Maslow un ihtiyaçlar hiyeraşisi var.
En alt basamakta fiziksel ihtiyaçlar var. Nesef alma , yemek yeme ,cinsellik , su , boşaltım. Bu ihtiyaçları zorunlu olarak karşılaman gerekiyor. Günümüzde hayatını devam ettirmen için para kazanmak gerekiyor. Para kazanki yemek ye su satın al.
2. basamakta güvenlik. ev güvenliği , iş inin olması, sağlık
3. basamakta sevgi ait olma var ;
4. basamak saygı. İnsanların sana saygı duymasını istiyorsun.
5. basamak Kendini gerçekleştirme .
Yani temel gereksinimleri bu basamakları tamamlamadan kendini gerçekleştiremiyorsun. Aşamalarda yine toplumla ilgili. İnsanların sana saygı duymasını istiyorsun.
Topluma ayak uydurmak istemiyorsan bir işte çalışmaman lazım. O zaman alıcaksın başını bir yere yerleşiceksin insanlardan uzak kendi ineklerinle hayvanlarınla yaşayıp gidiceksin. Bir gün dişin çürüdüğünde yine o toplumdaki insanlara mecbur kalacaksın. Senin ailen göçüp gittimi bilmiyorum aile çok önemli bir unsur aile giderse neredeyse 3 basamak birden zarar görür. Bu da toplum içindeki seni çok zor durumlara sokar. Ama sadece aile değil aile giderse akrabalar var komşular var. Eğer bunlar iyiyse yine toplum seni tek başına bırakmaz. Bence bizim ülkede yalnızlık ben internette takılırım kimseyle muhabbet etmem evden çıkmam topluma ayak uydurmam evet ben yalnızım tek başımayım diye düşünüyor insanlar ama öyle bir şey yok. Burasıda büyük bir insan topluluğu....

Topluma karışalım sevelim sevilelim hepbirlikte diyorum