"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sohbet Yeteneği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ben4422
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ben4422

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar ben ------. Gizli Mabet forumunu severim. Boş zamanlarımda buralarda sanal alemde takılırım. :) Ama arkadaşlar benim bir sorunum var. Sohbet yeteneğim neredeyse 0. Hani insan olur ya bazılarına ''hoşsohbet birisi'' derler. İşte o bende yok. Kimse sohbetimden hoşnut değil o kadar da. Arada oluyor ama sonra bozuluyorum. Mesela bir kızla konuşurken bir konu bulamıyorum. Geyik diye tabir ettiğimiz mevzuyu gerçekleştiremiyorum. Bunun bir çözümü yok mu? Sübniminal mp3 yada başka bir telkin, kuantum düşünce tekniği vb.

Şimdiden çoook Teşekkür Ediyorum :)

Kendini sıkmayıp rahat olursan herşey kendiliğinden gelişir. Sosyal faaliyetlere katılmak çekingenliğini atmakta çok faydalı olacaktır. En çok önereceğim ise drama kursları... Mutlaka böyle bir kursa katıl.

Hoş sohbetli olmak istiyorsun ama bu epey degişen bir şey. Kültür, egitim, ortam her yerde kişilere ettigin hitaba göre bu tabir degişir. Yani A şehrinde hoş sohbetli herkes tarafından sevilen birisindir ama B şehrinde ise konuşamayan biri olursun. Bu geyik sohbet konuları falanda dedigim gibi egitim düzeyine ilgi alanlarına göre falan hep degişir. Dil oyunlarını geliştirmeni öneririm bol kitap okumalısın. Hergün gazete oku mesela. Gazetelerle gündemi takip edersin ve herkese az uz hitap edersin. Onun dışında hedef kitleni belirlemelisin kimlere hitap etmek istedigini etrafındakilerin kimler olmasını istedigini seçerek ona göre konuşup düşüncelerini belirtmelisin. Zamanla senin gibi olan ve sürekli konuşabilecegin kişilerle samimileşirsin mutlak...

Selam arkadaşlar. Gizli Mabet forumunu severim. Boş zamanlarımda buralarda sanal alemde takılırım. :) Ama arkadaşlar benim bir sorunum var. Sohbet yeteneğim neredeyse sıfır. Hani insan olur ya bazılarına ''hoş sohbet birisi'' derler. İşte o bende yok. Kimse sohbetimden hoşnut değil o kadar da. Arada oluyor ama sonra bozuluyorum. Mesela bir kızla konuşurken bir konu bulamıyorum. Geyik diye tabir ettiğimiz mevzuyu gerçekleştiremiyorum. Bunun bir çözümü yok mu? Sübniminal mp3 yada başka bir telkin, kuantum düşünce tekniği vb.

Sevgili ---

Bu bir günde edinilecek bir tecrübe değildir. Zamanla gelen bir birikimdir fakat sen bunun kişisel gelişimindeki bir sorundan kaynaklandığını düşünüyorsan evet telkinlerle çekirdek inançla değişebilir. Mesela konuşmak istiyorsan ama konuşamıyorsan, kendine güvenmiyorsan, öz güvenin de sorun olduğunu düşünüyorsan bunlar çözülebilir.

Fakat bunun sebebi kültürel bir durumsa bunun için bir birikime ihtiyacın var. Bu birikim her insanda az çok mevcuttur. Yaşadığın yere göre eğitimine göre. Sen ''geyik'' diye tabir ettiğin konuşma biçimini sevmiyor olabilirsin. Yapmaktan hoşlanmıyor da olabilirsin ve bunu yapmak zorunda da değilsin. Etrafındaki insanlar bu şekilde ise bence önce sana uygun arkadaşlıklar edinmelisin. Sorun bu da değil ise ilgini çeken konularda araştırma yapmanı kitap okumanı, gündemi takip etmeni daha da sosyalleşmeni öneririm.

Sevgiyle Kalın...

Sayın Aronyi sitemizde üyelerimizin paylaşımlarında kullanması gereken yazı formu verdana rengi ise beyazdır. Bundan sonraki diğer paylaşımlarınızda bu kurala riayet edeceğinize inanıyorum. İyi forumlar diliyorum. Sevgilerimle... :)

Kendini sıkmayıp rahat olursan herşey kendiliğinden gelişir. Sosyal faaliyetlere katılmak çekingenliğini atmakta çok faydalı olacaktır. En çok önereceğim ise drama kursları... Mutlaka böyle bir kursa katıl.

Hmm. Rahat olmak. Onu deniyorum evet ama etksii bir süre sonra geçiyor. Mesela '' Tamam artık rahat olacağım, doğal olacağım. İyiyim ben'' diyorum ama bir süre sonra etkisi geçiyor. Drama kurslarınıda araştırıcağım. Teşekkürler. :)

Hoş sohbetli olmak istiyorsun ama bu epey degişen bir şey. Kültür, egitim, ortam her yerde kişilere ettigin hitaba göre bu tabir degişir. Yani A şehrinde hoş sohbetli herkes tarafından sevilen birisindir ama B şehrinde ise konuşamayan biri olursun. Bu geyik sohbet konuları falanda dedigim gibi egitim düzeyine ilgi alanlarına göre falan hep degişir. Dil oyunlarını geliştirmeni öneririm bol kitap okumalısın. Hergün gazete oku mesela. Gazetelerle gündemi takip edersin ve herkese az uz hitap edersin. Onun dışında hedef kitleni belirlemelisin kimlere hitap etmek istedigini etrafındakilerin kimler olmasını istedigini seçerek ona göre konuşup düşüncelerini belirtmelisin. Zamanla senin gibi olan ve sürekli konuşabilecegin kişilerle samimileşirsin mutlak...

kitap veya gazete okumak mantıklı geldi :) çok teşkr. ederm. :)

Selam arkadaşlar. Gizli Mabet forumunu severim. Boş zamanlarımda buralarda sanal alemde takılırım. :) Ama arkadaşlar benim bir sorunum var. Sohbet yeteneğim neredeyse sıfır. Hani insan olur ya bazılarına ''hoş sohbet birisi'' derler. İşte o bende yok. Kimse sohbetimden hoşnut değil o kadar da. Arada oluyor ama sonra bozuluyorum. Mesela bir kızla konuşurken bir konu bulamıyorum. Geyik diye tabir ettiğimiz mevzuyu gerçekleştiremiyorum. Bunun bir çözümü yok mu? Sübniminal mp3 yada başka bir telkin, kuantum düşünce tekniği vb.

Sevgili Katarina

Bu bir günde edinilecek bir tecrübe değildir. Zamanla gelen bir birikimdir fakat sen bunun kişisel gelişimindeki bir sorundan kaynaklandığını düşünüyorsan evet telkinlerle çekirdek inançla değişebilir. Mesela konuşmak istiyorsan ama konuşamıyorsan, kendine güvenmiyorsan, öz güvenin de sorun olduğunu düşünüyorsan bunlar çözülebilir.

Fakat bunun sebebi kültürel bir durumsa bunun için bir birikime ihtiyacın var. Bu birikim her insanda az çok mevcuttur. Yaşadığın yere göre eğitimine göre. Sen ''geyik'' diye tabir ettiğin konuşma biçimini sevmiyor olabilirsin. Yapmaktan hoşlanmıyor da olabilirsin ve bunu yapmak zorunda da değilsin. Etrafındaki insanlar bu şekilde ise bence önce sana uygun arkadaşlıklar edinmelisin. Sorun bu da değil ise ilgini çeken konularda araştırma yapmanı kitap okumanı, gündemi takip etmeni daha da sosyalleşmeni öneririm.

Sevgiyle Kalın...

Cevabınız için çok teşkkür ediyorum. :) Sırf sosyalleşmek adına Rap müzik yapmaya başladım. Bunu yapmak bana iyi geldi biraz. :) Sanırım bu çok etkili bir şekilde düzelicek :))

Aslında senin tabirinle ''bu yetenek'' bende var. Sana tavsiyem çekingen olma. Zaten sohbete bir katıldın mı gerisi geliyor ve olabildiğince her konuda ilgi alanına göre araştırma yap. Her konu hakkında 2-3 cümle kurabil yani. Siyaset, din, müzik, bilgisayar oyunları, tarih vs. Şimdi dersin ki onca araştırma falan. Aslında ben bu tür araştırmalardan zevk bile alırım.

Aslında senin tabirinle ''bu yetenek'' bende var. Sana tavsiyem çekingen olma. Zaten sohbete bir katıldın mı gerisi geliyor ve olabildiğince her konuda ilgi alanına göre araştırma yap. Her konu hakkında 2-3 cümle kurabil yani. Siyaset, din, müzik, bilgisayar oyunları, tarih vs. Şimdi dersin ki onca araştırma falan. Aslında ben bu tür araştırmalardan zevk bile alırım.

Günlük gazete okusam bu olur her halde. Teşekkürler. :))

Birkaç tavsiye de ben eklemek isterim. Kendin olmaktan asla vazgeçme. :) Kendimden biliyorum. Hoş sohbet olayım derken bir süre sonra kendimden ödün vermeye başlamıştım. Kitaplarını oku onlar hakkında bilgi sahibi ol. Sonra film de çok önemli bir muhabbet kaynağıdır. Şu filmi izledin mi den başlayan muhabbetler uzun sürer. Müzikleri takip et tabi ki rap dinliyorum demişsin; dinle. bu çok güzel bir durum hayata bakış açın genişlemiş oluyor böylece ama mesela dün Türk sanat müziği dinlerken ve bu seni mutlu ederken bu gün sırf birileri bunu küçümsüyor diye sen de asimile olma. Bunu gururla söyle sadece dile getirirken şunu yap.

"Aaa TSM dinliyorsun çok bayıcı rap daha güzel" diyen bir arkadaşına "genel yorum yapmamalısın. Ben rap de dinliyorum şu şu sanatçıları severim ama bir insan tek bir müzik tipini dinlerse bakış açısı daha dar olur. Ben hepsini beğenerek dinliyorum. Böylece daha geniş bir bakış açım oluyor. Hepsini dinlemeni tavsiye ederim." gibi cümleler kurup karşındaki insanı da kırmadan kendinden ödün vermemiş olursun. Bu fikir görüş hayata bakış açın gibi bir çok konu için geçerli .

Hoş sohbetler :) Saygılarımla

Birkaç tavsiye de ben eklemek isterim. Kendin olmaktan asla vazgeçme :) kendimden biliyorum hoşsohbet olayım derken bir süre sonra kendimden ödün vermeye başlamıştım. Kitaplarını oku onlar hakkında bilgi sahibi ol sonra film de çok önemli bir muhabbet kaynağıdır. şu filmi izledin mi den başlayan muhabbetler uzun sürer. Müzikleri takip et tabi ki rap dinliyorum demişsin dinle. bu çok güzel bir durum hayata bakış açın genişlemiş oluyor böylece ama mesela dün Türk sanat müziği dinlerken ve bu seni mutlu ederken bu gün sırf birileri bunu küçümsüyor diye sen de asimile olma. Bunu gururla söyle sadece dile getirirken şunu yap.

"Aaa TSM dinliyorsun çok bayıcı rap daha güzel" diyen bir arkadaşına "genel yorum yapmamalısın. Ben rap de dinliyorum şu şu sanatçıları severim ama bir insan tek bir müzik tipini dinlerse bakış açısı daha dar olur ben hepsini beğenerek dinliyorum. Böylece daha geniş bir bakış açım oluyor. Hepsini dinlemeni tavsiye ederim." gibi cümleler kurup karşındaki insanı da kırmadan kendinden ödün vermemiş olursun. bu fikir görüş hayata bakış açın gibi birçok konu için geçerli

Hoş sohbetler :) Saygılarımla

Vay be. Çok teşekkür ederim. Çok güzel bir cevap yazmışsınız. :)

Selam arkadaşlar ben ------. Gizli Mabet forumunu severim. Boş zamanlarımda buralarda sanal alemde takılırım. :) Ama arkadaşlar benim bir sorunum var. Sohbet yeteneğim neredeyse 0. Hani insan olur ya bazılarına ''hoşsohbet birisi'' derler. İşte o bende yok. Kimse sohbetimden hoşnut değil o kadar da. Arada oluyor ama sonra bozuluyorum. Mesela bir kızla konuşurken bir konu bulamıyorum. Geyik diye tabir ettiğimiz mevzuyu gerçekleştiremiyorum. Bunun bir çözümü yok mu? Sübniminal mp3 yada başka bir telkin, kuantum düşünce tekniği vb.

Şimdiden çoook Teşekkür Ediyorum :)
Gerçi atalarımız söz gümüşse sükut altındır demişler ama insan ilişkilerinin gelişmesi için çok yönlü kendinizi geliştirmek ve bilgi sahibi olmak gerekir. Hiç kimseye özenmeden, idol bellemeden kendi kişiliğinizi ve karakterinizi geliştirmenin yanında sosyal olunuz, yardımsever olunuz.

Gerçi atalarımız söz gümüşse sükut altındır demişler ama insan ilişkilerinin gelişmesi için çok yönlü kendinizi geliştirmek ve bilgi sahibi olmak gerekir. Hiç kimseye özenmeden, idol bellemeden kendi kişiliğinizi ve karakterinizi geliştirmenin yanında sosyal olunuz, yardımsever olunuz.

Hmm. Anladım teşekkürler :)) Çok okumak gerekiyo çoook :))

Sayın ben4422 paylaştığınız soruna dair üyelerimizden gelen pek çok faydalı bilgi ve deneyimle, siz ve aynı sorunu yaşayan diğer üyelerimiz ve misafirlerin olumlu manada yararlandığı kanaatindeyim. Bu anlamda hoşsohbet dolu zamanlar diliyorum size tüm bu sorunu yaşayanlara. Yeterince doyuma ulaştığından dolayı konu kilit.

Sevgilerimle... :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri