Aslında pek çok ünlü cadı var,hatta hocalardan,cincilerden daha fazla.
aslında hocalar ve cinciler neredeyse hiç ünlü değil,yani arap ülkelerinde falan ünlüler nasrettin hocayı avrupada bilen neredeyse yoktur fakat avrupa cadılarını da türkler ve araplar bilmiyor genelde.
mesela altın cadı hakkında bir roman bile yazılmıştı yanlış hatırlamıyorsam,beyaz cadı ve jester'ın da hikayeleri var,aklıma gelmeyen bir sürü ünlü cadı var adını hatırlamıyorum fakat felsefe taşının da aslında kaybolmadığı ve bir cadının aldığı konusu bir süre çok popüler olmuştu.
jester-karanlık çağda bir asilin soytarısı olan bir cadının hikayesidir,cadı çok güzeldir,asil'in cadıya olan aşkı ve cadının hayatta kalma çabasını konu alır
yabancı forumlarda hikayesi yazar,eğer istek gelirse çevirebilirim.
(jester şakacı yada soytarı anlamına gelir)
altın cadı-tanrıdan küçük bir parça çalabilecek kadar güçlü bir cadıymış söylenene göre öyleki kendi küçük evrenini ve kendi zaman kavramını yaratmış.
beyaz cadı-bu cadının çok kişinin canını aldığı yazıyordu fakat o kadar güçlü olmuşki insanlara eziyet etmekten sıkılmış ve çıkabileceği en yüksek noktaya çıkmaya karar vermiş bu yükselme aşamasında nirvanaya ulaşmak için zihnindeki bütün kötülükleri yok etmiş ve insanlara yardım etmeye başlamış,fakat nirvanaya ulaşınca sadece uzakan izlemekle yetinmiş,efsaneye göre yardım etmemesinin sebebini sadece o kadar güçlü olanlar anlayabilirmiş.
yanlış hatırlıyor olma ihtimalim var fakat felsefe taşını alan cadı hakkında da bir kitap yada dergi gibi bir şey olması lazım fakat bölüm bölümdü galiba,yine isteyen bir kaç kişi çıkarsa araştırıp bulabilir,baskı yaparsanız belki türkçeye bile çeviririm.
birde japon hikayesi vardı,cadı yada şaman fakat onunda hikayesi çok güzel,bir geyşa fakat cadı (yada şaman,yada öyle bir şey işte)
aslında cadılar belli bir zamana kadar kendilerini belli etmekten pek çekinmezlermiz,sonra bilinen cadı yakma olaylarıyla kendilerini gizleme gereği duymuşlar 21. yüzyıda da birisi ''heyyo ben cadıyım'' diye çıkarsa onu akıl hastanesine kapatacakları için kendilerini belli etmiyorlar,fakat zamanında belli etmişler.
tarihi karakter olan yada olduğu düşünülen pek az cadı bulunur fakat ünlü pek çok cadı vardır.