lady of the seveth sky
Kayıtlı Üye
sizce peygamberler bir inisana yardım etmek için gelebilir mi? (hz. İsa hariç)
ben sadece yardım amaçlı sormuştumPeygamberler insana değil insanlara ve insanlığa hizmet etmek için gelmişlerdir.Tek bir insana ait olarak yaratılan bir elçi duydunuz mu? Yada dininiz nedir bilemem ama herhangi bir semavi dinlere indirilen kitaplarda geçiyormu? Şahsen ben öyle bir bilgi geçtiğini duymadım.O yüzden böyle bi durumu tezat konusu olarak değerlendirmek de bana yanlış geliyor.
Bana mı dediniz? Benim bir sorum yokşaka mı yapıyorsunuz yoksa cidden mi bu hikayeden yola çıkarak soru sordunuz.
En sık rastlanan şizofren türlerinden biridir. Kendini peygamber ya da Tanrı ile konuştuğuna inanan. Yani aklınıza kişinin ruhsal sıkıntısı olduğu değil de peygamber olduğu mu geldi![]()
Hiç bir sorun yok.Kusura bakmayın lütfen konu açan kişi sandım üye isimlerine dikkat etmemişim.
sizce peygamberler bir inisana yardım etmek için gelebilir mi? (hz. İsa hariç)
Nefilim konusunun Kur'an'da bahsi var mı? İşareti yahut.Kozmik ölçekten bakarsak, peygamberlerin yaptıkları en küçük icraatlardan biridir aslında yaşadıkları dönemdaki insanları aydınlatmak.
Bütün peygamberler kilitlenen sistemleri açarak zamanda kırılma yapmak ve böylece bir süre daha insanlığın geleceği için korunmuş alan açmak için gelmişlerdir. Kavganın özü; insanın kozmik ölçekteki hukuki varlığının tanınıp tanınmaması üzerinedir.
Nuh geldi çünkü sistem kilitlenmişti artık. Gelmeseydi nefilimler insan neslini tüketmek üzereydiler. Tufandan sonra yüzbinler öldü. 8 kişi kaldılar biri de iblis soyuydu. (Nuh onu yok etme yetkisine sahip değildi)
Lut geldi çünkü normal insan kalmamıştı. Zihniyeti Kınayanlar yok edildi. Zihniyet meşrulaştı. Doğan bebekler hormonları bozulmuş anne babalardan, ruhtan kesik, saf demonik benlik ile, hatta bir araştirmaya göre erkeklerin bir işlem yapması ile kısır ve cinsiyetsiz doğuyorlardı. Bir çeşit alternatif üreme yöntemini bulmuşlardı.
Sistem yine kitlenmiş oldu. İnsanlığın macerası yine bitme noktasına geldi. Ama yukarıdan destek sürekli geliyordu.
Bu arada eskiden nufus sadece mezapotamya çevresinde döndüğü için olayları ve kavim helaklarını burada değerlendirmek lazım.
Yani öyle global bir yerleşim yoktu. Bir kavim helak oldu mu insanlık ta resetlenmiş oluyordu.
Zülkarneyn de öyle. Kıyamet dönemine kadar korunacak bir sed çekti. Kıyamet yaklaştıkça o seddin delineceğini okuyoruz Kurandan. Çünkü kendi dönemindeki halkı kurtarınca ne diyor ? Rabbimin vadi gelince onu yıkar diyor. Yani biz demir parmaklıklar arasından izleniyoruz.
Biz şu an aslında Zülkarneynin, yecüc ve mecüc denen iki ayrı ama senkronize hareket eden türün istila etmek için gün saydığı bir dünyada yaşıyoruz. Çünkü daha önce istila ettiler. Yolu çok iyi biliyorlar yani.
Gelen peygamberlerin icraatları aslında kozmik çaptaki bir mesele üzerinedir. Ama o ayrı bir konu.
Nefilim konusunun Kur'an'da bahsi var mı? İşareti yahut.
Bu ilk dünya tasviri bana da daha akıllıca geliyor, anlatılan cennet ile kıyaslanan dünya daha kötüdür önermesinden hiç değilse.Benim gördüğüm kadarı ile yok.
Nuh 4. peygamber bu arada. İnsanlığın daha çok başları bir dönem.
Zaten Adem, cinlerin yeryüzünde her türlü kan döktüğü ve fesat çıkardığı bir ortama geliyor ceza olarak. Yani öyle tatil köyleri gibi uçsuz bucaksız yeşil mavi bir ortam, bakımı yapılmış golf sahaları, göletler vs gibi tertipli mekanlar da yok sanılanın aksine. Örenlik var. Kasvet var. Savunmasızlık ve belirsizlik var. Geceleri sürekli metafizik yaratık baskınları var. Ayetle iniyorlar bir kere : kiminiz kiminize düşman olarak inin emri var. Zaten ilk çocukları şeytanın göz hakkı olarak doğuyor. Yani Kabil. Doğumuna musallat olunuyor ve ondan gelen soyun sapkınkıkları ile 3. peygamber Hermes bile başedemeyip dünyayı izinli bir şekilde terkediyor. Çünkü Nuh tufanı ile ilk büyük resetlenme olacağını haber alıyor.
Nefilimler aslında cinler de olabilir bana kalırsa. Çünkü Lilith faktörü ile başlıyor aslında herşey.
Elimizdeki net verilere göre cinler Süleyman peygamber dönemine kadar sürekli faaller insan yaşamında. Süleyman peygamber iki alem arası ahitleşme yapmak zorunda kalıyor hatta. Bundan sonra da son peygambere kadar cinler gaybtan haber çalmayı başarabiliyorlar. Gaybı biliyorlar mı ? hayır. Meleklere mümkün mertebe sokulup mukadderattan tüyo çalabiliyorlar mı ? evet. Cin suresine bakarsan, Kuran vahyolunmaya başladıktan sonra göğe yeni bir koruyucu katman da çekilmiş oluyor ve anca bu yolla cinlerin bütün kozmik marifetleri engelleniyor. Hatta ilk cinlerin müslüman olması da bu yolla oluyor. Kahinlere haber getirmek için 1. kat semaya çıkan bütün cinler bir bir ölmeye başlıyor. Geri gelmiyorlar gittikleri yerlerden. Anlaşılıyor ki o saatten sonra yeryüzünde yeni bir kozmik yapılanma başlamış ve birisinin etrafında sürekli gökten inen melekler dolanıyor. Enerjiyi takip edip son peygamberi buluyorlar ve müslüman oluyorlar.
Yani nefilimler cinler de olabilir bence. Eski tanrılar hep cinlerdi. Çünkü daha marifetlilerdi eskiden. Sonra git gide zayıflatıldılar.
gördüğüm kadarıyla ve bu değil sadece birçok kafa karıştırıcı şey var
Peygamler bi insana yardıma gelebilir tahminimce,
Ustazi, Lut kavminden bahsedilirken en aşağılık özellik olarak eşcinselliklerinden daha önce vahşilikleri, zalimlikleri, despotlukları ve tecavüzcülükleri ile kınanıyorlar.
Sanki doğacak çocuğun ayin ile, musallat ile doğması bir tık anlamsız.
Lut da orada doğdu.