Teşekkür etmek

  • Konbuyu başlatan angeldream
  • Başlangıç tarihi
A

angeldream

Yaşamlarımızı kolaylaştırmak, hedeflerimize varmak yolunda çalışmalar yaparken ailemizin, arkadaşlarımızın, etrafımızdaki insanların desteğine, teşvikine, fikirlerine, dostluklarına, sevgi ve yakınlıklarına ihtiyaç duyarız. Güçlü ilişkilere sahip olmak başarımızda büyük rol oynayabilir. Onun için bizi şu veya bu şekilde destekleyen insanlara sahip olmak önemlidir. Bu insanları yaşamımıza çekmenin ve yaşamımızdaki insanlarla da güçlü ilişkiler kurmanın en temel unsurlarından biri teşekkür etmektir.

Bunun için günde en azından 5 kere teşekkür etmeyi alışkanlık haline getirmek şeklinde bir çalışma yapabiliriz. Hayatımızdaki insanlar bizim için irili ufaklı pek çok iş yaparlar. Sabah ekmeğimizi getiren apartman görevlimize, iş yerinde çay servisi yapan hanıma, beklenmedik misafirimizle vakit geçirmemiz için bizimle tatilini değiştiren iş arkadaşımıza, akşam bizi yemeğe çağırıp bir de yemediklerimizi paket edip veren annemize, katılamasak bile bizi evinde vereceği partiye davet eden arkadaşımıza, restoranda bize güleryüzle servis yapan garsona, gideceğimiz yere güvenli bir şekilde götüren taksi şoförüne teşekkür edebiliriz. İnsanlar genellikle küçücük bir teşekkürden çok mutlu olurlar, bize teşekkür edildiğinde biz de mutlu oluruz; öyleyse bu eylemi günlük hayatımızın bir parçası yapmaya hemen şimdi başlayalım..

Karşımızdaki kişiye teşekkürümüzü sözlü olarak ya da mesajlarımızla ifade edebileceğimiz gibi özel armağanlarla da ifade edebiliriz. Bu armağanların çok pahalı olması da gerekmez. Bir not defteri, süslü bir kalem, bir kitap, minik bir biblo, hatta arkadaşımızın sevdiği elmalı kekimiz bile güzel bir teşekkür armağanı olabilir. Ortada bir neden yokken sadece içimizden geldiği için de armağan verebiliriz. Armağan vermek bir yandan karşımızdaki kişiyi mutlu eder, bir yandan bizim mutluluğumuzu artırır, öte yandan da şükran duygumuzu gösterdiğimizden sahip olduklarımızın paylaşarak çoğalmasını sağlar.

Ve işte hepsinin özü; küçük şeylere duyduğumuz memnuniyet ve şükran duygusu büyük şeyleri de hayatımıza çeker...

Bu arada böyle bir sitede yazdığım için ve okuduğunuz için teşekkür ederim.:)


Sevgimle kucaklarım..
 

heduba

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
89
Tepkime puanı
6
iyimserlikle dolu yüreğinle bizlerle pozitif enerjini paylaştığın için,bildiklerini bizlere bu kadar anlaşılır sunduğun için teşekkürler angeldream:)
 

Pantea

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
921
Tepkime puanı
81
Bende gercekden egolarindan uzak sevecen iyi yurekli ve paylasimci biri olduguna inaniyorum Angel, tum emeklerin icin candan tesekkurler.
 

detelinka

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Eki 2008
Mesajlar
62
Tepkime puanı
2
yardımseverliğinden ve motive edici yazılarından dolayı bende teşekkür ederim angeldream :)
 

serap

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
36
Tepkime puanı
1
Yaş
2023
yukarida yazan konuyu aslinda hepimiz biliyoruz bu bir ihtiyactir ama diger bir cok sey gibi kullanmayi unutugumuz ihtiyaclar gibi unutuyoruz bunuda artik öyle bir zaman yasiyoruzki herkes benmerkezci olmus hep almak istiyoruz vermeye gelince mecbur kalmadikca elbet bir gün yaparim deyip unuttup gidiyoruz bunlari bize hatirlattigin icin cok tesekkür ederim
 

ruhum

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Eyl 2008
Mesajlar
63
Tepkime puanı
3
teşekkür etmek egodan kurtulmak kibirden uzaklaşmak için de güzel etkili bir tavsiye bize özümüzdeki güzellikleri hatırkattığın için teşekkür ederim angeldream
 

yule

Yönetici
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
3,141
Tepkime puanı
1,556
İş
Parapsikolog & Enerji Terapist /Sosyolog
Bunları birçok kişinin yapması gerekli. Bunu angel bşarmış bence. Ama insan egolarının yanında eziilip kalıyor.Ve o egolardan kurtulamıyor.İnş Söyledigiin gibi bir insanlık oluşmaya başlar angel
 
Üst