Toplum olarak sanatçıdan beklentiniz nedir

Alice amundsen

Kayıtlı Üye
1. Size göre sanatçıyı nasıl tanımlarsınız ?

2. Bir sanatçının özellikleri ne olmalıdır ?

3.Bir sanatçıdan beklentiniz nedir ?

4. Sizce sanat ,toplum için mi yoksa sanat için mi olmalıdır ?

1. Size göre sanatçıyı nasıl tanımlarsınız ?

2. Bir sanatçının özellikleri ne olmalıdır ?

3.Bir sanatçıdan beklentiniz nedir ?

4. Sizce sanat ,toplum için mi yoksa sanat için mi olmalıdır ?
Bosver bacım sanatı sanatçıyı onlar bizi boş hayallerle avutup yurt dışında evlerini aldılar yatırımlarını yaptılar gidecek yerleri var. Biz kendimize bakalım 😏

Eskiden böyle değildi yeşilcam türk filmlerinde gerçek sanatçılar rol alır filmlerde halktan kişilere yer verilirdi ve genelde toplumsal bir mesaj veya eleştiri yapılırdı sanatçılar çok az para alırdı

Maalesef ki saçma sapan yasak aşk,aldatma,izlensin diye yapılan sözde muhaliflik yada din sömürüsü gibi konuları kullanmadan dizi yapabilen,izlensin diye youtube gibi yerlerde ünlü olmuş insaları sahneye çıkartıp youtube videosundan bile daha kalitesiz çekimler yapmadan film yapabilen,havlamadan müzik yapabilen,yapay zeka kullanıp dayıları kandırmaya çalışmadan resim yapabilen herkesi sanatçı sayabileceğimiz bir dönemdeyiz bence.

Konudan çok az bağımsız olmak kaydıyla bir şey söylemek istiyorum. Bu dönemde gerçek sanatçıları olması gerektiği yerde göremezsiniz. Sistem buna müsade etmiyor. Bu yüzden toplum genel anlamda sanattan uzaklaşıyor. Bu toplumun yozlaşması için sadece bir adımdır. Sanat insanları etkilememelidir ve ufkunu açmamalıdır. Bu yüzden çarpıtıp düşman edilmelidir. Daha birçok konuda aynı durumları yaşıyoruz.

Konudan çok az bağımsız olmak kaydıyla bir şey söylemek istiyorum. Bu dönemde gerçek sanatçıları olması gerektiği yerde göremezsiniz. Sistem buna müsade etmiyor. Bu yüzden toplum genel anlamda sanattan uzaklaşıyor. Bu toplumun yozlaşması için sadece bir adımdır. Sanat insanları etkilememelidir ve ufkunu açmamalıdır. Bu yüzden çarpıtıp düşman edilmelidir. Daha birçok konuda aynı durumları yaşıyoruz.
Katılıyorum. Belirli güç odaklarına hizmet etmeyenlerin önünü kapatıp kendi sanatçılarını(!) parlatiyorlar. Çok farklı anlaşmalar yapılıyor şöhret ve para karşılığında. O nedenle sanatçılara özenmek ilham almaz gerekmez dinle geç izle geç.

Ben katılmıyorum sektörün bu yönde ilerlemesinin sebebi sistemin yozlaştırmaya çalışması değil insanların zaten yozlaşmış olması.İnternet çağında sanatçıların öyle büyük desteklere ihtiyacı yok,herkes kendi sanatını bir şekilde gösterebiliyor ancak insanlar gerçek sanatçıları değil havlayanları dinlemeyi tercih ediyor.Sistem insanları yozlaştırmanın derdinde değil parasının derdinde bence.Eğer yapılan şeyler iligi görmese yapılmaz zaten.İnsanları şuan en çok yozlaştıran şey sosyal medya.Sosyal medya insanları koyun gibi sürüyor.Bu sanat yaptığını idda eden şahıslar sosyal medya olmasa bu kadar popüler olamazdı ancak sosyal medyanın sürdüğü koyunlardan biri olmak isteyen insanlar suçlu burada da.Sistemin zorlaması değil arz talep meselesi bence.Özellikle film sektöründe gerçek sanatçıların önü kapatılıp bilinçli olarak belli şahısların alınması konusunda bir şey diyemem ancak bu şahısları dinleyip yüceltenler de yine kendi iradeleriyle bunu yapıyor.

Ben katılmıyorum sektörün bu yönde ilerlemesinin sebebi sistemin yozlaştırmaya çalışması değil insanların zaten yozlaşmış olması.İnternet çağında sanatçıların öyle büyük desteklere ihtiyacı yok,herkes kendi sanatını bir şekilde gösterebiliyor ancak insanlar gerçek sanatçıları değil havlayanları dinlemeyi tercih ediyor.Sistem insanları yozlaştırmanın derdinde değil parasının derdinde bence.Eğer yapılan şeyler iligi görmese yapılmaz zaten.İnsanları şuan en çok yozlaştıran şey sosyal medya.Sosyal medya insanları koyun gibi sürüyor.Bu sanat yaptığını idda eden şahıslar sosyal medya olmasa bu kadar popüler olamazdı ancak sosyal medyanın sürdüğü koyunlardan biri olmak isteyen insanlar suçlu burada da.Sistemin zorlaması değil arz talep meselesi bence.Özellikle film sektöründe gerçek sanatçıların önü kapatılıp bilinçli olarak belli şahısların alınması konusunda bir şey diyemem ancak bu şahısları dinleyip yüceltenler de yine kendi iradeleriyle bunu yapıyor.
Katılmayabilirsiniz, saygı duyarım. Yalnız ben bu durumu sadece sanatçılar üzerinden açıkladım. İnsanların yozlaşmasına yönelik birçok çalışma var. Konuya değinmek istemiyorum ama insanların bu denli ani değişimini nasıl açıkladığınızı merak ediyorum? Madem sistem bu döneme kadar insanları sistematik olarak yozlaşmaya teşvik etmedi, ani ve sert olarak bu denli değişimi açıklayacak mantıklı bir açıklamanız olduğunu varsayıyorum. Sosyal medya sadece bir araçtır. Önemli olan insanları nasıl ve ne zaman etkilediğinizdir. Bunlar sadece benim fikirlerim. Cevabınız için teşekkür ederim.

Katılmayabilirsiniz, saygı duyarım. Yalnız ben bu durumu sadece sanatçılar üzerinden açıkladım. İnsanların yozlaşmasına yönelik birçok çalışma var. Konuya değinmek istemiyorum ama insanların bu denli ani değişimini nasıl açıkladığınızı merak ediyorum? Madem sistem bu döneme kadar insanları sistematik olarak yozlaşmaya teşvik etmedi, ani ve sert olarak bu denli değişimi açıklayacak mantıklı bir açıklamanız olduğunu varsayıyorum. Sosyal medya sadece bir araçtır. Önemli olan insanları nasıl ve ne zaman etkilediğinizdir. Bunlar sadece benim fikirlerim. Cevabınız için teşekkür ederim.
Genel olarak insanların yozlaştırılmaya teşvik edilmesini inkar etmiyorum ben daha çok Türkiye deki son zamanlarda iyice dinlenmeye başlayan sözde "sanatçı" lardan bahsettim evet bir sistem var ve insanları yozlaştırmaya çalışıyor ancak benim bahsettiğim sistem bu sistem değildi benim bahsettiğim sistem Türkiye de sosyal medya ve film sektörüydü bu sektörler daha çok cebini düşünüyor insanları değil eğer bugün kültürümüze çok bağlı olsaydık o zaman bu sektörlerde buna uygun şeyler hazırlarlardı şimdi de şimdiki duruma uygun şeyler hazırlanıyor.Ayrıca Türk milleti açısından bakarsak bence Türk milleti belli dönemler hariç tarih boyu her zaman yozlaşma içinde kalmış bir millet.Evet insanları sistematik olarak yozlaştırmaya çalışan bir sistem var ama benim bahsettiğim insanların çok iyi şarkıcılar varken çok iyi rapciler varken gidip birinin havlamasını dinlemeyi seçmesine yönelik olandı.

Bugün Selim Gülgören'in bir paylaşımına denk geldim ve bu konu aklıma geldi. Saçma sapan magazinel paylaşımlar yapmıyor, toplumsal mesajlar veriyor insanları uyandırmak için.
İzlerken benim içim çok açıldı mesela son haberle birlikte 😊 Amerikada deney maymunları serbest kalmış onları taşıyan araç kaza yapınca :ROFLMAO:
Tabi o maymunların başlarına gelenlerin yanında bize yapılanlar hiçbir şey 😕

Bende gördüm o haberi.. gerçektende isimiz zor balıkesirdeyim 10 dk da bir deprem oluyor yarım saatte bir deprem oluyor sürekli sallanıyoruz burada işimiz çok zor arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyiniz..
En son 11 ille ilgili deprem beklentisi var diye biliyorum... yine 11.. sihirli sayı..
Geçmiş olsun.
Ben de hep tetikteyim Ankara için deprem haberleri yapılmaya başlandı ama İstanbul için kredi alındı. Tahminim büyük şehirleri es geçmezler. Akıllı şehirler projesi var tabi bi de. Amann ölmediğimize pişman olmayalım da.

Eğer sanat sanat içinse ,

O sanatın adaleti yok. Vallahi de yok.
5 parasız ölüp, ölümünden bilmem kaç yıl sonra kıymete binen sanatçılar da, hakettiğinin çok üstünde paralar kazanan ve ilk fırsatta haktan izole olan sanatçılar da zaten aynı adaletsizliği ispat niteliğindedirler.

Sanatın adaleti yok.
Güzeli çirkin, çirkini güzel gösterebilen bir büyü etkisinin adaleti yok.
Çirkini öyle bir anlatır ki kalplere sokar. Güzeli öyle bir yerer ki güzelden kalbini soğutur.

İşin asıl vurucu kısmı, sanat tabiatta doğal halde bulunan bir şeyi kopyalamaktan doğar. Kıvancın canlardırdığı Kuzey karakterinin yanında bulunsanız mideniz bulanır. Ama adam yapınca sanatçı oluyor.

Sanat deyince bana göre tek bir sanatçı var o da yaratıcının kendisi. İyisiyle kötüsüyle tüm kainat bana göre bir sanat eseri. Gerisi taklit etme çabasından ibaret.

Geri