"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tesadüflere İnanır mısınız?

şinçeyank

Kayıtlı Üye
Tesadüflerle ilgili bir kaç kişinin görüşünü aldım ve bakın onlar neler söyledi:

1.kişi :Hayatta yaşadığımız her şey ama her şey sonsuz tesadüflerin oluşumudur. Kelebek etkisi gibi. Tıpkı senin buraya yazdığın bir soru ya da yorumunu okuyup kafasında çok minik mikro bir düşünce parıltısını uyandırıp yıllar sonra onu uygalayacak olan birinin başka birinin hayatını veya hayatlarını etkileyecek olması gibi... Ve bunun tek sebebi senin o yazıyı yazman için hayatında geçirdiğin tüm evreler bunun parçası olacaktır.

2.Kişi: Birşeyin bir nedeninin olması, o şeyin bir tesadüf olmadığı anlamına gelmez. Nedensellik ve rastlantısallık birbirini çürüten kavramlar değildir. Tesadüf nedensizlik demek değildir; bir olasılık terimidir. Bir zar attığında o zarın 6 gelmesi bir tesadüftür, gelip gelmeyeceği kesin değildir; aynı zamanda da bir olasılıktır, 6'da 1 olasılık.
Hayatımız sandığınızdan çok daha fazla tesadüflere bağlıdır. Milyonlarca değişkene ve milyonlarca olasılığa bağlıdır. Hiçkimse yolunu ve geleceğini düz bir çizgi olarak çizemez; o çizgide milyonlarca farklı rota vardır.

3.Kişi:Tesadüf, insanlar anlamasın diye gözlerinin önüne çekilen basit bir perdeden başkası değildir. Zira "yaratıcı" o perdenin arkasından yönetir...

4.Kişi:Hiçbirşey tesadüf değildir. Biz bırakın yazmayı,konuşmayı zor becerirken, bilmediğimiz,bilgi sahibi olmadıgımız çoğu oluşumun,ayrıntının,şaşkınlıgın daha nicelerinin adını birşey koyuyoruz. Koyuyoruz derken, farkında ve bilgi sahibi olmadıklarımızın. Yeter ki içimizde birşeylerin adı olsun ''Tesadüf gibi'' Bana göre mecaz-i bir anlam yüklü olup,çoğu insanın kelime olarak kullanıp,anlam olarak kafa yormadıgı bir durumdur.
Neden derseniz?
Evrende varolmamız bir tesadüfmüdür? Cinsiyetimin erkek olması? Evrenin kusursuz tasarımı bir tesadüfmüdür? İlmi olarak bakamdıgımızdan gündelik hayatta sıradan olan bu kelime,aslında herşeyi görmek isteyene göre şekilleniyor. Derine indiğimiz zaman neler çıkıyor neler..
Sizce bunlar tesadufmüdür?Ancak günümüzde, bu kadar açık bir gerçeği göremeyen, daha doğrusu gördüğü halde görmezlikten gelen insanlar bulunmaktadır. Bu kişiler, ağaçların, kuşların, bulutların, evlerin, arabaların, sizin, yakınlarınızın, çevrenizde gördüğünüz diğer insanların ve canlıicansız herşeyin, kısacası içinde yaşadığınız kainatın kör tesadüflerin eseri olduğunu iddia ederler.
O yüzden derine inmek istemiyorum. İlmi olarak derin bir konu. İsteyen istediği gibi yargılayabilir.

5.Kişi : Hiç bir şey tesadüf değildir.Ya yolda yürürken gördüğünüz insanlar, yanından geçtiğiniz ağaçlar, önünüze çıkan köpek, çatınızın saçaklarına yuva kuran güvercin, masanızda duran çiçekler, yukarı baktığınızda gördüğünüz gökyüzü? Sizce onların varlığının sebebi tesadüfler olabilir mi?
Kuşkusuz böyle bir ihtimal üzerinde düşünmek bile son derece akıldışıdır... Çünkü çevrenizi saran canlı ve cansız tüm varlıklar, biraz önce saydığımız çevrenizdeki insan yapımı eşyalarla kıyas edilemeyecek, tesadüflere asla ihtimal bırakmayacak mükemmelliktedir. Bunların her biri üstün bilgi ve akıl gerektiren bilinçli bir yaratılışın örnekleridir. Tek bir ataçın, bir telin tesadüfen düzgünce bükülmesiyle masasına gelmesini mantıksız bulan her insan, insanların, kedilerin, kuşların, ağaçların ve tüm evrenin de tesadüfen meydana gelmesinin bunlarla kıyas edilemeyecek kadar imkansız olduğunu elbette ki görebilir.
Ve arkadaşlar bence de hiç birşey tesadüf değildir. Karşılaştığımız olaylar , bundan ötürü çıkan sonuçlar. Karşılaştığımız hafızamızın derinliklerinde kalmış hani görünce gözüm bir yerden ısırıyor dediğimiz insanlar.. Yaşadığım şeylerden ötürü bende tesadüflere inanıyorum.
Peki siz inanıyor musunuz? :)

Tesadüfün olduğuna inanmak ve hiçbir şeyin tesadüf olmadığına inanmak aynı şey aslında... O yüzden rahat olabiliriz :)

Her şey tesadüftür . Belkide sadece fakir bir hurdacı yüzünden binlerce insan ölmüş olabilir . Bunlar sonsuz ihtimal zinciridir .

Basit, klasik gelecek ama tesadüf diye bir şey yoktur... Unutmamak gerek madem tesadüf diyenler var tesadüfün olmasını sağlayan ne ? ;) Bu yoldan deneyelim birde...

Basit, klasik gelecek ama tesadüf diye bir şey yoktur... Unutmamak gerek madem tesadüf diyenler var tesadüfün olmasını sağlayan ne ? ;) Bu yoldan deneyelim birde...

Tesadüfün olmasını sağlayan birşey olsa adı tesadüf olmazdı zaten.
Anlamsız şeylerin sebepsiz bir şekilde birleşip, şaşırtıcı bir sonuç çıkarmasıdır tesadüf.
Bunu ilahi ya da evrensel bir gücün yönettiğini düşünürseniz bunun adı da "tesadüf yoktur" olur :)

Kalemimi yere düşürmem bile tesadüf deği TANRILAR hep yanımda.. yanımızda.. Buna inanırım ben...

Hem nasıl inanırım:)

Bu sanırım yaradılış mucizesi..Yani hiçbir şey nedensiz değildir ve herşey birbiriyle bağlantı içindedir ile açıklanır..O yüzden bir tek kişi mutsuz olsa o tek kişiyle yönlendirilir kader..Bu derece hassas bir sistem yani..Üstelik bu tek kişiyle yöçnlenen kader diğerlerini karıştırmaz..Ve bunun gibi sayısız kaderler vardır..Yani insan sayısı kadar tesadüf!..Harika bu!..İnsan sayısı kadar kader,insan sayısı kadar dilek ve duallar..Ve tesadüfler..Ne güzel..

Hem nasıl inanırım:)

Bu sanırım yaradılış mucizesi..Yani hiçbir şey nedensiz değildir ve herşey birbiriyle bağlantı içindedir ile açıklanır..O yüzden bir tek kişi mutsuz olsa o tek kişiyle yönlendirilir kader..Bu derece hassas bir sistem yani..Üstelik bu tek kişiyle yöçnlenen kader diğerlerini karıştırmaz..Ve bunun gibi sayısız kaderler vardır..Yani insan sayısı kadar tesadüf!..Harika bu!..İnsan sayısı kadar kader,insan sayısı kadar dilek ve duallar..Ve tesadüfler..Ne güzel..

Çok güzel açıklamışsınız gerçekten insan sayısı kadar kader ve tesadüf..
Etkilendim doğrusu.

Örneğin lise döneminden aklınızda olan hiç görüşmediğiniz bir arkadaşınızdan iki üç sene sonra beklenmedik bir anda msj gelse ve ertesi gün bir köprü üstünde yürürken veya durakta beklerken karşılaşsınız aklınıza gelen ilk şey tesadüf olacaktır ne kadar sorgularsanızda bir şey elde edemezsiniz ama şunuda söylemek gerekirki beyin tesadüften başka bir kavram bulamaz böyle durumlarda çünkü olaya denk başka açıklanabilir bir kelime kavam yoktur.Böyle şeyler karşısında tesadüf kelimesinin olmadığını düşünün böyle bir şey yok işte o zmn beyin daha farklı çalışır kader ve şans devreye girer kendi aralarında çelişirirler ve yeni bir çıkmaza girilir...Unutmadan her tesadüf bir başlangıçtır yeterki nedenselliğini hissedebilin..

Benim hiç alakasız yerlerde bile karşıma çıkan insanlar hep geçmişte çok takıldığım bırakamadığım bir konunun oyuncuları ve bu cidden bir oyun gibi. Anlam veremiyorum, tesadüf değil biliyorum. Ama sonucunda ne çıkacak onu bilmiyorum.

Benim hiç alakasız yerlerde bile karşıma çıkan insanlar hep geçmişte çok takıldığım bırakamadığım bir konunun oyuncuları ve bu cidden bir oyun gibi. Anlam veremiyorum, tesadüf değil biliyorum. Ama sonucunda ne çıkacak onu bilmiyorum.
İşte olay bu zaten ''geçmişte çok takıldığım bırakamadığım'' aslında karşılıklı bir enerji ile kendinizi birbirinize çekiyorsunuzda olabilir dediğim gibi belkide tesadüften çok istediğiniz bir kartı çektiniz ve onu nerde kullanmanız gerektiğini bilmiyorsunuzdur..

İşte olay bu zaten ''geçmişte çok takıldığım bırakamadığım'' aslında karşılıklı bir enerji ile kendinizi birbirinize çekiyorsunuzda olabilir dediğim gibi belkide tesadüften çok istediğiniz bir kartı çektiniz ve onu nerde kullanmanız gerektiğini bilmiyorsunuzdur..

Ya bilemiyorum şimdi yine aklım karıştı :) Bu nasıl bir çekimse artık sadece tek bir olaya bağlı bir sürü alakasız kişi ve çok değişik ortamlarda çok ilginç şekillerle vs vs aklım karışıyor ya :(

Ya bilemiyorum şimdi yine aklım karıştı :) Bu nasıl bir çekimse artık sadece tek bir olaya bağlı bir sürü alakasız kişi ve çok değişik ortamlarda çok ilginç şekillerle vs vs aklım karışıyor ya :(

Bence çekim de tesadüflerin bir oyunu..kaderin cilveside olabilir..Bunlar ne kadar karışık birbiriyle ne kadar bağlantılı yada ne kadar bağlantısız..Bağlantısız olma konusunu biraz açarsam:Sanki tesadüfler biraz kaderden ayrtı seyrediyor gibi..Bir çeşit rahmet yada mucize yada lütuf sanki bunlar..Hani Allah dilerse kaderin yönünü değiştiriverirya..Kul ister ve hakederse herşeyi değiştiriverirya..işta aynı öyle..

Kadere inanan insan tesadüfe inanmaz.Tesadüfe inanan insan ise kaderini kendi elinde tutamaz.
Bu düşünceyi sevdim.

Geri