Sohbet Muhabbet

Herşeyden tüm dünyadan habersiz sadece iki kadın ve iki erkeğin olduğu bir ada düşünelim... İlk yapıcakları şey hayatta kalma içgüdüsüyle birbirlerini öldürmeleri olacaktır, daha sonra sağ kalan erkek ve kadın cinsel içgüdüleriyle birleşmeye gidicektir, biraz daha sonra açlık içgüdüleriyle yiyecek aramaya geçip yağmurun bastırmasıyla barınak bulmaya çalışacaklardır
Birbirlerine güvenmeyi seçip görev dağılımı yapmadıkları sürece, yazdığın senaryo geçerli olacaktır. Sonucu belirleyecek olan ise bu 4 kişinin karakteri olacaktır.
Şimdi düşün; dinler, peygamberler, kural kanun kaideler, insanı dizginleyen ne varsa hiçbir şey yok ve sadece en saf haliyle bir kaç insan var bunlar sence senin dediğin gibi mi olurlar yoksa insanın Tabiatı gereği içgüdüleriyle mi davranırlar
Savaşın olduğu yerde din olmaz. 4 kişi bir alanda kalsam ellerimi göğe açıp dua edeceğime beden gücümü ve akıl gücümü kullanmayı tercih ederim. Ayrıca içgüdü dediğin şey sadece hayatta kalmak değildir, vicdan da bir içgüdü biçimidir. Ve vicdan için din gerekmez.

Sevdiğim insanları koruma güdüm devreye gireceği için saklanamam. Bazıları bu duruma aşkın fedakarlık diyor ama bence dayanıklılık. Ne acı çekmelerini isterim ne de acı çektiklerini görmeyi. Bu yüzden arazide olup, ölecek olan o kişiyim :D
Ne kadar romantik ve destansı da görünse, hayatta kalma içgüdün o şartlar da sen istemesen de sana çok başka şeyleri yaptırabilir 🤔😊 o an ki psikoloji ile rahat ortamda konuşulan şeyler çok farklı oluyor.
Aynı şey gibi ; gündüz Güneşli ve güzel cıvıl cıvıl bir havada söylemler çok güzel olur..
Ama gecenin 3' ü tüm bu düşünceleri aniden değiştirebilir 😊

Bilinçli bir insan öyledir.
Şimdi düşün; dinler, peygamberler, kural kanun kaideler, insanı dizginleyen ne varsa hiçbir şey yok ve sadece en saf haliyle bir kaç insan var bunlar sence senin dediğin gibi mi olurlar yoksa insanın Tabiatı gereği içgüdüleriyle mi davranırlar 🤔
İçgüdüleri ile hareket eden insan için dediğiniz doğru. Ama bazı insanlara hiçbir bilgi, hiçbir mesaj vermeseniz bile doğruyu hissederek bulabilirler. Peygamberlere de vahiy gelmeden önce, onlar da işin insanların yürüttüğü gibi olmadığını biliyor, hissediyorlardı. Yani bana sorarsanız bunun geneli yaratılış fıtratı ile ilgili. Bazı insanlar böyle doğuyor. Bazı insanlar böyle olmayı istiyor ve oluyor. Diğerleri ise içgüdüleri ile kalıyor.

Birbirlerine güvenmeyi seçip görev dağılımı yapmadıkları sürece, yazdığın senaryo geçerli olacaktır. Sonucu belirleyecek olan ise bu 4 kişinin karakteri olacaktır.

Savaşın olduğu yerde din olmaz. 4 kişi bir alanda kalsam ellerimi göğe açıp dua edeceğime beden gücümü ve akıl gücümü kullanmayı tercih ederim. Ayrıca içgüdü dediğin şey sadece hayatta kalmak değildir, vicdan da bir içgüdü biçimidir. Ve vicdan için din gerekmez.
Hepisini yapın dua da edin, beden ve akıl gücünüzü de kullanın. İnsan olmak bunu gerektirir.

Ama bak ben diyorum ki ; insan en saf hali, dinlerin peygamberlerin kural kaide yasa gelenek görenek hiçbir şeyin olmadığı ve bilinmediği bir insan Grubu olarak düşün.
Yaratıldılar ve hiçbir şeyden haberleri yok dünyada bir adaya bırakıldılar..
VE vücut tehlike anını sezip güven arayışı içine girince orda adrenalin devreye girer ve
akıl, vicdan gibi kavramlar devre dışı kalır 😊 burda da içgüdülerin devreye girer..😁

Ne kadar romantik ve destansı da görünse, hayatta kalma içgüdün o şartlar da sen istemesen de sana çok başka şeyleri yaptırabilir 🤔😊 o an ki psikoloji ile rahat ortamda konuşulan şeyler çok farklı oluyor.
Aynı şey gibi ; gündüz Güneşli ve güzel cıvıl cıvıl bir havada söylemler çok güzel olur..
Ama gecenin 3' ü tüm bu düşünceleri aniden değiştirebilir 😊
Bazı insanlar için bazı kişiler geçilemez çizgidir. Şartlar ne olursa olsun

Hepisini yapın dua da edin, beden ve akıl gücünüzü de kullanın. İnsan olmak bunu gerektirir.
İnsan olmak dua etmeyi gerektirmez, adil olmayı gerektirir.

Ama bak ben diyorum ki ; insan en saf hali, dinlerin peygamberlerin kural kaide yasa gelenek görenek hiçbir şeyin olmadığı ve bilinmediği bir insan Grubu olarak düşün.
Yaratıldılar ve hiçbir şeyden haberleri yok dünyada bir adaya bırakıldılar..
VE vücut tehlike anını sezip güven arayışı içine girince orda adrenalin devreye girer ve
akıl, vicdan gibi kavramlar devre dışı kalır 😊 burda da içgüdülerin devreye girer..😁
savaş ya da kaç modu :) Sıfırdan yaratılmış bir adem prototipinden bahsediyorsun sanırım, doğru mu anladım ?

Bazı insanlar için bazı kişiler geçilemez çizgidir. Şartlar ne olursa olsun

İnsan olmak dua etmeyi gerektirmez, adil olmayı gerektirir.

savaş ya da kaç modu :) Sıfırdan yaratılmış bir adem prototipinden bahsediyorsun sanırım, doğru mu anladım ?
Doğru anladın kesinlikle 😊 sıfırdan yaratılmış değil de olağan şartlarda aynı şekilde yaratılmış lakin yaratıcı herhangi bir kural kaide koymamış inisiyatifi tamamen insana bırakmış 😁 savaş yada kaç modu kısmen doğru ama diğer modlarda açık, artık bir NPC değilsin, tamamen içgüdüsel 🤣

Yok intihara karşıyım 🤔😁
İlla ot mu yiyeceğiz yahu şöyle Irmak kenarından bir mağara ayarlarız ot salatasının yanına, tuttuğum balıklardan en güzellerini veririm seninle , Ele Nora'ya 🤣🤣
Haha sende o potansiyel göremiyorum :ROFLMAO:
Muhtemelen Rhea gelirken birkaç düşman askeri avladın umarım açlıktan öldüm pişir de yiyelim, yiğido Ele Nora hadi biraz çalı çırpı topla ateş yakalım hava soğudu dersin 😂

Haha sende o potansiyel göremiyorum :ROFLMAO:
Muhtemelen Rhea gelirken birkaç düşman askeri avladın umarım açlıktan öldüm pişir de yiyelim, yiğido Ele Nora hadi biraz çalı çırpı topla ateş yakalım hava soğudu dersin 😂
Hahahaha iyi çözmüşsün beni sanki 20 yıldır tanıyor gibisin :)) yok yahu o kadar insafsız değilim insan mı yiyecez, şimdi pişiririz bu şanssızlığımla olmadık yeri bana denk gelir hiç gerek yok🤣 sazlıktan birkaç ördek avlasam yeterli, Ele Nora yak şu ateşi artık donduk !! 😂😂

Doğru anladın kesinlikle 😊 sıfırdan yaratılmış değil de olağan şartlarda aynı şekilde yaratılmış lakin yaratıcı herhangi bir kural kaide koymamış inisiyatifi tamamen insana bırakmış 😁 savaş yada kaç modu kısmen doğru ama diğer modlarda açık, artık bir NPC değilsin, tamamen içgüdüsel 🤣
E ama sen insanın ne yapacağını Tanrı insafına bıraktın. Yeni bir prototip ve koşula uygun üretim. Üreten, çoğalmalarını istiyorsa haliyle bu 4'lü arasına nifak tohumu sokmayacaktır. İnsani güdü de daha barışçıl bir yaşamla keyfe keder devam edecektir. Herhangi bir dine de gerek yok çünkü hem üremeleri hem de barışçıl yaşamaları gerekiyor. Haliyle bu kişiler kötülüğün tanımını da bilmiyor..

Yani bu grubun neslinden Habil ve Kabil çıkmadığı sürece kaidelere lüzum yok.

E ama sen insanın ne yapacağını Tanrı insafına bıraktın. Yeni bir prototip ve koşula uygun üretim. Üreten, çoğalmalarını istiyorsa haliyle bu 4'lü arasına nifak tohumu sokmayacaktır. İnsani güdü de daha barışçıl bir yaşamla keyfe keder devam edecektir. Herhangi bir dine de gerek yok çünkü hem üremeleri hem de barışçıl yaşamaları gerekiyor. Haliyle bu kişiler kötülüğün tanımını da bilmiyor..

Yani bu grubun neslinden Habil ve Kabil çıkmadığı sürece kaidelere lüzum yok.
Peki, dediğin gibi olsun😊 insanı tanımasam sana hak vericem de yine de tabi dediklerin olabilir neden olmasın 😁😊

Geri