Tıbbi Astroloji

  • Konbuyu başlatan angeldream
  • Başlangıç tarihi
A

angeldream

Tıbbi Operasyonlarda Dikkat Edilmesi Gereken Astrolojik Göstergeler, İstatistikler

Büyüyen Ay döneminde yani Yeni Ay ile Dolunay arasında yapılan ameliyatların daha başarılı olduğunu, hastaların daha çabuk iyileştiklerini ve komplikasyonların daha az olduğunu göstermiştir.

Bunun için eğer mümkünse büyüyen Ay döneminde ameliyat olunmalıdır. Bu dönemdeki ameliyatlar daha başarılıdır ve iyileşme daha çabuk olur.

Dolunay zamanında ameliyat olunmamalı. Çünkü bu zamanda kan akışkanlığı daha doğrusu, kan pıhtılaşma zamanı uzadığından kanama riski fazladır. Ameliyatlar için en riskli zaman yeni aydan üç gün önceki zamandır. Bu Balsamic dönemi olduğu için komplikasyonlara, ağır kanama ve acil müdahalelere yol açabilir.

Ay bütün engelleyici görünümlerden uzak olmalıdır.

Eğer Ay doğum anındaki burçta ise kesinlikle ameliyat olunmamalı. Ay, ameliyat olacak bölgeyi idare eden burçtan geçerken asla ameliyat olunmamalı. Ay'ın daha sonraki burca geçmesi için bir veya iki gün beklenmeli. Özellikle Ay, Neptün, Uranüs, Satürn veya Mars ile birleşme, kare veya karşıt açı içinde olduğunda ameliyat sakıncalıdır. Bu kurala özellikle büyük operasyonlarda uyulmalıdır.

Ay ve Güneş; Satürn veya Mars'a kapanan kare veya karşıt açı yaparken ameliyat olunmamalı.

Ay büyürken ve Jüpiter veya Venüs ile üçgen veya altmışlık açı yapıyorsa ve Mars tarafından zararlı bir açısı yoksa ameliyat için uygun bir zamandır.

Ay sabit bir burçta ise ve bu burç ameliyat olunacak organı idare etmiyorsa ve Ay burcu ayrıca ASC üzerinde değilse ve özellikle Boğa burcunda ise veya Yengeç burcunda ise, ameliyat için uygun bir zamandır. Ay Mars'a herhangi bir kapanan açı yaptığında ameliyat olunmamalı. Çünkü bu durum tehlikeli bir iltihaba veya cerrahi olumsuzluğa işaret eder.

Eğer Ay combust (yanma, parlama) veya Güneş ışınları altında ise (Güneşin 17 derece önünde veya arkasında ise) ve aynı anda Mars ile ters pozisyonda ise kesinlikle ameliyat olunmamalı.

Güneş ameliyat olunacak organı idare eden burçta ise ameliyattan kaçınılmalıdır.

Güneş 12. evde ise Satürn veya G.A.D. ile birleşiyorsa ve aynı anda 6. evdeki Mars tarafından zarar görüyorsa ameliyat tehlikelidir.

Mars saatinde ameliyat olmak zarar verir.

Merkür eğer zararlı bir pozisyonda ise sinir ameliyatı olunmamalıdır. Ameliyat için uygun göstergeler; Jüpiter, Venüs ve ASC yöneticisi, ASC veya MC de olmalı ve tercihen Mars'ın zararlı etkisi olmamalı.

Anestezi olumsuzlukları için Neptün incelenmelidir. Jüpiter'in Ay ile yaptığı sert açılar kanama riskini artırır.

Bir ameliyatın zamanını tespit etmek için kurulacak seçim haritasında nelere dikkat etmelidir.

1. Ev ve yöneticisi sorgucudur.

İkinci adımda vücüdun ameliyat edilecek bölgesinin belirleyicisini tespit etmek gerekir. Ameliyat edilecek bölgenin uterus (kadınlarda rahim, fetüsün büyüdüğü bölge) olduğunu var saydığımızda, uterus üremeyi sağlayan bir organdır ve genel bilgilere göre Akrep burcu ile igilidir ve belirleyicisi Mars'tır.

8. Ev operasyon ile ilgilidir. 7. ev yöneticisi doktoru (bazı astrologlar cerrahı 8. evle belirlerler), ölümü ise 8. ev gösterir.

Merkür ameliyatta kullanılan enstrümanları gösterir.

Ameliyat sonrası iyileşme göstergesi 6. evle ilgilidir.

Bu evlerin yöneticileri, o evlerde bulunan gezegenler ve hangi gezegenlerle, nasıl açılar yaptıkları incelenir.

Mesela, Boğa 6. evde olsun, o zaman 6. ev Venüs'le temsil edilecektir. Venüs'ün durumu iyileşme kapasitesini gösterecektir. Venüs'ün haritada nasıl konumlandığına ve nasıl açılar yaptığına bakılır. Kötücül gezegenlerle olan açılar, ameliyat sonrası iyileşmenin kötü ve komplikasyonlu, iyicillerle olan açılar iyileşmenin iyi ve olumlu olacağına işaret eder.

Kötücül gezegenler; Mars, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plutodur. Herhangi bir gösterge bu malafik gezegenlerle açı yapıyorsa bu kötüdür.

İyicil gezegenler; Güneş, Ay, Merkür, Venüs ve Jüpiter'dir. Bu gezegenlerin birbirleriyle birleşmeleri (Güneş hariç) ve olumlu açıları pozitif olarak kabul edilir ama kare ve karşıt gibi olumsuz açılarında, özelikle de bu gezegenler zarar gördüklerinde (Combust, malafik gezegenlerle sert açı almaları halinde, R hareketleri olduğunda ve düşük evlerde yerleştiklerinde) dikkatli olmak gerekir.

Güneş ve Ay ameliyat olacak bölgeyle ilişkili burçta olmamalıdır (varsaydığımız vakada Akrep).

Ay seçim astrolojisinde çok önemlidir. Ay burcu ve burcu terk edinceye kadar yapacağı açılar incelenir. Ay için en iyi burç Boğa ve Yengeçtir. En kötü burç ise Akreptir. Operasyonun başarılı geçmesi için Ay'ın etkisiz olmaması ve burcu terk edinceye kadar iyi açılar yapması gerekir.

Ay, Mars ile aynı burçta olmamalı veya Mars'a sert ve 150 derecelik açıya doğru gitmemelidir.

1.evin yöneticisi, 8.ev yöneticisi ve cerrah (7.ev yöneticisi) ile kötü açı yapmamalıdır.

Arap noktalarından, ameliyat noktasının (ASC+Saturn-Mars) haritada iyi bir yerde olması ve iyi açılar yapması gerekir.

ASC, 8. ev yöneticileri, 1. ve 8 evdeki bir gezegen, Güneş, Ay veya Mars kötücül bir yıldızla birleşme yapmamalıdır.

Başlıca kötücül gezegenler:

7.41 derece Boğa'da; Hamal (yaralanarak ölme),
26 derece Boğa'da; Caput Algol,
9.48 derece İkizler'de; Aldeberan,
9 derece Akrep'in lanetli bölgesindeki; Serpentis, Antares 9.47 derece Yay burcunda olup ölümün habercisidirler,
29 derece Balık'ta; Sheat, suda boğularak ölüm (pneumoni) v.s.

Haritanın köşeleri zararlı etkiler altında olmamalıdır. Satürn, Neptün, Uranus veya Pluto bir köşede yerleşmemelidir ve etrafında dolanmamalıdır.

Acil vakalarda her şey doktorun elindedir. Ancak zamanımızda, amaliyat olacak hastaların ameliyata hazırlanmasındaki yenilikler ve dikkat ve işi şansa bırakmama, ameliyat tekniklerinin, ameliyatlarda kullanılan enstrümanların gelişmesi, anestezi de yeni ilaçların ve cihazaların devreye girmesi, çok etkili antibiyotiklerin postoperatif enflamasyonların önlenmesindeki etkinlikleri ve yoğun bakım ünitelerinin, yaşam destek cihazlarının kullanımı, gerek ameliyat sırasında, gerekse ameliyat sonrası dönemde, komplikasyonları son derecede azaltmış ve iyileşme sürecini akıl almaz şekilde kısaltmıştır.
 

simsiyah

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Eki 2008
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Çok ilginç... Bu demek oluyor ki, astroloji her alanda mevcut ve yararlı.
 
A

angeldream

Evet sevgili simsiyah, astroloji aslında her alanda çok kapsamlı olarak faydalı oluyor...
 
Üst