Şifada Duanın Etkisi Kanıtlanmıştır

aris

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Tem 2008
Mesajlar
660
Tepkime puanı
142
Amerika çapında duanın iyileştirici gücü üzerine araştırma yapıldı. Araştırma 4 doktordan 3’ünün dine inandığını, ölümcül vakalarda maneviyatın kötü sonuçları önleyebileceğini ortaya çıkardı. Katılanların çoğu da duanın iyileştirici gücüne inanıyor

Amerika'da Chicago Üniversitesi'nin ülke çapında yaptığı araştırma dört doktordan üçünün bir dine inandığını ve maneviyatın, hastaları tedavi ederken olumlu etkiye sahip olduğunu düşündüğünü ortaya çıkardı. Araştırmaya katılan Amerikalı doktorlar, inancın hastalara ümit aşıladığını ve onların hastalığı yenmelerine yardımcı olduğunu söylediler. Araştırmaya göre, neredeyse 5 doktordan 2'si kalp krizi gibi ölümcül vakalarda maneviyatın kötü sonuçları önleyebileceğini söylüyorlar. Doktorların çoğu tıbbi müdahale yaparken, şifanın Allah'tan geleceğine inanıyor.

Araştırmaya katılan birçok doktor, hastalarında 'mantığa uymayan' bir şekilde ilacın yardımı olmadan iyileşmelere şahit olduğunu anlattılar. Ayrıca doktorlar, Allah'ın hastaya müdahale edip iyileştirebileceğini de söylediler. Araştırma sonuçlarını açıklayan Chicago İniversitesi yetkilileri, fiziki rahatsızlığı bulunan; ancak dua ettikten sonra yürüyebilen, ölümcül bir teşhis konduğu halde yaşayan, intihar eğilimi olan ancak duaya başladıktan sonra yaşamaya yeniden istekli hale gelen hasta örneklerinin, doktorların bu şekilde düşünmesinde büyük rol oynadığını belirttiler.

Öte yandan aynı araştırmada, üç doktordan biri, olağanüstü güçlere umut bağlayan hastaların, tedaviyi ret edebileceklerini ve ilaçla tedaviyi kabul etmeyebileceklerini belirttiler. Doktorların yüzde 45'i, 'din ve maneviyat suçluluk, kaygı, endişe ve negatif duygulara sebep olabilir ve bu da hastanın ızdırabını artırabilir' görünüşünü dile getirdi. Bazı bilim adamları, din adamlarının hastanelerde hazır bulunmasını da eleştiriyor, dini inancın hastalara yanlış umut vererek yarardan çok zararlı olabileceğini savunuyor. Bu görüşte olanlar, doktorların yüzde 54'ünün Allah'ın hastaların sağlığını düzeltebileceğine inanmasından da rahatsız olduklarını belirtiyor.

Columbia Üniversitesi'nin tarafından yapılan diğer bir araştırmaya göre de doktorların yüzde 85'i inancın ve maneviyatın genellikle pozitif etkisi olduğuna inanıyor. Columbia Üniversitesi'nin yaptığı araştırmanın diğer sonuçları ise şöyle: Araştırmaya katılan doktorların yüzde 54'ü hastaların iyileşmesi yönünde Allah'ın ve diğer olağanüstü güçlerin müdahalesi olabileceğine inanıyorlar. Doktorların yüzde 76'sı Allah inancı ve maneviyatın hastalıklarla başa çıkmada, hastalığa ve acılara tahammül etmede, hastalara yardımcı olduğuna inanıyor. Doktorların yüzde 74'ü Allah'a inanan ve maneviyatı olan hastalara bu inancın sağlıkları ile ilgili ümit verdiğine inanıyor.
alıntı
 

matahari

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Kas 2010
Mesajlar
184
Tepkime puanı
56
Konum
bursa
İş
halkla iliÅŸkiler
anneannem hep derki yer gök dua üstünde... :)
 
Üst