Sizce Karakter Değişebilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kupaslı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kupaslı

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Kendimde değiştirmek istediğim ve bir türlü irademe söz geçiremediğim huylarım var. Mesela duygusallığmdan nefret ediyorum ben de biraz sakin olmak isterdim. Rahat olmak isterdim. Mükemmeliyetçiliğim hiçbir şeyi tamamen beğeneme, mantıklı davranmak yerine ani çıkışlar yapmak, ani çıkış yapamayınca düşünüp düşünüp ağlamak gibi kendimden nefret ettiğim huylarım var. Her defasında bir daha böyle yapmayacağım dediğim şeyler. İnsan kendinden sıkılır mı? Duygusallık engellenebilen bir şey mi? Her şeyi kafama takıp günlerce düşünüyorum. O kadar basit şeylere takılıyorum ki önemli olan çoğu şeyi de unutuyorum. Yıldız falı baktırdım ve bakan kişi yıldızımın çok düşük olduğunu söyledi. Bununla bi alakası var mı bilmiyorum ama paylaşmak istedim. Acaba benim gibi olanlarınız var mı?

Çok defa şu soruyu gördüm " çok değiştim ben, eskiden böyle değildim" yada "duygularım yok benim çok sakinim, ruh gibiyim" ....
Normal normal yaşarken, değiştim ben diye ver yansın edenler varken, sen değişmek mi istiyorsun?
Herkesin olmaktan korktuğu, olunca pişman olduğu ve yaşama arzusunu bitiren duruma gelmek mi istiyorsunuz?
Değişmeyin lütfen, hep böyle kalın. Utanın, sinirlenin, ağlayın, duygusallaşın...
Bunu yapamayanlarda var. Utanmayan, sinirlenmeyen, yüzü kızarmayan, donuk ve makine gibi duygusuz bir mahlukat olmayın, insanı insan yapan duygulardır.
Sevginiz yada hararetiniz hep kalbinizde canlı kalsın, Şu anki dinamiğinizi hayat bozmasın, umarım değişmezsiniz .

Benimde sevmediğim huylarım vardı ve zamanında ben de sizin gibi değiştirmek istiyordum ama bir türlü olmuyordu değişemiyordum kısa süreliğine değişsem bile o halimle mutlu olamıyordum en sonunda kötü huylarımı sevmeyi ve onlarla barışmayı denedim şimdi daha mutlu ve rahatım sizde değişmek yerine kötü huylarınızı sevin ve onlardan bir daha kötü diye bahsetmeyin :)

Karakter değişmez ancak törpülenir.Bir söz vardır hani;insan yedisinde ne ise yetmişinde odur derler.Kesinlikle doğru.Küçükken Heidi'yi izlemek için okula gitmeyen ,şu an yetişkin olarak yine tv başından kalkmayan insan biliyorum.Anlatabiliyormuyum?Sadece zaman içinde olayın detayı değişiyor,karakter aynı.
Bakın duygusallık ve rahat olamama bende de var.Kendimi dizginlemeye çalışıyorum ki beş altı yıl önce daha abartmıştım bu durumu.Simdi kısmen törpülendi.Ama ben tamamen rahat,çok kafaya takmayan biri olabilirmiyim?Ben asla olamam .Yapım bu çünkü...Bir bina düşünün.Sonradan ne kadar tadilat yapsanızda temel aynıdır,değişiklik yüzeydedir.Temeli yıkmanız gerekir.
Çok çok uğraşırsanız profesyonel destek,regresyon çalışmaları vs..hafifletecek çalışmalar var tabi.
Ancak karakter bence değişmez.

Karakter genel olarak değişmez her insanın belli bir kaderi, ruhsal durumu ve genetik özellikleri vardır. Bir karpuzun sonradan elmaya dönüşmesini istemek gibidir bu durum. Oysa karpuz karpuzken güzeldir, kendisi olduğu gibi yani.
Sizin bahsettiğinizse son faktör, çevresel faktörler yani. Bu da kişiliğinizi değiştiren etkilen faktörler olacaktır. Faydası olur mu? Evet. Ancak bunun farkına bile varmazsınız. Değişimi dünya kendisi hazırlar zaten siz onu istemediğiniz an gelir.
Diğer üç faktör her zaman sizinle olacaktır. Başka birine dönüşmeye çalışmak kendi ruhunuzu, potansiyellerinizi görmezden gelmektir. Kendinize bu kötülüğü yapmayın.
Yıldızınızın yüksek olması gibi yıldızınızın zayıf olmasının da bir takım güçleri vardır. Duygusal olmanın da getirdiği bir takım güçler vardır. Ayrıca her insan duygu patlamaları yaşar, ağlar vs. Bu insani bir durumdur, sizin hala hissedebildiğinizi gösterir. Bunu düşünün. Var oluşun temel şartı zaten insanın kendini tanıması ve keşfetmesidir.
Sevgi ve ışıkla kalın..

Değişmeyen tek şey zaman gibi bir söz vardı sanırım belki tam olarak oyle.değildi ama o anlama geliyordu çok dogru iyi değişmekte kötü değişmekte bizim elimizde duygusuz ve inançsız insan bence kötü herseyi yapabilen kişidir. Duygulara sahip olmak birseylere inanmak en güzeli

Yorumlarınızı okumak beni rahatlattı. Hepinize teşekkür ederim. Bakış açılarınız çok güzel :) Ben Elbette çevresine duyarsız biri olmak istemem bazen kendimi bir böceğin ne hissettiğini düşünüp empati yaparken bulduğum oluyor. Çevreme sevdiklerime o kadar duyarlıyım ki bazen aman sen mi kaldın bunları düşünecek dediğim zamanlar oluyor ama nafile. Düşünceler zihnimi yoruyor duygular yoruyor 22 yaşında bir yaşlı gibiyim :)

Karekter degisir, fitrat degismez.
Her insanin önde olan dominat bir vasfi vardir, ve bu onun fitratindandir, mesela kisi merhamet sahibi ise bu onun karekteri degil fitratidir, bunu kisi degistiremez, en cetin durumlarda bile emrhamet eder. Ve insan dominat olan vasfini tanidiginda bu vasfini kullanmayi ögrendiginde diger zayif kalmis vasiflari dominnat olanla büyürler.Kisi böyle gelistirir kendini

Yalancilik tembellik hircinlik agresiflik yanar döner olmak gibi haller fitri degildir onlar degisir, ve onlari en guzel iste bahsettigim dominant olan vasfin ile degistirebiliyorsun.

Merhaba,
Kendimde değiştirmek istediğim ve bir türlü irademe söz geçiremediğim huylarım var. Mesela duygusallığmdan nefret ediyorum ben de biraz sakin olmak isterdim. Rahat olmak isterdim. Mükemmeliyetçiliğim hiçbir şeyi tamamen beğeneme, mantıklı davranmak yerine ani çıkışlar yapmak, ani çıkış yapamayınca düşünüp düşünüp ağlamak gibi kendimden nefret ettiğim huylarım var. Her defasında bir daha böyle yapmayacağım dediğim şeyler. İnsan kendinden sıkılır mı? Duygusallık engellenebilen bir şey mi? Her şeyi kafama takıp günlerce düşünüyorum. O kadar basit şeylere takılıyorum ki önemli olan çoğu şeyi de unutuyorum. Yıldız falı baktırdım ve bakan kişi yıldızımın çok düşük olduğunu söyledi. Bununla bi alakası var mı bilmiyorum ama paylaşmak istedim. Acaba benim gibi olanlarınız var mı?

Degistirmek istedigin bu seyler cabuk degisecek ozellikler degil. Cocukluktan beri senle benzer durumlari yasayan birisiydim, panik ataktim, asiri sicakkanliydim, herseyden igrenirdim, yeme bozuklugum vardi ve kendimden hep bu yuzden nefret ederdim. Kendimi guvenim sifir denecek kadar azdi. Arkadas ve okul ortaminda siliktim ve bir gun bir soz verdim. Kendimde begenmedigim butun huylari degistirecektim. Butun korkularimin uzerine gittim kurban kesilirken paniklerdim gidip kurban kestim, asiri sicakkanliydim imkanimin yettigi cogu atraksiyonu denedim, cok temizdim ellerimi ustume silmeye calistim, asiri korkardim korktuklarimi yapa yapa korkularimin cogunu yendim vs. vs. Yani sana tavsiye edecegim sey korkularinin, tabularinin uzerine git nasil kendine guvenen, ustun bir insan oldugunu her yerde gostermeye calis.

Degistirmek istedigin bu seyler cabuk degisecek ozellikler degil. Cocukluktan beri senle benzer durumlari yasayan birisiydim, panik ataktim, asiri sicakkanliydim, herseyden igrenirdim, yeme bozuklugum vardi ve kendimden hep bu yuzden nefret ederdim. Kendimi guvenim sifir denecek kadar azdi. Arkadas ve okul ortaminda siliktim ve bir gun bir soz verdim. Kendimde begenmedigim butun huylari degistirecektim. Butun korkularimin uzerine gittim kurban kesilirken paniklerdim gidip kurban kestim, asiri sicakkanliydim imkanimin yettigi cogu atraksiyonu denedim, cok temizdim ellerimi ustume silmeye calistim, asiri korkardim korktuklarimi yapa yapa korkularimin cogunu yendim vs. vs. Yani sana tavsiye edecegim sey korkularinin, tabularinin uzerine git nasil kendine guvenen, ustun bir insan oldugunu her yerde gostermeye calis.
Öyle kolay mı gittin üstüne. Sanırım ben senin kadar cesaretli değilim. Ama senin cesaretine hayran kaldım :)

Öyle kolay mı gittin üstüne. Sanırım ben senin kadar cesaretli değilim. Ama senin cesaretine hayran kaldım :)

Kolay degil ki. Senden yirmi yila kadar yasadigin her seyi unutmayi beklemek o kadar kolay degil. Ama ben denemek zorundaydim baska sansim yoktu senin gibi. Boyle olmak icin dogmadigimi kendime anlatmaya calistim, once yeni bene kendimi inandirdim. Iste surada da su soz devreye girdi : Koca bir yalani yasarsan en sonunda o koca yalan olursun.
Cesaretlisin, kendine guvenin var, hic bir seyi umursamayan koca gamsizin tekisin, cok sogukkanli ve kendine guvenen olgun bir insansin buna kendini inandir. Bir de sana gore cok buyuk, yuce bir toplulugu hayalinde canlandir. Ve onlarin senin bu haline bakip sana acidiklarini dusun, yanlarinda asagilik pozisyonuna dustugunu canlandir hayalinde. Ve sonra seni hayal et bundan Bir yil sonra insanlarin hayran oldugu, hayranlik uyandiran bir sen.
Ve emin ol eger cesaretini toplarsan her gun bazi seylerin duzeldigini goreceksin:)

Önce kafanda birisi yarat ve onunla biraz konuş onu tanı biraz. Demek istediğimi anlayabiliyor musun?

Onu kafanda oluştur, onu tanı ve konuş biraz. Bedeninin bir alet olduğunu ve onu kullananında karakterin olduğunu düşün. Sonra ise oyuncu değişikliği yap ve onun yerine geçmesine izin ver. :) en kısa yöntemi bu, ve buradan alabileceğin en kısa yöntem bu.

Ama şunu unutma yeni oluşturduğun karakteri insanlar anlamayabilir, sevmeyebilir, sinir olabilir ama önemli olan o karakteri senin sevmen. İyi şanslar, pişman olacağın bir şey yapma bence 2 kere düşün

Sayın Kupaslı bence değişmeyi istemeyipte kendini böyle kabul etsen nasıl olur?

Ya da biraz uçuk olan tavırlarını düzeltmeye çalışsan sadece? Yani senin çok çok rahatsız olduğun tavırlarını demek istiyorum. Ki bence duygusal olmak, fevri davranışlarından dolayı ağlaman bana çok güzel geldi. Fakat kendini aşırı yıpratmadığında, hırpalamadığında pişmanlıktan ağlamak hoş.

Yaşadığım olaylardan olsa gerek genelde konuşmayı, güvenmeyi, aşık olmayı, sevinmeyi, mutlu olmayı hiç sevmem ben. Sessiz ve duygusuzumdur. Duygusuz olmak yerine, aşırı olmayın. Umarım istediğiniz gibi birisi olursunuz.

Sevgilerimle.

Sayın Kupaslı bence değişmeyi istemeyipte kendini böyle kabul etsen nasıl olur?

Yaşadığım olaylardan olsa gerek genelde konuşmayı, güvenmeyi, aşık olmayı, sevinmeyi, mutlu olmayı hiç sevmem ben. Sessiz ve duygusuzumdur. Duygusuz olmak yerine, aşırı olmayın. Umarım istediğiniz gibi birisi olursunuz.

Sevgilerimle.
Teşekkür ederim. Kendimi böyle kabul edemiyorum malesef. Bu konuyu açma nedenim de bu kabul etmiyorum ama değişltiremiyorum. Senin hiç sevmem dediğin tüm özellikler var bende mesela insanlara çok güveniyorum gülüp konuşmayı çok seviyorum herkesle konuşacak yüzlerce konu bulurum herkesi her şeyi seviyorum. Ama hayal kırıklarım da büyük oluyor. Ağır geliyor bu kadar yoğun duygular ve bastırmaya çalışmaktan bittim. Duygularımı böyle çok uç noktalarda yaşamak yerine senin bahsettiğin gibi duygusuz olmayı dilediğim çok zamanım oldu. Ama yine aynı ben.. Aşırı olmayayım diye bastırdığım tüm duygular bir dahasında daha fazla bastırıyor üstüme. Ergenlik atlatalı yıllar oldu ama hala ergen duygusallığı gibi geziyorum ortalıkta :)

Kolay degil ki. Senden yirmi yila kadar yasadigin her seyi unutmayi beklemek o kadar kolay degil. Ama ben denemek zorundaydim baska sansim yoktu senin gibi. Boyle olmak icin dogmadigimi kendime anlatmaya calistim, once yeni bene kendimi inandirdim. Iste surada da su soz devreye girdi : Koca bir yalani yasarsan en sonunda o koca yalan olursun.
Cesaretlisin, kendine guvenin var, hic bir seyi umursamayan koca gamsizin tekisin, cok sogukkanli ve kendine guvenen olgun bir insansin buna kendini inandir. Bir de sana gore cok buyuk, yuce bir toplulugu hayalinde canlandir. Ve onlarin senin bu haline bakip sana acidiklarini dusun, yanlarinda asagilik pozisyonuna dustugunu canlandir hayalinde. Ve sonra seni hayal et bundan Bir yil sonra insanlarin hayran oldugu, hayranlik uyandiran bir sen.
Ve emin ol eger cesaretini toplarsan her gun bazi seylerin duzeldigini goreceksin:)

Önce kafanda birisi yarat ve onunla biraz konuş onu tanı biraz. Demek istediğimi anlayabiliyor musun?

Onu kafanda oluştur, onu tanı ve konuş biraz. Bedeninin bir alet olduğunu ve onu kullananında karakterin olduğunu düşün. Sonra ise oyuncu değişikliği yap ve onun yerine geçmesine izin ver. :) en kısa yöntemi bu, ve buradan alabileceğin en kısa yöntem bu.

Ama şunu unutma yeni oluşturduğun karakteri insanlar anlamayabilir, sevmeyebilir, sinir olabilir ama önemli olan o karakteri senin sevmen. İyi şanslar, pişman olacağın bir şey yapma bence 2 kere düşün
Tavsiyelerinizi çok beğendim deneyeceğim, çok teşekkür ederim. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri