"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Solakken Sağlak Olmaya Çalışmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Exp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Exp

Kayıtlı Üye
Merhabalar arkadaşlar solak bir insanın sağlak olmaya çabalaması veya sağlak bir insanın solak olmaya çabalaması insan beyni veya vücüdunda nasıl değişikler gösterir ? Örnek olarak kekemeliğin ortaya çıkmasına neden oluyormuş, bunun gibi .

Birde bunu başarabilmek için ne yapmak gerekiyor , yapanlar veya yöntemi varmı .

Beyninin diğer tarafınıda kullanabiliyorsun anlamına geliyor.biraz alıştırma yaparsan olabilir ekstra birşey gerektirmiyor.hem sağ hem sol eli kullanmaya alışırsan güzel olur.hem sağ hem solu rahat kullanan fazla insan yok yazı yazmak anlamında özellikle.

Sağlık hakkında ne sorun çıkabileceğini bilmiyorum ama urum yüksek maji bölümünde böyle bir konu açmıştı. Orada da beyin loblarını açmaktan bahsediyordu...

yazı yazmam pek iyi olmasada ben hem sağ hem solu kullanabiliyorum...özellikle işimde çok yararlı oluyor sağ tarafım yorulunca sol tarafla devam edip işimi kolaylıkla hallediyorum değişikliğe gelince..insan sağını kullanırken farklı solunu kullanırken farklı düşünüyor....yani perspektiflerini değiştirebiliyorsun...ben hiçbir kötü yanını görmedim hatta sağ tarafımla iyi yapamadığım(normalde sağımı kullanırım) şeyleri solumla çok iyi yapabiliyorum....:D

Bende hem sağ hem sol elimle yazıp rahatca kullanıyorum ama hep öyleydi özel birşey yapmadım.beyninin 2 tarafını kullanabiliyorsun tabiiki daha faydalı bir olay.Bir zararı tabiiki yok.

Bende bir zararırının olmadığını ayriyetten yararının olduğunu düşünüyordum . Ama dün zoraki kral diye çok tanınan bir film izledim orada kekeme kralın doktoru solakken sağlakmı oldun diye sordu oda ; E..EE...VET dedi . Diyorum ki adamlar bu filmi yaparken okadar araştırmışlardır vardır bir bildikleri herhalde .

Ben sağ kullanıyordum ama kendimi ikisinide kullanmak için geliştirdim şuan her ikisinide kullanıyorum ve kekeme felan değilim bir hastalığımda yok

Sağ elimi bir iple vücuduma bağlar gün boyu sol elimi kullanırdım sol ile kas çalışırdım vb. yollarla geliştirdim berki sende geliştirirsin

Eğer her iki elinizide kullanıyorsanız beyninizin her iki yarım küresini de çalıştırmış olursunuz. Beynin sağ kısmı sanatsal,görsel vs. gibi özellikleri barındırırken sol kısmı daha çok sayısal ve işlevsel görevleri yerine getirmektedir. İki elinide kullanan kişiler beynin her iki tarafını kullanarak arada bir köprü oluşturur. Bu köprünün ismi ''korpus kallosum''dur.

Bu sinir ağları vasıtasıyla her iki yarım küre birbiri ile bağlantı içindedir ve sürekli bilgi alış verişi olur. Korpus kallosum ne kadar iyi gelişmiş ise insanın bir bütün olarak beyinsel yeteneklerini sergilemesi ve beynini bir bütün olarak global maksimum kullanması o kadar artar ve üst düzeye çıkar. Eğer korpus kallosum iyi gelişmemişse o zaman sağ ve sol beyinden hangisi baskın ise kişi o özellikleri ön plana çıkararak hayatını sürdürür.

Fakat çocukluk çağlarında sol-sağ el kullanımı ileride oluşabilecek rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. İki elle yazma veya resim yapma durumunda sağ ve sol ellerin hassas motor sitemleri bilinçli olarak antrenmana tabi tutulduklarında çocuğun beyninde gerçekleşen sağlıklı işbölümü yapılandırılmasına zarar verilmektedir. Bu ise -baskın olmayan beyin lopunu etkinleştirmek suretiyle- iki elle yazma ediminin zekâyı artırdığına ilişkin yaygın görüşe ters düşmektedir.

İstikrarsız el kullanımının sebepleri;
-Fiziksel

• Erken çocukluk döneminde ortaya çıkmış olan beyin bozuklukları
  • Fark edilmeyen minimal Hemiparez
  • Bir kolun/elin uzun süreliğine hareketsiz kalmış olması
-Psikolojik, Sosyal

• Taklitçilik
  • Uyum Sağlama
  • İlişki içinde bulunulan kişilerin dolaysız etkisi
Kısacası çocukluk çağını geçtikten sonra iki eli kullanabilmek korpus kallosumu geliştirirken gelişim çağında böyle bir özelliğin ortaya çıkması zararlı etkilere ve rahatsızlıklara yol açabilir. Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur.

Benim bundan 4 yıl önce sağ kol bileğim çatladı ve sol elimi mecburi kullanmak zorunda kaldım her işimde, uzun bir süre sargılıydı o uzun zamanda sol elimi gayet iyi alıştırmıştım biraz daha zaman olsa yazı bile yazmaya başlayabilirdim :) Ama sağ elim iyileşince tekrar eskiye döndük :D

Peki solunu yada diğer elini yazı yazmaya alıştırabilen varmı . Normal ve hızlı yazıdan bahsediyorum :)

Geri