"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Üç Harfliler ?

kristalangel

Kayıtlı Üye
Nerden aklıma geldi bilmiyorum ama merak ettim, üç harflilere neden üç harfli deniliyor ? Mesela küçükken biz "cin" dediğimizde bir daha söylemememiz için bizi uyarırlardı, üç harfli de gelirler yoksa felan diye. Ama şimdi öyle deyince anlamayacaklar mı sanki ?
Belki gereksiz bir konudur ama merak işte :/

Delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramıyor misali, kullanılmaktadır bu ifade. Hangi zihin özürlünün bu kelimeyi icat ettiğini bilmiyorum ama herkes de ne hikmetse takip etmiş. Cine cin dendiği için gelebilse o kadar cin çağırma işlemi yapacağım diye milletin göbeği çatlamazdı. Ayrıca cinler salak mı da kendisine dilimizde bu ifade kullanılınca kendilerinden bahsedildiğini anlamasın. Eminim çok eğleniyorlardır insanlar adımızı bile söylemeye çekiniyor diye ama bir yandan da kendilerini geri zekalı yerine koydukları için insanlara kızıyorlardır sanki anlamıyoruz diye.
Sonuç olarak bu saçma ifadeleri sadece cahil takımı kullanır bir de bu cahillerden ekmeğini sağlayan mahalle hocası takımı. Korkuttukça, göz boyadıkça para ve itibar kazanacak ya.
Cin ve diğer her türlü bedensiz enerjiye genel isim olarak "varlık" denilir.

• Beğendim
Tepkiler: AJA
Delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramıyor misali, kullanılmaktadır bu ifade. Hangi zihin özürlünün bu kelimeyi icat ettiğini bilmiyorum ama herkes de ne hikmetse takip etmiş. Cine cin dendiği için gelebilse o kadar cin çağırma işlemi yapacağım diye milletin göbeği çatlamazdı. Ayrıca cinler salak mı da kendisine dilimizde bu ifade kullanılınca kendilerinden bahsedildiğini anlamasın. Eminim çok eğleniyorlardır insanlar adımızı bile söylemeye çekiniyor diye ama bir yandan da kendilerini geri zekalı yerine koydukları için insanlara kızıyorlardır sanki anlamıyoruz diye.
Sonuç olarak bu saçma ifadeleri sadece cahil takımı kullanır bir de bu cahillerden ekmeğini sağlayan mahalle hocası takımı. Korkuttukça, göz boyadıkça para ve itibar kazanacak ya.

Zihin özürlü biraz ağır olmadı mı ?

Özürlü lafını kullanmayalım lütfen,malum yakında yasaklanacak. :)

Cin desende birşey olmaz.Çocukken bazı hurafeler aklımıza sokulmuş.Cin dersen gelirler falan filan.Sen bir ırk ismi söylüyorsun.Cin,herhangi bir varlığın ismi değil.Onların geneline verilen bir isim.Bize nasıl insan deniyorsa onlara da cin deniyor.Hurafe böyle şeyler.Daha çok hurafe var da.

Cin desende birşey olmaz.Çocukken bazı hurafeler aklımıza sokulmuş.Cin dersen gelirler falan filan.Sen bir ırk ismi söylüyorsun.Cin,herhangi bir varlığın ismi değil.Onların geneline verilen bir isim.Bize nasıl insan deniyorsa onlara da cin deniyor.Hurafe böyle şeyler.Daha çok hurafe var da.

Hı öyle işte şimdi düşünüyorum nasıl inanmışım felan :D

Zihin engelli diyelim bari, aynı kapı ya neyse. Biz kelimelere takılmayı seviyoruz nedense özü ile uğraşmıyoruz da. Hiç de ağır değil. Bu ifadeyi uyduran kişinin zekasını ölçselerdi kesin normalin altında çıkardı, çok eminim. Sağlıklı bir beyin işi değil.

En komigi ise "üc harfli" bile demeye bile cesaret edemiyen Üniversite bitirmis insanlar var..... :banghead:

Dersanedeyken bir bayan hocamiz vardi. Dedigim dedik, sert, sozunu insana gecirebilen bir insandi. Hocamizla bayagi yakindim, bir gun bu konular acildi ben de agzimdan 'cin' lafini kacirdim. Ben nereden bilebilirdim oyle bir tepki verecegini:D Cin dememle birlikte o sert hoca gitti sut dokmus kedi geldi yerine. O lafi duyduktan sonraki yuz ifadesini unutamiyorum hala, gozlerini belertmisti falan:D Dedigim gibi o kadi gitti yerine korkudan acayip hareketler yapan biri geldi:D Hala hatirlayip guldugum bir olaydir:D

Geri