yare-i yarim
Elit Üye
Merhabalar.
Araştırmama rağmen bulamadım şizofreni hangi çakrayla alakalıdır ?
Araştırmama rağmen bulamadım şizofreni hangi çakrayla alakalıdır ?
Peki acaba şizofreni olanlar gerçekte hasta olmayıp kendilerine bazı kapılar açılmış olma ihtimali var mı ? eğer varsa yaşamadıkları şeyleri yaşamış gibi sanmaları neye dayanır ?
Yani kısaca bunumu anlamayalıyız sizin söylediklerinizden tek bir cevap çıkartmak gerekirse
Şizofreni yoktur? Kusura bakmayın 'la-edri' fakat bu cevabınız bir çok kişiyi kendini bazı konulara kendilerini Şartlandırmaya kadar gider
Her olaya şizofreni demek yanlış fakat bunu ilk psikolojik olarak görmek ve tedavi görmek lazım
Birçok insan biliyorumki hayaldünyasındaki yaşananlararı real hayatına taşıyor ve gerçek gibi yaşıyor artık kendi bile inanıyor ve daha birçok değişik olaylar
Benim icin bu böyldir sevgili MEX .
Ve ben sizofreni diye bir sey Kabul etmiyorum, bu konu hakkida konusabilmek icin kisinin bizzat kendisi bir takim seyler tecrübe etmek durumuda,bahsettiginiz o kisilerin hayatini siz yasamadinizki, kisi var görüyorum diyor siz görmüyorsaniz onun görüklerini sorun illa ondadir degil, belki sorun sizde (?)
Hayat istatistiklere göre yasanilmaz tecübelere göre sekil alir 20 kisilik bir odada 19 kisi görmüyor fakat bir kisi görüyor diye illa 19 kisinin dedigimi dogrdur?
Cinler görülür meeklerle konusulurur musallat var, ama gelin bunu bir psikologa anlatin. Sizofrenik vakkalarin haber verdigi seyleri kimse görmedigi icin zaten onlar akil hasasidir, "normal" kavrami izafi bir kavramdir. Sizin normal dediginiz baskas ici anormaldir. Bunuda siz kendi tecrübelrinizle knumlandirisiniz.