yaa sevgili elnora çok merak ettim inceleyeceğim benimde tam olarak ortaokulda iyice merakım artmaya başlamıştı şimdi ünide hazırlık öğrencisiyim bu yolda beni daha neler bekliyor çok merak ediyorum keşke daha küçükken bu forumu keşfetseydimÇocukluğumdan itibaren.. Rüyalarım hatta kabuslarım yüzünden. Tabi böyle yazınca basit bir şey gibi görünebilir ama maalesef değildi. Yani beni spiritüel konulara iten ilgi ya da merak olmadı. Tamamen zaruret haliydi.
Ortaokul dönemimde araştırmaya başladım. İlk araştırma konum din oldu. Aynı dönemde Ata Nirun'un bilinmeyen dergisi için hazırladığı kaynakların ansiklopedi versiyonunu incelemeye başladım. Hala okumaktan en keyif aldığım ansiklopedi serisidir, kitaplığımda 9 ciltte duruyor. Çocuğum gibi bakıyor ve rastgele sayfa açıp okuyorum![]()
Benim de Elnora gibi çocukken başladı hatta sebeplerimiz de benzerlik açısından yakın sayılır. Çocukluğum boyunca psikolojik/ruhani olarak çok sıkıntı yaşadım. Bunun tamamı paranormal sebeplere bağlanamaz. Forumda daha önce de bahsettiğim üzere zaten psikolojik olarak hasta bir insanım. Bu durumun nadir faydalarından biri de spiritüel konularla tanışmam oldu. Çocukken iyileşmem için yaşadığımız yerin şifacısı/otacısı bana sık sık bir şeyler okurdu, ritüeller yapardı. Sayesinde uzun bir süre çok daha iyi oldum. Farkında olmadan tanıdığım ilk cadı olabilir kendisi. Bana ilk spiritüel konseptlerden bahseden, görünmeyen dünya hakkında bir şeyler anlatan kendisiydi. Bildikleri ve kendi yaşayış tarzı çok ilgimi çekerdi. Bir şekilde kapılır giderdim. Belki de şu an doğa temelli bir inancı benimsememin ve pagan olmamın sebeplerinden biri, onun daha çocukken bana doğanın ne kadar kutsal olduğunu ve görünmeyenin ardında neler anlattığını gösterebilmesi olabilir.Bu forumda gerek bilgisiyle gerek tecrübesiyle bizlere bilgi aktaran yardımcı olan çok fazla güzel insan var açıkcası merak ediyorum bu tarz konulara ilgi duymaya kaç yaşında başladınız?![]()
bir nevi bu dünyadaki rehber insanınız olmuş resmen çok değerli sizin adınıza mutlu oldumBenim de Elnora gibi çocukken başladı hatta sebeplerimiz de benzerlik açısından yakın sayılır. Çocukluğum boyunca psikolojik/ruhani olarak çok sıkıntı yaşadım. Bunun tamamı paranormal sebeplere bağlanamaz. Forumda daha önce de bahsettiğim üzere zaten psikolojik olarak hasta bir insanım. Bu durumun nadir faydalarından biri de spiritüel konularla tanışmam oldu. Çocukken iyileşmem için yaşadığımız yerin şifacısı/otacısı bana sık sık bir şeyler okurdu, ritüeller yapardı. Sayesinde uzun bir süre çok daha iyi oldum. Farkında olmadan tanıdığım ilk cadı olabilir kendisi. Bana ilk spiritüel konseptlerden bahseden, görünmeyen dünya hakkında bir şeyler anlatan kendisiydi. Bildikleri ve kendi yaşayış tarzı çok ilgimi çekerdi. Bir şekilde kapılır giderdim. Belki de şu an doğa temelli bir inancı benimsememin ve pagan olmamın sebeplerinden biri, onun daha çocukken bana doğanın ne kadar kutsal olduğunu ve görünmeyenin ardında neler anlattığını gösterebilmesi olabilir.
Teşekkür ederim çok naziksinizbir nevi bu dünyadaki rehber insanınız olmuş resmen çok değerli sizin adınıza mutlu oldum