Tesbihler Buluyordum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hayati sorgulayan insan

Kayıtlı Üye
Bundan birkaç sene önce eski oturduğumuz yerde temizlik yapınca hep tespihler buluyordum camiilerdekilerden. Evde kullanan biri yoktu. Her temizlediğimde bir köşeden çıkıyordu illaki. Gelen gidenimiz de yoktu ve taşındığımızda bina hiç kullanılmamıştı. O evden taşındığımızdan beri hiç rastlamadım. Peki bunun ne gibi bir açıklaması olabilir? Bazı hocalara sordum, yatır vs olabilir dediler. Bir de sizin fikrinizi alayım dedim. Mesajlarınızı bekliyorum..

Dediğinize gibi öyle bişey ki doğal yollardan açıklamak zor fizik kanunları devre dışı :)
Geriye gözle görülmeyen varlıklar kalıyor.Yanıltmak istemem ama kötü bişey gibi durmuyo ilk bakışta

Belkide gelen bir misafirinizin elinde dökülen saçılan bir tesbihti, zamanla kalan parçalarını siz bulmuş olabilirsiniz. Bizim oralarda hep boncuk bulanın kızı olur derler :) çivi yada iğne bulanında oğlu olurmuş :D

Bu durumu bir yatira baglayan hocanin ilim seviyesini merak ettim acikcasi.Yatir diye tabir edilen olay bir ermisin mezari degilmidir ? Bu alemden diger aleme göcmüs bir insan artigi yani. Diger alemde ibadet yokki.Cin tarzi varliklar ise insanlar gibi namaz kilmazlar, secdade tesbih olmaz onlarin ibadet mekanlarinda.

Bu durumu bir yatira baglayan hocanin ilim seviyesini merak ettim acikcasi.Yatir diye tabir edilen olay bir ermisin mezari degilmidir ? Bu alemden diger aleme göcmüs bir insan artigi yani. Diger alemde ibadet yokki.Cin tarzi varliklar ise insanlar gibi namaz kilmazlar, secdade tesbih olmaz onlarin ibadet mekanlarinda.

Hocanın geçiştirmek amaçlı öyle bir cevap verdiğini düşünüyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri