Peki sizce neden dinlerde peygamberler ve diğer inanışların kurucusu veya yol göstericileri hep erkek. Yani islamiyette baktığımız zaman bütün peygamberler erkek hadi bunun bir açıklamasını bir yerden okumuştum . Ama dünyanın var oluşundan bu yana neden hep bu konularda erkekler öncü olmuştur? Bu birazcık feminen bir soru gibi oldu ama aklıma takılan bir soruydu bu yüzden buraya yazmak istedim.
Peki sizce neden dinlerde peygamberler ve diğer inanışların kurucusu veya yol göstericileri hep erkek. Yani islamiyette baktığımız zaman bütün peygamberler erkek hadi bunun bir açıklamasını bir yerden okumuştum . Ama dünyanın var oluşundan bu yana neden hep bu konularda erkekler öncü olmuştur? Bu birazcık feminen bir soru gibi oldu ama aklıma takılan bir soruydu bu yüzden buraya yazmak istedim.
Bakisacisina göre degisir aslinda.
Kadin dogurgan bir varlik tir ve tabiyati geregi yavrusu icin yol göstrendir önder ögretmen ve egitmendir bunun bir üst seviyesi zaten peygamberlik degilmidir.
Merhaba efendim. Kadınların ne olduğunun aslında bir önemi yok bu durumda.Önemli olan neden bu zamana kadar ikinci planda bırakıldılar. Bakışaçıları tabiki var ve çeşitlilik gösterir ama gidişatta bozukluk varsa bakışaçıları önemini yitiririr. Bende şahsen eskiye doğru baktığımda kadınların önemli bir noktada gorundugunu cok nadir hatırlarım. Genel olarak hep erkekler üstün gösterilmiştir. Kadının doğurganlığı onu zamanında hiç yüceltmedi aksine kullandırttı. Bunlarıda görmek lazım. Mesela zamanında kız çocukları gömülüp duruldu. Kadınlar erkek doğurmak için kullanıldı. Bu kadını üstün yapmadı.
Arkadaşlar soru sorma merakı olanlar için böyle bir konu açmayı uygun gördüm. Uygun sorulara alıntı yaparak cevaplarınızı yazabilirsiniz.![]()
Bu başlığı lütfen sorular bölümüne açacağınız yardım konuları gibi algılamayınız. Sadece kafamızı kurcalayan genel sorular için açmış bulundum.
Ben sorumu sorayım..
Sizce hayalgücümüz neden var?
Sevgili sasr,
Insanin tercihini Yaratan'a mal edemeyiz ki.
Örnek gösterebilir misiniz?Ruh'un gerçekten var olduğu bir çok bilimsel çalışmalar sayesinde kanıtlanmıştır.
Bence dinler insanın birşeye inanma gereği duymasından ve sığınacak birşey aramasından dolayı var.İçgüdüsel birşey.Hayalgücünün varlığının sebebi bilincin varlığıdır. Sizce dinler neden var?
kendi inandığım dini tabii olarak hak din kabuk ettiğimden dolayı insan icadı olmadığına inanıyorum, bu durumda dinin varolma sebebini değil insanlığın varolma sebebini sorguluyorum ve din cevabını veriyorum -kendi kendime-. diğer dinler için konuşacak olursak insanın kendini konumlandırma isteği, önceden 'yok' olduğunu idrak edemeyişle birlikte ileride 'yok' olacağına dair duyduğu korku ve kabullenememezlik, sonucu olarak hayatına anlam yükleyip dinince doğru olan davranışları yaparak ölüm sonrasına yatırım yapmak fikri ve tabiki güven beslenmek istenen bir yaratıcı. bu düşünceler sonucu insanlar kendilerince inançlara sahip oluyorlar. bu esasında zaten din kavramına inanç felsefesi olarak tanımlanabilir. peki sizce acı neden var?Hayalgücünün varlığının sebebi bilincin varlığıdır. Sizce dinler neden var?