devam edecek, hem de dikkat problemi yaşıyorsanız eğer bunun önüne geçebileceksiniz.

Tüm bunları göz önünde bulundurmanız sizin için en mantıklısı olacaktır.

Sevgi ve ışıkla. :)
 
Vicudun önemli organları, karaciğer, akciğer, kalbin dinlenmesi gece belli saatlerde olur ve sadece vicud uykudayken beyin hücre yenileme sinyali gönderir diye biliyorum ben.

Günde 2-3 saat uykuyla yaşamaya alışırsın, fakat bir kaç yıla varmadan bağışıklık sistemi iflas eder ve ömrünün geri kalanını hastalıklarla geçirirsin. Biri tedavi olur öteki başlar.

Boşuna dememişler "Herşeyin başı sağlık" diye.

Önerim ihtiyacın olan 3-4 saat fazla zamanı farklı şeylerden tasaruf ederek kazanmaya çalış.
 
Vücutta yenilenmeyen tek hücre beyin hücresidir. Beyin hücreleri yani nöronlar yenilenme özelliğine sahip değildir. Gece belirli saatlerde bazı organların yenilendiğini duymuştum. 2,3 saatlik uyku yetersiz olabilir ben 5 saat uyumaya alışsam çok güzel olur :) Fakat gerçekten günde 3,4 saat uyuyan insanlar bunu nasıl başarıyorlar çok merak ediyorum...
 
Günde 2-3 saat uyku sagliginiza cok zararli, ama cok uyumakta tembellestirir sizi, size bir tavsiyem var sabahlari yarim cay bardagi suya bir kahve kasigi elmasirkesi koyun ve onu bir kahve kasigi bal ile tatlandirin, ve icin, cok kisa zamanda görecesiniz sabahlari hem erken uyanacaksiniz hemde cok dinc bir gun gecirmenize vesile olacak. Ayrica bir cok farkli sekillerdede faydasini göreceksinz.Birde geceleri gec vakitlere kadar TV+Pc ile meskul olmayin (:

İşe yaracağına inanıyorum. Daha önce de yazmıştım forumda. 2 ay sonra sınavım var ama ben hala 2 senedir uyuyorum, uyuyakalıyorum, uykumu alamıyorum. Pat diye uyuyakalıyorum. Tahliller tertemiz. Sınav gerginliği falan diyeceksiniz belki ama öyle olmadı. 2 sene önce aldığım alerji ilaçlarıyla başladı, sonra aylarca başım döndü. Alerji ilaçlarını buradaki şifacılar sağ olsun şifa çalışmasında bıraktım bayağı bir süre önce. Yani onun etkisi yok. Baş dönmem de yazın sonunda geçti. Toparlayabildiğim yerden toparlamak istiyorum derslerimi ama her gün eve gelip 4-5 saat uyuyup uyanınca da halsizlik ve yorgunluk olunca, sınavda, minibüste uyuyakalınca pek mümkün olmuyor. Ben de başka önerileriniz varsa çok memnun olurum dinlemekten. Umarım çözüm bulacağım. Sevgiyle :)
 
Sayın FerdeLance, aslında bu konu sorunuz için uygun başlık değil, ancak size önerim Süper beyin yogasıdır. Çok basit ve etkili bir yöntemdir. Sabahları enerjinizi arttırmak için ve gün içinde ders çalışırken uykunuzun gelmemesi, enerjinizin artması, odaklanmanızı sağlamanız için çok az vakit ayırarak yapabilirsiniz.

http://www.gizlimabet.com/threads/17503-Süper-Beyin-Yogası
 
Sayın FerdeLance, aslında bu konu sorunuz için uygun başlık değil, ancak size önerim Süper beyin yogasıdır. Çok basit ve etkili bir yöntemdir. Sabahları enerjinizi arttırmak için ve gün içinde ders çalışırken uykunuzun gelmemesi, enerjinizin artması, odaklanmanızı sağlamanız için çok az vakit ayırarak yapabilirsiniz.

http://www.gizlimabet.com/threads/17503-Süper-Beyin-Yogası

Kusura bakmayın, uyuyakalmak dışında uyku süremi de azaltmak istediğim için buraya yazdım. Paylaştığınızdan beri aklıma geldikçe pencerenin önüne geçip yapıyorum o egzersizi :) Teşekkürler :)
 
Merhabalar..Ben uyku sürenizi azaltmak konusunda değil ama verimli uyku ile günü yakalamak konusunda bir öneride bulunabilirim. Öncelikle şunu söylemeliyim, günlük 2-3 saatlik uyku yeterli ve sağlıklı bir uyku süresi değil. Bir süre sonra kilo verme, konsantrasyon eksikliği, günü verimli değerlendirememe gibi sorunlarla karşılaşmanız muhtemel (Denedim, biliyorum, alışma süresi yok bunun). Ben tez yazmakla uğraşıyorum ve sabah 6-6.30 gibi yatıp 8.30-9 gibi kalkıyordum. Tezimi en kısa sürede bitirmem gerektiği için bu yönteme başvurmuştum, ama bu sorunlar sebebiyle hiç bir faydasının olmadığını farkettim. Sonra uyku süresinin yanında uyku saatinin de önem taşıdığını öğrendim. Hücrelerin gece saat 12-3 arası yenilendiğini ve bu saatlerdeki uykunun daha verimli ve dinlendirici olduğunu duydum, bir doktor arkadaşımla konuştuğumda o da onaylamıştı bu bilgiyi. Ben de 1-2 haftadır bu düzeni sağlamaya çalışıyorum. Yani gece 12 gibi yatıp sabah 4:30-5 gibi uyanıyorum. Alışkanlık burada devreye girmeye başlıyor. Örneğin; gece 12 benim en dinç ve en verimli saatlerimken bu saatlerde uyumaya çalışmak başlarda zorladı beni ama bir süre sonra ritmi tutturabildiğimi gördüm (Hala arada kaçırıyorum ama toparlamak sorun olmuyor:) ) . Bu düzen günü ve hayatı kaçırmamanın yolunun az uyumaktan değil, düzenli ve verimli uyumaktan geçtiğini gösterdi bana. Ayrıca, belki inanarak yaptığımdan, sayın embriyonun bahsettiği beyin yogasının da faydasını fazlasıyla gördüm.
Uzun bir açıklama oldu sanırım ama fayda sağlamısını dilerim. Okuduğunuz için de teşekkür ederim :)
 
Arkadaşım hayatımın çoğunu uykuyla geçirmek istemiyorum, içim hiç rahat değil falan demişsin ne kadar abartmışsın. Uyku bu ya uyku. Bilimsel olarak kanıtlanmış 12 yaşam aktivitesinden biridir bu uyku. Ne kadar kısabilirsin ki. İstersen hiç uyuma. Kusura bakma biraz komik geldi ama bu tembellik falan değil. 2-3 saate indirmene gerek yok. İndiriceksen niye indiriceksin. Gündüz ne yapacaksan yap gece uyu veya o saatlerde de çalışmanı gerektiricek çok önemi işlerin mi var... Oturduğum şehirde okumuyorum bu nedenle sabah 6da kalkıp servise biniyorum. Gece 12-1 de yattığımı hesap edersek, günde 5,6 saatlik uykuyla geçiriyorum hiç bir işim de aksamıyor. Psikolojik olarak mı taktın kafana bilmiyorum ama bir hemşire olarak söylüyorum uykunu kısıtlarsan kendini yorgun hissedersin ileride sağlık problemleri yaşayabilirsin.
 
ben normalde günde 7 saat uyuyorum ve sabah okula gittiğimden dolayı öğlene doğru hafif yorgunluk başlıyor ama neyseki ders iş güç derken aksam oluyo ve gece 11 12 gibi yatıyorum bünye artık belli bi sure alışıyor uykuyu 2 3 saat gibi az zamana ayırmak normal insan için sağlık açısından zararlı ama evliyalar az yer az uyur ve gece gündüz zikirle meşgul olurlar ki onların manevi dereceleri o denli yüksek olduğu için de sağlıkları olumsuz yönde etkilenmez e boşuna dememişler/ Az ye az uyu az konuş evliya olursan şaşma / ..
 
Beyin bir nevi bilgisayardır. Bilirsin bilgisayarlara büyük bir şey yüklediğinde kendini kapatıp bir daha açmanızı önerir. Beyin de aynen böyle işler, fakat tam tersine beyin organiktir. Çok daha sağlam ve çok daha hassas. Uyku hali ve uyku halindeki rüya görme durumu bizim güzeller güzeli beynimizin kendini kapatıp açmasıdır(tıpatıp öyledir demiyorum, sadece benzeri bir durum). Yukarıda da bir kaç arkadaşımızın da belirttiği gibi bir kaç günden sonra halsizlik, tansiyon oynaması ve hatta halusinasyon gibi etmenler ortaya çıkar. Tamam 2-5 saat arası uyuyup ta sağlıklı kalan insanlar mevcuttur fakat bu insanların da eksik kaldığı bazı yönler mevcuttur. Örneğin; beyin çalışma şeklini değiştire bilir. Bu yüzden size önerim kendinizi koşullamanızdır. Kolay bir işlem hatta çocukluğunuz da yapmış bile olabilirsiniz. ''Lütfen kötü rüya görmeyeyim'' yada '' bugün düşmeyeceğim'' gibi (sonuncusu kendi koşullamamdır çok sakar biriyim :) ). Sizde kendinizi kalkacağınız saate koşullayabilirsiniz. Mesela yatmadan önce ''sabah ezanına kalkacağım'' gibisinden bir telkin oluşturun ve bunu sürekli söyleyin. Sabah ezanın da kalktığınızı göreceksiniz. Çünkü hem yatmadan önce kendinizi koşulladınız hem de sesli bir etmen (ezan) beyninizi tetiklemeye yardımcı oldu. Eğer sabah ezanı çok erken gelirse belli bir saat kurup '' saat çaldığında çok dinç bir şekilde kalkacağım'' da diye bilirsiniz. Ben bir deneyin derim, iyi akşamlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst