"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

sizce ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan moskov
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

moskov

Kayıtlı Üye
Tüketmeyi meziyet sayıyoruz. Aldıkça alıyoruz, hep daha fazlasını istiyoruz, hep daha güzelini, hep bir üst modelini. Sonu gelmiyor beklentilerin, taleplerin, isteklerin…
Televizyonun bilmem kaç ekran olanı, cep telefonunun en son modeli, kıyafetin markası derken ömrümüz sürekli para harcayarak ve ne alırsak alalım tatmin olmayarak geçiyor. Üstelik dünyanın parasını verip aldığımız son teknoloji ü...rünü aletler en çok iki ay içinde eskimiş oluyor.
Peki bu durum bizi nasıl etkiliyor? Tüketmeyi ve tatmin olamamayı alışkanlık haline getirdiğimizden, ilişkilerde de aynı tavrı gösteriyoruz.
Hayatın telaşı hepimizi sabırsız yaptı; parasını ödeyerek aldıklarımız ise egomuzu yükseltti; biraz narsist, biraz ukala olduk. O yüzden ilişkilerde vefasız ve tahammülsüz olduk.
İlk anda birini görüp beğeniyoruz, tıpkı vitrinde görüp almak istediğimiz renkli bir laptop gibi; sonra işlemcisini veya klavyesini beğenmediğimiz gibi beğenmiyoruz insanları. At onu yenisini al! Nasılsa etrafta çok var.
Böyle yaparak tüketiyoruz yüreklerimizi. Karşımızdakileri harcadığımızı sanıyoruz, oysa harcadığımız kendi ruhumuz, bunu görmüyoruz.
Hayatımıza her giren ve her çıkan bizden bir parça alıyor. Her dokunduğumuz elle kirleniyoruz, değişiyoruz, özümüzden uzaklaşıyoruz. Kaç kişiyi sevmediğimiz, kaç kişiye aşık olduğumuz veya kaç kişiyi değiştirdiğimiz önemli değil. Kaç insanı harcadığımızı kafamıza takmıyoruz çünkü insanlara değer vermemeyi öğrettiler bize veya canımız yandıkça vazgeçtik biz de vefa göstermekten.
İşte şimdi geldiğimiz yerde hepimiz mutsuz ve cansızız. Nefes aldığımızı zannediyoruz, aşık olduğumuzu, ayrıldığımızı, para kazandığımızı, arkamızda bıraktığımızı zannediyoruz. Farkında değiliz oysa, kazandığımızı sandığımız her şeyi başka yerlerde harcıyoruz.

alıntı....

Bu yazıyı çok sevdim ben..Birçok insandan şu yorumu duyar oldum som yılarda..Bir kişi(dost,arkadaş,sevgili vb.)hayatınıza girmiş sonra gitmişse size bir şey öğretmek içindir..Bunun için giröiş ve çıkmıştır..Girmesini anlıyorum da ben çıkışları anlayan bir insan olamadım ,olmak da istemiyorum..Bence kaybedeceğimiz tek bir insan bile yoktur,olmamalı..

Perina bence böyle bakmamalısın.. Bende yakın zamana kadar hayatıma giren insanların çıkmasından çok üzülüyor ve kimseyi hayatıma almamaya çalışıyordum..Ama farkettim ki ben bu daha çok yoruyor insanı.. Bazıları evet kalmalı ama bazılarıda gerçekten gitmeli..Hatta gittiği için çok sevindiğim insanlarda oldu :)..Ders alıyoruz işte ..

Perina bence böyle bakmamalısın.. Bende yakın zamana kadar hayatıma giren insanların çıkmasından çok üzülüyor ve kimseyi hayatıma almamaya çalışıyordum..Ama farkettim ki ben bu daha çok yoruyor insanı.. Bazıları evet kalmalı ama bazılarıda gerçekten gitmeli..Hatta gittiği için çok sevindiğim insanlarda oldu :)..Ders alıyoruz işte ..

Yok moskov,ben bunu sevmiyorum..Gidecekler giç gelmemiş olsun:( Ama diğer taraftan içten içe haklı olduğunu da biliyorum..Gitmesi gerekenler hep olacak,olmalı evet..

Belki de gidişlerden korktuğumdan hep antisosyal oldum..Genelde böyle yaşadım sanırım:(

Gidişler insanı güçlendirir..Aslında farkında olmadan gidenlerde çoğu zaman iyilik yapar..Bir yaslan arkana düşün gidenlerden biri senin yaşamını elinden aldı mı hiç ? Yada o gitti diye sen nasıl yaşanıldığını unuttun mu ?

Ah nasıl doğru, nasıl güzel. Harcadık farkına varmadık ama şimdi harcandığımda anlıyorum bunu.

Güzel bir yazı, zaten başımıza ne geliyorsa egomuz yuzunden geliyor. Bu yazı bana bir olayı hatırlattı evimde alt komşum ölmüştü 1 hafta olmuş öleli, kokudan insanlar haber vermişti. Daha ordan kaldırırken dedikodu başlamıştı, gençken erkeklerin çok canını yakmış şimdi yapa yalnız kalıp öldü diye. Acaba kadermi ona oyun oynamıştı böyle olması için yoksa kendi mi seçmişti.

İçinde bulunduğumuz durumdan uzaklaşarak baktık mı harcatmıyoruz demi kendimizi. Bunun içinde değerli arkadaşlarımız var. İzin vermek gerek yardım emeleri için .. :)

Yada bizi harcadıklar yada kullananlar aslında kendilerini harcar en çok..Yani biz acı ile büyürken onlar suistimal ile küçülürler..Biz ve onlar tabirlerini kulanmam bizim hep masum olduğumuz anlamına gelmez tabi..Herkes az yada çok hata yapabilir..

Şunu açık gönüllülükle söyleyebilirim ki, sizleri kendime herkesten daha yakın buluyorum. Yani bana birşeyleri öğreten, anlatan değerli arkadaşlarım sizlersiniz. Kuru kuruya demiyorum bunu. Çok içten söylüyorum eğer hayatıma girmemiş olsaydınız, bir çok şeyin başında olacaktım. Teşekkür ederim.

Yada bizi harcadıklar yada kullananlar aslında kendilerini harcar en çok..Yani biz acı ile büyürken onlar suistimal ile küçülürler..Biz ve onlar tabirlerini kulanmam bizim hep masum olduğumuz anlamına gelmez tabi..Herkes az yada çok hata yapabilir..

Açıkçası iki tarafta oluyoruz.. Önemli olan farkına varabilmemiz... Neler yapıyoruz farkında olmadan..

Aslında ben de emin olduğum bir şeyi değil öyle olmasını umduğum için öyle yazmıştım:) Yani bunu bir çeşit çaba olarak da görebiliriz:) Ve çıkarcılık basit çok basit bir özellik..Çok kişiliksiz olmak gerek bunun için öyle değil mi?

Aslında ben de emin olduğum bir şeyi değil öyle olmasını umduğum için öyle yazmıştım:) Yani bunu bir çeşit çaba olarak da görebiliriz:) Ve çıkarcılık basit çok basit bir özellik..Çok kişiliksiz olmak gerek bunun için öyle değil mi?

Bence biz iyi taraftayız baksana hemen kendimizi tartmaya başladık. Eğer kötü tarafta olsaydık kendimizi tartmazdık bile :)

Geri