Sizce ölümden sonra ne olacak

Neo5

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Mar 2021
Mesajlar
50
Tepkime puanı
13
Bazıları beyaz ışığa gitcez diyot bazıları ahiret var diyor sizin düşünceleriniz neler
 

Afrasiyab

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Ağu 2012
Mesajlar
48
Tepkime puanı
6
Bu konuda çok fazla düşündüm ve araştırma yaptım, ama tabi ki maalesef her şeyi araştırarak öğrenme imkânımız yok, bu konu da bunlardan biri.
Çeşitli ruhçu görüşlere göre ruhumuz tekâmül için sürekli olarak yeniden bedenlenir, ölümü ile yeni bedenlenmesi arasında "spatyom" denilen bir ara alemde zaman geçirir.
İslamiyet ve diğer dinlerdeki durumu zaten az çok bilir herkes.
Bilime göre ise zaten ruh ispatlanamamıştır ve öldükten sonra beyin faaliyetleri duracağı için tam bir yok oluş meydana gelir.
 

Aisling

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Tem 2016
Mesajlar
978
Tepkime puanı
1,487
Konum
HARİKALAR DİYARINDA
ölüm alanı bizim için tahminden ibaret kalacak, eh ben inançlı biriyim fakat bu deneyimlediğim bir bilgi değil, deneyimlemediğimiz şeyleri bilmiş sayılmayız ancak duymuş sayılırız, bilgi edinildikten sonra bizim olur
annemizin rahmindeki karanlıktan çıktığımızda dünyayı bilmiyorduk ağladık, ölümde tıpkı bunun gibi gözümde, burada ölüp içine doğacağın bir dünya
 

Lords Of The Shadows

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
608
Tepkime puanı
1,100
İş
Teacher
Merhaba,

"Ruh" denilen kavram "Tanrı rahmetinden kopmuş" bir parçanın evrende ki kozmik ve saf enerjiden oluşmuştur. Bu boyutta ki bedenimiz fiziksel doygunluğunun zirvesine ulaşıp yolun sonuna geldiğinde bizler için yeni bir yaşam başlayacaktır. Bu yaşam biçimi her dinde birbirinden farklı şekiller de adlandırılmış ve yorumlanmıştır. Lakin en genel ve dünyanın çoğunluğu tarafından kabul edilen ismi "ahirettir." Lakin hepimiz kutsal (ahit) çemberin çocukları olarak bu çemberin oluşturucularının yanına dönüyor olacağız ya da kendi isteğimizle de gidebilecek durumda olabiliriz.
 

Hopee

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Şub 2016
Mesajlar
130
Tepkime puanı
8
Konum
Gökkuşağının bittiği yer
Ruh'un asıl istediği, arzuladığı şey ölmeden bedenli halde göğe yükselmektir. Ölünce de bu olacaktır, ancak ruhun asıl isteği budur. Yusufoğlu İsa, Hızır, Ramtha ve daha niceleri bunu deneyimleyebilmiş varlıklardır.

Bildiğim kadarıyla aktarmam gerekirse, Öldükten sonra bu dünyada nasıl olduğumuzu ve nasıl bir hayat yaşadığımızı gözlemleyebilmek adına 5. boyuta gideceğiz (ve eğer gerekirse orda iyileşme sürecine tabi tutulacağız.). Ruh buraya öğrenmek ve deneyimlemek adına gelmiştir. Amacı Tanrıyı deneyimleyebilmektir. Parçadan bütüne gitmek gibi düşünebilirsin. Dünyada yani 3. boyutta öğrendiğimiz şeyler doğrultusunda bu dünyada tekrar bedenlenip bedenlenemeyeceğimize karar veririz. Hatırla, bu çoğunlukla ruhun kendi tercihidir. Eğer olman gereken dersleri geçemediysen, ruh öğrenmesi gerekenleri öğrenemediyse tekrar bedenlenir ve nerdeyse aynı şeyleri yaşarsın, ki cehennem dedikleri bence budur. Yaşamak istemediğin şeyleri defalarca yaşamak. Eğer olması gerektiği gibi idrak sürecini tamamladıysan, nasıl olduğunu bilmediğimiz üst boyuta geçersin. Ve yaradana bir adım daha yaklaşırsın. Ki bence cennet budur.
 

aegeawicca

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Ara 2019
Mesajlar
6
Tepkime puanı
2
Dr Michael Newtonun ruhların yolculuğu kitabı ve Dolores Cannonun kitapları bu konuda tüm merakınızı giderecektir
 

aegeawicca

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Ara 2019
Mesajlar
6
Tepkime puanı
2
Bu konuda tüm merakınızı giderecek çok ünlü bir kitabın pdf dosyasını ekledim
 

Ekli dosyalar

  • Michael Newton - Ruhlarin Yolculugu.pdf
    3.3 MB · Görüntüleme: 27

asterix

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Mar 2013
Mesajlar
743
Tepkime puanı
105
Ölüm diye bir şey yok,sadece başka bir boyuta geçiyoruz .İnsan et kemikle kendini özdeşleştirip asıl olan özünü ruhunu unuttuğu için ölüm korkusu vardır,ebedi olan ruhtur..Ölümden sonra yaşananlara ilgili bir film öneriyim Nossa Lar (Evimiz) kitap olarakta Ruhlarn Yolculuğu.
 
Üst