Kuantum fiziğinin varlığı sana kaotik mi görünüyor çok anlamlandıramadım ama oradaki çıkmaz atom altı fizikle ilgili cehaletimizin bir sonucu nasıl ki Newton fiziği Einstein tarafından daha güncel bir formata sokulduysa ve hatalı yanları olmasına rağmen bütüncül bir hale dönüştürüldüyse kuantum fiziği de bir noktada eklemlenecek bu sistemin hatasından değil insanın henüz ulaşamadığı bir noktada kalmasından doğan boşluklar, he ama nedir hepsi kendi kullanım alanlarında muazzam işlev görüyor hala, termodinamik derken entropi yasasından bahsediyorsun diye tahmin ediyorum nitekim diğer üç yasasında bir muhalefet göremiyorum ancak entropinin varlığı yani "şey"in dağılma, çözünme, kaosa sürüklenme eğilimine rağmen 10 küsür milyar yıldır süregelmiş kompleksleşme eğilimini göz ardı etmemize sebep olamaz, entropi bir eğilimdir ama maddeyi bir arada tutan, enerjinin saklanabiliyor oluşunu sağlayan sistem zibilyon tane farklı mekanikle gördüğün gibi bir arada. Farklı sebeplerle yaşamın tuzla buz olmasından bahsederken yüksek bir plana inansam da ondan bahsetmiyorum, yaşam yok olmadı onu belirtmek istedim insan özelinde ben merkezci bir tutumdan ziyade canlılık biyokimyasal süreçler eşliğinde var olmaya devam ediyor gördüğün gibi, bu arada canlılık olmasa da olur sistem her halükarda muazzam bir uyum içinde çalışmaya devam ediyor, tanrı belki bilinmek istedi bunu bilinmeye muhtaç diye yorumlamak abesle iştigal olur. Her zaman eksik bir haritamız olduğunu ve olacağını unutma.