tesadüf kavramını islam inanışı veyahut herhangi tektanrılı din reddetmek zorundadır;kişisel inançlarını tektanrılı bir din üzerinde geliştirenlerimiz farkındalık konusu altındaki birçok konuya dinlerini,inançlarını doğrulamak adına kendi fikirleri tek ve kesin doğrularmışçasına yorumlar yapıyor o yüzden(ki inançları emrediyor haksız değiller) daha ilk sayfadan ''doğrusuda bu zaten'' benzeri yorumlar acıklamalar getirilmesini ancak bu şekilde algılıyorum,ama bazen insanın tahammül sınırının geçtiği,taştığı günler olur ya,işte o yüzden yazmak istedim.Hepimiz saygılı-seviyeli kendi hayatlarını özgürce yaşamak isteyen insanlarız bundan eminim.Ama sanırım yaşadığımız coğorafyada bir zamanlar var olan inanç çeşitliliğinin körelmesi ve buna binaen oluşan tek inançlı ortamın sağladığı rahatlık yorumlarımızın sonuna ''bu da benim düşüncem'' ''bana göre öyle'' ''ben de bu şekilde düşünüyorum'' yazmayı yahut edebiyatı benden kuvvetli olan nicelerimiz sadece kendi düşüncesi olduğunu kendi inanları onu emretse dahi başkası için kesin doğruluk taşımayacağını ve herkesin inancının aynı olması gerekmediğini düzgün ve zaman geçtikce dillere yerleşicek bir üslupla yazma zahmetini hissetmiyorlar sanırım.Dilerim ben dahil bu bencilliğe çok yakın davranışdan kanımıza işlemeden kurtuluruz.Konu için ayrıca teşekkürler.Gramer nazilerinden de ayrıca özürler saat sabah 5 mazur görün.