Sohbet Muhabbet

ama size tavsiyem vatandaşarın yoğun bulunduğu herhangi bir toplumsal alanda bu konulara girmeyin derim..

O kadar da Sokrates değilim.

Mazallah solucan, kibirli,..

Yani işte kendi bağlamında evet

ahmak,aptal, matrix...

kendi içinde, kendi içinde..

, tembel, kafa yok,

Kendi bağlamının içinde..

Bu ekonomi adamı zengin eder

Burası biraz acı gerçek olmuş. Ağır konuşmuşum.

vs vs bu konulara girerseniz orda pek iyi niyetle yaklaşmayabilirler :D

X&dxdxdxddxjaja

Neyse, O yaklaşımların hepsini tüm samimiyetimle önce kendi üstüme alıyorum. Çünkü bizzat eleştirdiklerimin içinde, Onlardan biri olarak doğdum, yaşadım. Kendimden yola çıkıyorum. O yakıştırmaları yaptığım kişiler aslında benim öz benliğimdeki konfor alanımdan geliyor.

Yani farkındalık olarak bunu gizlemiyorum da. Hakikat nazarı ile bakan kişi benim kendimi masaya yatirdigimi zaten görür.

Son düzenleme:
Ortaya bir plan koyuyorsan parantezini de açacaksın.
Yapılmalı, yapılabilir ! vb söylemler kendini ekonomist sanan bazıları gibi davranmaktan öteye geçemez.

Bu ekonomi adamı vallahi zengin eder.
Toplam giderin, gelirinin üçte birine eşit ise ekonomiden memnun olman tabii ki olası olur.
Memnuniyet kişinin yaşam bilançosuna göre değişir. O yüzden genele hitaben konuşmak doğru değil.

Ufo taşlamaya devam 👻
Türkiyeden daha stressiz ve rahat yerler de var.

Hocam Türkiyeden daha stressiz ve rahat derken tam olarak neyi kast ettiniz.. suriye afganistan filan mı.. 👀 zira biz daha başındayız, bunun depremleri, su krizleri, kıtlık, yeni salgınlar, iç savaş var.. ama hemen yorulduk işte.. hazırlık sürecinden belki de.. yirmi yıldan fazla sürünce 😒

Ortaya bir plan koyuyorsan parantezini de açacaksın.
Yapılmalı, yapılabilir ! vb söylemler kendini ekonomist sanan bazıları gibi davranmaktan öteye geçemez.

Atı alanın Üsküdarı geçtiği, kalanların da tüm Öz kaynaklarını kronik şikayetlerine, kurban bilincine, onay arayışına ve suçlu taşlamaya ayırmaktan kafalarını kaldıramadığı bir parantez açtım işte.

Mesela her şikayet; konsantrasyon olarak bir yabancı dil kelime öğrenmeye, Duygu olarak kendi kendini inşa etmeye, strateji olarak başkasına değil kendine odaklanmaya eşdeğerde bir enerji sarfiyatıdır.

Kısacası herkese hakkettiği hayat yaşattırılıyor. Bunu da herkes kendi içinde biliyor ve onaylıyor zaten.

Toplam giderin, gelirinin üçte birine eşit ise ekonomiden memnun olman tabii ki olası olur.

Maddi getiri kısmında değilim. Maddi getiriye ulaşacağın Öz kaynaklarını başka işlere harcarken kendini erteleme ve sonradan zora sokma kısmındayım.

Memnuniyet kişinin yaşam bilançosuna göre değişir. O yüzden genele hitaben konuşmak doğru değil.

Genele hitap etmedim. Hala Onay arayışında olanlara hitap ettim.

Ayrıca muhabbetim hep böyle benim. Muhabbet halindeyim ben. 💘

Ufo taşlamaya devam 👻

Ben de onu diyorum işte. Operasyonel olarak ufoya taş atan köylünün kafasına girmek lazim. Tereddütsüz, ertelemeden, harekete geçtikten sonra yolda karar vermeye devam ettigin hareket planı en doğru plandır.

👻

yirmi yıldan fazla sürünce 😒

20 yıl deyip te geçme. 20 yıl önceye şimdiki aklınla geri dönsen hükümete değil kendine odaklanırdın. Gerçi sen yine de arada başkalarına giydirmeden duramazdın.

Geri